vega topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Erre csak azt tudom mondani, amit bens mondott nekem, még amikor a topikot nyitotta. Ebben igaza is van:
"ezt a legkönnyebb mondani. de ha jól belegondolsz, minden gazdaság a kereslettõl függõen mûködik. ha te nem eszel húst, és még meggyõzöl vagy 20 embert, h ne egyen, akkor csökken a kereslet és talán évente megmentheted egy tehén v pár csirke életét."
Ez persze az olyan helyeknél fontos, ahol úgy ölik le az állatokat, mint ahogy az elsõ hsz-ben lévõ videóban, emrt ugye abból indult ki az egész topik.
De nem is errõl van szó, hanem arról, hogy a saját szervezeted, az evolúció ellen vagy ha nem eszel húst. A szervezeted nem véletlenül alakult mindenevõvé.
Mellesleg ez nem fér össze nekem: "egy élõlény legyilkolásánál nincs nagyobb bûn" VS. "nem vagyok vallásos (sõt)".
A bûnöket besorolni a vallások szokása...
Másrészt, lehet, hogy pl. nekem egy gyermek elszakítása a szüleitõl nagyobb bûn a "gyilkosságnál", mert nem a vallás szerint ítélem meg a bûnöket...
...::S.T.A.L.K.E.R 4ever::...
A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.
Jó, akkor mondj nagyobb bûnt légyszíves.
Pont az agyról beszélek, nem ösztönökrõl. Dönteni tud az ember mert nem az ösztönei vezérlik már.
ezzel viszont így semmi baj nincs, saját magad választottad, nem azért mert trendy, Neked így jó, ámen. Csak sajna nem a Te eseted a szokványos, hanem amit Calver említett (felsõbbrendûség, húsevõk lenézése, megtisztult tudatállapot, kutyaf@sza...)
naaaaaagy marhaság...
az ember anno mikor még ösztönlény volt jópár évvel ezelõtt, már akkor is húsevõ volt, a bélrendszere így alakult ki, ezt igényelte, ergo akkor nem csupán azért választotta a húst, mert finom vagy mert csak "azt lehetett kapni", hanem mert az ÖSZTÖNEI így dolgoztak benne.
Állat, ösztönlény voltál Te is, én is, és a szervezeted, a felépítésed úgy alakult ki, ahogy a természet azt jónak ítélte.
Az állatok kínzásával énsem értek egyet, sõt nagyon útálom, de attól, ha nem eszem husit, egy negyed birkával SEM vágnak le kevesebbet a világon.
(az idézet pedig egy Stand up humoristától volt 😄)
Egy élõlény legyilkolásánál nagyobb bûn nincs a világban - szerintem. Pláne akkor ha ember vagy és van agyad gondolkozni, tudsz választani hogy mit egyél (nem úgy mondjuk mint a sakál akiben az ösztön dolgozik).
Az, hogy valaki el sem gondolkodik a vegaságon ill. eszébe sem jut mi van az mögött, hogy neki hús kerül az asztalára, ill. zsigerbõl lelámnázza azt aki nem eszik húst szerintem sokkal szánalmasabb mint egy beképzelt akárki.
6 éve vagyok vega azért mert láttam egyszer egy vágóhidat és akkor megfogadtam, hogy többé nem eszek húst. Nem vagyok se vallálsos (sõt!!) és nem érzem magam felsõbbrendûnek sem.
Doctor Johnson kommentjét meg nem minõsítem, minõsítette õ saját magát.
😊)))))
És ez így jó 😊
(tisztelet a kivételnek)
"Az egyik amelyik azert eszik meg hust, mert ugymond "informaciohianyban" szenved (gyerekek peldaul), a masik amelyik reszben megerti,de akaratgyenge/lusta valtoztatni az eleten -akarcsak a dohanyosok egy szokas rabja- es a harmadik pedig meg sem akarja erteni, hogy mirol van szo csak mondja a marhasagait (pl. forum-troll)."
ez a legszebb szöveg amit vegától olvastam valaha is, esküszöm, kinyomtatnám és bekeretezném, csak szerintem meghalna a nyomtatóm ha ilyen kreténségét kéne papírra vetnie. tényleg, mi mind információhiányosok/akaratgyengék/büdös parasztok vagyunk, és a vegák maguk az kétlábón járó istenek. nem lehet hogy egy ember szeressen húst enni, dehogy, ilyen nem történhet. vagy ha mégis, akkor ugye az illetõ egy ostoba demagóg paraszt, mert ezt ki meri mondani.
