vega topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Atkamon
"Az állatok kínzásával énsem értek egyet, sõt nagyon útálom, de attól, ha nem eszem husit, egy negyed birkával SEM vágnak le kevesebbet a világon."

Erre csak azt tudom mondani, amit bens mondott nekem, még amikor a topikot nyitotta. Ebben igaza is van:

"ezt a legkönnyebb mondani. de ha jól belegondolsz, minden gazdaság a kereslettõl függõen mûködik. ha te nem eszel húst, és még meggyõzöl vagy 20 embert, h ne egyen, akkor csökken a kereslet és talán évente megmentheted egy tehén v pár csirke életét."

Ez persze az olyan helyeknél fontos, ahol úgy ölik le az állatokat, mint ahogy az elsõ hsz-ben lévõ videóban, emrt ugye abból indult ki az egész topik.

NeoMaN
Talán nem a legjobb a szervezetemnek, de még hátrányát sem tapasztaltam. Ennyi erõvel az alkohol, cigaretta, FÕTT KAJA is az evolúcióval ellentétes.

NeoMaN
Az én értékrendem szerint nincs nagyobb bûn mint ölni.
A különbözõ vallásokat le**arom.

DoctorJohnson
Nincs nagyobb bûn.
De nem is errõl van szó, hanem arról, hogy a saját szervezeted, az evolúció ellen vagy ha nem eszel húst. A szervezeted nem véletlenül alakult mindenevõvé.

Mellesleg ez nem fér össze nekem: "egy élõlény legyilkolásánál nincs nagyobb bûn" VS. "nem vagyok vallásos (sõt)".

A bûnöket besorolni a vallások szokása...
Másrészt, lehet, hogy pl. nekem egy gyermek elszakítása a szüleitõl nagyobb bûn a "gyilkosságnál", mert nem a vallás szerint ítélem meg a bûnöket...

...::S.T.A.L.K.E.R 4ever::...

NeoMaN
<#eljen>

Mersant
az ember mindenevo. anno sem azert ettek hust mert marha finom, hanem mert pl. telen mast nem tudtak enni. nem talaltak mas taplalekot, es ha vad sem volt a kozelben hat megettek egymast. en is vegetarianus vagyok tobb mint 15 eve, de nem itelem el azokat akik hust esznek. viszont ezt az alattartast es vagohidakat, tulhalaszast stb. igenis. ami a fejlett orszagokban folyik az gusztustalan. ha 1 torzs elmegy vadaszni es leol maganak 1 antilopot azt total megertem, enniuk kell...

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

NeoMaN
"naaaaaagy marhaság..."
Jó, akkor mondj nagyobb bûnt légyszíves.

Pont az agyról beszélek, nem ösztönökrõl. Dönteni tud az ember mert nem az ösztönei vezérlik már.

DoctorJohnson
"6 éve vagyok vega azért mert láttam egyszer egy vágóhidat és akkor megfogadtam, hogy többé nem eszek húst. Nem vagyok se vallálsos (sõt!!) és nem érzem magam felsõbbrendûnek sem."

ezzel viszont így semmi baj nincs, saját magad választottad, nem azért mert trendy, Neked így jó, ámen. Csak sajna nem a Te eseted a szokványos, hanem amit Calver említett (felsõbbrendûség, húsevõk lenézése, megtisztult tudatállapot, kutyaf@sza...)

DoctorJohnson
"Egy élõlény legyilkolásánál nagyobb bûn nincs a világban - szerintem. Pláne akkor ha ember vagy és van agyad gondolkozni, tudsz választani hogy mit egyél (nem úgy mondjuk mint a sakál akiben az ösztön dolgozik)."

naaaaaagy marhaság...

az ember anno mikor még ösztönlény volt jópár évvel ezelõtt, már akkor is húsevõ volt, a bélrendszere így alakult ki, ezt igényelte, ergo akkor nem csupán azért választotta a húst, mert finom vagy mert csak "azt lehetett kapni", hanem mert az ÖSZTÖNEI így dolgoztak benne.

Állat, ösztönlény voltál Te is, én is, és a szervezeted, a felépítésed úgy alakult ki, ahogy a természet azt jónak ítélte.

Az állatok kínzásával énsem értek egyet, sõt nagyon útálom, de attól, ha nem eszem husit, egy negyed birkával SEM vágnak le kevesebbet a világon.
(az idézet pedig egy Stand up humoristától volt 😄)

NeoMaN
Korrekt!
<#eljen>

NeoMaN
Hát nemtudom...

Egy élõlény legyilkolásánál nagyobb bûn nincs a világban - szerintem. Pláne akkor ha ember vagy és van agyad gondolkozni, tudsz választani hogy mit egyél (nem úgy mondjuk mint a sakál akiben az ösztön dolgozik).
Az, hogy valaki el sem gondolkodik a vegaságon ill. eszébe sem jut mi van az mögött, hogy neki hús kerül az asztalára, ill. zsigerbõl lelámnázza azt aki nem eszik húst szerintem sokkal szánalmasabb mint egy beképzelt akárki.

6 éve vagyok vega azért mert láttam egyszer egy vágóhidat és akkor megfogadtam, hogy többé nem eszek húst. Nem vagyok se vallálsos (sõt!!) és nem érzem magam felsõbbrendûnek sem.

Doctor Johnson kommentjét meg nem minõsítem, minõsítette õ saját magát.

DoctorJohnson
"Mi állatokat eszünk.... állatok állatokba töltve... illetve állatok szakrálisan meggyilkolva és külön erre a célra tervezett eszközökkel a saját belükbe beleerõltetve"
😊)))))
És ez így jó 😊

DoctorJohnson
vegák=<#lama><#lama><#lama>
(tisztelet a kivételnek)

Calver
"Alapvetoen a vegetarianizmus mentalitas, intelligencia es akaratero kerdese."
"Az egyik amelyik azert eszik meg hust, mert ugymond "informaciohianyban" szenved (gyerekek peldaul), a masik amelyik reszben megerti,de akaratgyenge/lusta valtoztatni az eleten -akarcsak a dohanyosok egy szokas rabja- es a harmadik pedig meg sem akarja erteni, hogy mirol van szo csak mondja a marhasagait (pl. forum-troll)."

ez a legszebb szöveg amit vegától olvastam valaha is, esküszöm, kinyomtatnám és bekeretezném, csak szerintem meghalna a nyomtatóm ha ilyen kreténségét kéne papírra vetnie. tényleg, mi mind információhiányosok/akaratgyengék/büdös parasztok vagyunk, és a vegák maguk az kétlábón járó istenek. nem lehet hogy egy ember szeressen húst enni, dehogy, ilyen nem történhet. vagy ha mégis, akkor ugye az illetõ egy ostoba demagóg paraszt, mert ezt ki meri mondani.

"Az hogy vegul ki lesz vegetarianus annak az is fugvenye, hogy ki mennyire nyitott a vilagra, tolerans masokkal szemben, mennyi empatia szorult bele es hajlando-e megkerdojelezni a tarsadalmunk altal elfogadott normakat es szokasokat."
tényleg, a húsevõk mind sötét, intoleráns rohadékok, mindet falhoz kéne állítani és lelõni, mer' hát hogy képzelik hogy úgy táplálkoznak, ahogy eredetileg az ember ki lett találva.

eszem-faszom megáll, komolyan mondom. miért van az, hogy ha valaki vegetáriánus lesz, szinte biztos hogy azonnal elõtör belõle a felsõbbrendûség mámoros érzése - tisztelet a kivételnek, aki eddig kb SQJ volt csak -, és el is kell kezdenie reklámozni, hogy õ egy "nyitott, toleráns, intelligens, empatikus" vega, az összes húsevõ pedig tulajdonképpen "gennyes kelés a Föld valagán". nem lenne egyetlen "demagóg" húsevõ se sehol, ha a vegák nem úgy tekintenének önmagukra, mint valamiféle istenségre, akik számára a húsevõk csak férgek, akiket el kell taposni.

attól, hogy vega vagy, felsõbbrendûnek képzeled magad, és leugatsz mindenkit aki esetleg szeret húst enni és esze ágában sincs leszokni róla, nem lesz belõled jobb ember. simán szánalmas leszel tõle.

Calver szólt, egy sötét, intoleráns, demagóg paraszt, aki még a nyers húst is szereti, bifsztek formájában.

u.i.: nem minden dohányos akaratgyenge és nem is mind egy szokás rabja, akármennyire szereti az átlag paraszt ezt képzelni. van, aki simán szeret dohányozni. de gondolom ezt egy ilyen felsõbbrendû lény képtelen felfogni.

"The trees move. Do you not see it?"

bens
én nem eszem tojást sem kb 10 éve.

amúgyitt ez-az megtalálható: életmód, sport és vegetárizmus

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

Én meg azokat a vegákat szeretem a legjobban akik felsõbbrendûnek tartják magukat :/

Ui: Ráadásul, ha válaszgombra kattintok elszáll a böngészõm hibával, de csak ebben a topikban <#fejvakaras>

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

Sir Quno Jedi
Nohát tojást én sem ettem jó ideig és most is csak limitáltan, de a tej kell. Amúgy meg a jelenleg élõ tejelõ tehénfajták belepusztulnak ha nem fejik õket és aránylag jól tartják õket, szal. a faj kihalásához vezetne, ha leállnánk a tejiparral.

Nekem semmi bajom a húsevõkkel, én is az voltam, mitöbb kutyáim most is azok. DE én nem eszem már húst és nekem ez valószínûleg az életemet mentette meg. Ez van.

Az más kérdés, hogy az állatok elvtelen lemészárlásával sosem értettem egyet, az állatkínzókat meg egyenesen zéró toleranciával kezelném. Betegek vagy sem, nem kell õket kímélni, mivel õk tudatosan tesznek rosszat. Pont.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Kivancsi lennek, ha anyaink nem szoktattak volna ra minket a husra, kialakult-e volna bennunk a huseves egyaltalan. En nem hiszem.

Sir Quono: sok tej,tejtermek,tojas - en is fogyasztok meg tejtermekeket es tojast is, de nem ertek vele egyet, hogy "baromi sokat" kell ezekbol enni. Egy szinesebb etrenddel (amit jelen pillanatban is probalok kialakitani) potolhatoak a tojasban es tejben talalhato anyagok is... A tej/tojas telepeken tartott allatok sem szenvednek kevesebbet mint a vagohidra kuldott tarsaik, sot...
Meg csak most kezdtem el a forum elejet olvasni, de megdobbento, hogy mennyi ostoba, demagog ember irogat ide. Errol az oldalrol a kedvencem a jegkorszak es a huseves kapcsolata + a kozepkori emberek 40eves atlageletkoraval valo erveles, de biztos vagyok benne, hogy ha vegigolvasnam az elejetol a forumot talalnek meg par ilyen gyongyszemet. Hihetetlen es egyben szomoru. Tobbekkozt az ilyen emberek miatt tettem le rola, hogy en barkit is megprobaljak "megteriteni". Egyszeruen tul hamar lefaraszt az a sok demagog marhasag amiket a husevo emberek tenykent kepesek felhozni. Alapvetoen a vegetarianizmus mentalitas, intelligencia es akaratero kerdese. Egyszerubb leemelni a polcrol egy darab hust, megszorni fuszerrel es megsutni, mint elkezdeni tudatosan taplalkozni(de mondhatnam, hogy elni) es utananezni, hogy honnan is szarmazik az etel amit az asztalra teszunk. En a husevo embereket harom csoportra szoktam osztani. Az egyik amelyik azert eszik meg hust, mert ugymond "informaciohianyban" szenved (gyerekek peldaul), a masik amelyik reszben megerti,de akaratgyenge/lusta valtoztatni az eleten -akarcsak a dohanyosok egy szokas rabja- es a harmadik pedig meg sem akarja erteni, hogy mirol van szo csak mondja a marhasagait (pl. forum-troll).

Az hogy vegul ki lesz vegetarianus annak az is fugvenye, hogy ki mennyire nyitott a vilagra, tolerans masokkal szemben, mennyi empatia szorult bele es hajlando-e megkerdojelezni a tarsadalmunk altal elfogadott normakat es szokasokat.

"To my mind, the life of a lamb is no less precious than that of a human being. I should be unwilling to take the life of a lamb for the sake of the human body." ~Mahatma Gandhi
Sir Quno Jedi
Hogyhogy mire! Baromi sok tej, tejtermék és néha tojás. Eezenkívül sajnos kellenek tésztafélék és krupmli.

Nem árt Magne B6-ot is szedni.

Majd holnap (ma) írok ezt-azt...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Wikipedia szerint az ajanlott Omega 3/6 beivtel:" 2.22 g/day of alpha-linolenic (Omega3) acid and 4.44 g/day of linoleic acid (Omega 6)".

Es miben mennyi van (novenyek): http://www.annecollins.com/dietary-fat/omega-3-efa-6-chart.htm

Amugy erdekelne, hogy a B12 vitaminon es az Omega3/6 -on kivul mire kell meg kiemelten odafigyelni egy vegetarianusnak? Mondjuk jokor kerdezem igy fel ev utan 😄 De azert, jo lenne tudni 😊
Amnézia? 😄D

Calver
akkor a #220-at a klónod írta? <#nyes>

"The trees move. Do you not see it?"

Atkamon
Nem is esszük nyersen a húst😊

Ehh, csak most látom, van itt 1 vega topic 😄
Én is vega vagyok, már jó 10 éve 😄 De elõtte sem szerettem sose a húst, csak teljesen ilyen átdolgozott formában ( virsli, meg szalámik stb)
Az ember az ember, nem tigris 😄

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

minigirl
Szeretek rövidíteni, azért írtam vegetáriánus helyett vegát (vagy lusta vagyok?😄). Bár, én sem kedvelem az olyan kozmetikumokat, amiket pl. szegény kis csincsillákon tesztelnek, de nem állatvédelembõl lettem vega, hanem mert egyszerûen nem szeretem a húst. 😊
De a húsevõkkel sincs semmi bajom. Úgy vagyok vele, hogy mindenki egye azt, ami jól esik neki. 😊

Én nem teszek úgy, mintha az emberiség barátja volnék.

Sir Quno Jedi
Koleszterinem már jó egy pár éve, de igen.

[Walaki]D`Lair
Túlsúly+magas cukor+magas koleszterin+magas vérnyomás?

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Sir Quno Jedi
Tudod, hogy a vegások (tehát nem a vegetáriánusok) még olyan kozmetikukomat sem használnak, amiket állatokon kísérleteztek ki. Szóval õk a keménymag. Én nem, én csak sima vegetáriánus vagyok, vagy még az sem. Csak a farkaskutyáim kapnak húst meg csontot, mert õket végülis nehéz lenne nyúlnak nevelnem. 😄

minigirl
Én is vega vagyok, éppen ezért nekem ez inkább diétás kajcsinak tûnik, mint egyszerû vegának. De alant olvastam, hogy neked a sziveddel is volt probléma, úgyhogy megértem.
Én azért szoktam enni vegaspagettit, meg olyan étkeket, amiket a húsevõ barátaim is elesznek elõlem. 😊
Jah, és lassan egy éve vagyok teljesen vega, és régen is csak nagyon kevés húst ettem... aztán lekerült rólam anyuci keze. 😊

Én nem teszek úgy, mintha az emberiség barátja volnék.

Sir Quno Jedi
Az is. De ugye, ha életben akarok mardni, akkor a cukrom, a szívem és a súlyom együtt kezelendõ és ez önmagában is szörnyû, ha csak a rengeteg gyógyszert számolom is. De mint mindent, ezt is meg lehet szokni.

Bandew
Tyûûû... <#wow3>
Ne haragudj, de számomra ez elég szörnyûnek tûnik.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Sir Quno Jedi
Tojást és tejterméket fogyasztok természetesen (1.5%-os tej, kaukázusi kefír, füstölt sajt stb.), azt muszáj a fehérje miatt, bár tojást az elején nem, most is alig. Halat, meg ilyesmit nem fogyasztok. Viszont szedek omega 3-at, majd fogok omega 6-ot is a szívre jó és sajnos csak húsból lehet hozzájutni érzékelhetõ mennyiségben, illetve fogyasztom a Herbalife Shapeworks shake-jét, amiben van elég protein, hogy ne az ember izmai épüljenek le. Tésztaféléket, rizst, gabonát, olajos magvakat sem fogyasztok, illetve a cukros diétát is betartom, max. jégkrém/fagyi fronton bûnözök néha, ilyen melegben pláne.

Hétköznap, melóra:
- Reggelire Herbalife Shapeworks shake por 2.5dl 1.5%-os tejjel.
- Ebédre fél tányér sóska magában, vagy valami fõzelékféle habarva, zöldbab stb., némi sajt néha
- Vacsira gyömölcsök, néha sajt+tej

- Hétvégén reggelire paradicsom, paprika és sajt van, tejjel és kaukázusi kefírrel (az néha hétközben is gyomornyugtatónak)
- Ebédre néha sajt, gomba, vagy kevés krumpli a keményítõ miatt, esetleg karfiol, spárga, a legtöbb dolog tepsiben lesütve, vagy párolva
- Vacsira a hétköznapi vacsi, vagy az sem

Persze mindent csak módjával. Ha mégis nagyritkán "süteményt" sütünk, ahhoz van egy spéci édesítõszer, amit orvos írhat és receptre ad a gyógyszerész kimérve, illetve a "süti" fõleg gyümölcsbõl áll, szinte nulla tésztával.

Atkamon
És mennyire "erõsen" vagy vega? Tehát tojást eszel? Tejet iszol?

ja és ték^^

Sir Quno Jedi
Hoppá-hoppá, valaki itt már január közepe óta vegetáriánusként tengõdik!!! ÉN! 😄DD

Atkamon
gen senki sem monta hogy vegásan nem lehet élni...

Sir Quno Jedi
Ki mondta, hogy beteges vagyok??? Még nem is meséltem!!! 😄DD

Én már kb 12 éve vega vagyok, és mint láthatod élek 😄
Ha tényleg ilyen beteges vagy, akkor jobbulást kívánok!

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Atkamon
hát igen...

banok
nem. Csak enni jobban szeretek. :|

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

meleg-e vagy

banok
nem :|

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

Sir Quno Jedi
Próbaképpen. A szívem totál kivolt, azóta sokkal jobban vagyok (volt már egy infaktusom, nem hiányzik mégegy). Kissé cukros is vagyok term.

Grat. És miért álltál le a húsfogyasztással?

Sir Quno Jedi
Holnap lesz két hónapja, hogy full vega vagyok és MÉG ÉLEK! Hihetetlen, még számomra is...

Sir Quno Jedi
Jaja, sok hülye. Már én is csatlakoztam hozzájuk, bár ez még kérdéses, hogy mennyi idõre. 😄

Atkamon
Szerintem is... bár én nem utálom õket éljék az életüket... azt hiszik így sokkal jobb nekik...

Sir Quno Jedi
Nekem ne mesélj, én útálom a vegásokat és szerintem az ember õsei húsevõk és kész!

Trisztin
jó megközelítés 😊

&#8222;Tökéletesen igazuk van a filozófusoknak, amikor azt mondják, hogy az életet visszafelé kell megérteni. Arról azonban megfeledkeznek, hogy előrefelé kell élni. &#8222; - Kierkegaard, Sören

Punker
az agyi elváltozások már megkezdõdtek.....

figyuzz állj tükör elé és vizsgáld meg a fogaidat, szerinted csak zöldségekre lettek tervezve?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"