"Az hogy vegul ki lesz vegetarianus annak az is fugvenye, hogy ki mennyire nyitott a vilagra, tolerans masokkal szemben, mennyi empatia szorult bele es hajlando-e megkerdojelezni a tarsadalmunk altal elfogadott normakat es szokasokat."
tényleg, a húsevõk mind sötét, intoleráns rohadékok, mindet falhoz kéne állítani és lelõni, mer' hát hogy képzelik hogy úgy táplálkoznak, ahogy eredetileg az ember ki lett találva.
eszem-faszom megáll, komolyan mondom. miért van az, hogy ha valaki vegetáriánus lesz, szinte biztos hogy azonnal elõtör belõle a felsõbbrendûség mámoros érzése - tisztelet a kivételnek, aki eddig kb SQJ volt csak -, és el is kell kezdenie reklámozni, hogy õ egy "nyitott, toleráns, intelligens, empatikus" vega, az összes húsevõ pedig tulajdonképpen "gennyes kelés a Föld valagán". nem lenne egyetlen "demagóg" húsevõ se sehol, ha a vegák nem úgy tekintenének önmagukra, mint valamiféle istenségre, akik számára a húsevõk csak férgek, akiket el kell taposni.
attól, hogy vega vagy, felsõbbrendûnek képzeled magad, és leugatsz mindenkit aki esetleg szeret húst enni és esze ágában sincs leszokni róla, nem lesz belõled jobb ember. simán szánalmas leszel tõle.
Calver szólt, egy sötét, intoleráns, demagóg paraszt, aki még a nyers húst is szereti, bifsztek formájában.
u.i.: nem minden dohányos akaratgyenge és nem is mind egy szokás rabja, akármennyire szereti az átlag paraszt ezt képzelni. van, aki simán szeret dohányozni. de gondolom ezt egy ilyen felsõbbrendû lény képtelen felfogni.
"The trees move. Do you not see it?"
Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!
Én meg azokat a vegákat szeretem a legjobban akik felsõbbrendûnek tartják magukat :/
Ui: Ráadásul, ha válaszgombra kattintok elszáll a böngészõm hibával, de csak ebben a topikban <#fejvakaras>#fejvakaras>
A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.
Nekem semmi bajom a húsevõkkel, én is az voltam, mitöbb kutyáim most is azok. DE én nem eszem már húst és nekem ez valószínûleg az életemet mentette meg. Ez van.
Az más kérdés, hogy az állatok elvtelen lemészárlásával sosem értettem egyet, az állatkínzókat meg egyenesen zéró toleranciával kezelném. Betegek vagy sem, nem kell õket kímélni, mivel õk tudatosan tesznek rosszat. Pont.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Sir Quono: sok tej,tejtermek,tojas - en is fogyasztok meg tejtermekeket es tojast is, de nem ertek vele egyet, hogy "baromi sokat" kell ezekbol enni. Egy szinesebb etrenddel (amit jelen pillanatban is probalok kialakitani) potolhatoak a tojasban es tejben talalhato anyagok is... A tej/tojas telepeken tartott allatok sem szenvednek kevesebbet mint a vagohidra kuldott tarsaik, sot...
Az hogy vegul ki lesz vegetarianus annak az is fugvenye, hogy ki mennyire nyitott a vilagra, tolerans masokkal szemben, mennyi empatia szorult bele es hajlando-e megkerdojelezni a tarsadalmunk altal elfogadott normakat es szokasokat.
"To my mind, the life of a lamb is no less precious than that of a human being. I should be unwilling to take the life of a lamb for the sake of the human body." ~Mahatma Gandhi
Nem árt Magne B6-ot is szedni.
Majd holnap (ma) írok ezt-azt...
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Es miben mennyi van (novenyek): http://www.annecollins.com/dietary-fat/omega-3-efa-6-chart.htm
Amugy erdekelne, hogy a B12 vitaminon es az Omega3/6 -on kivul mire kell meg kiemelten odafigyelni egy vegetarianusnak? Mondjuk jokor kerdezem igy fel ev utan 😄 De azert, jo lenne tudni 😊
Én is vega vagyok, már jó 10 éve 😄 De elõtte sem szerettem sose a húst, csak teljesen ilyen átdolgozott formában ( virsli, meg szalámik stb)
Az ember az ember, nem tigris 😄
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
De a húsevõkkel sincs semmi bajom. Úgy vagyok vele, hogy mindenki egye azt, ami jól esik neki. 😊
Én nem teszek úgy, mintha az emberiség barátja volnék.
MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu
Én azért szoktam enni vegaspagettit, meg olyan étkeket, amiket a húsevõ barátaim is elesznek elõlem. 😊
Jah, és lassan egy éve vagyok teljesen vega, és régen is csak nagyon kevés húst ettem... aztán lekerült rólam anyuci keze. 😊
Én nem teszek úgy, mintha az emberiség barátja volnék.
Ne haragudj, de számomra ez elég szörnyûnek tûnik.
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
Hétköznap, melóra:
- Reggelire Herbalife Shapeworks shake por 2.5dl 1.5%-os tejjel.
- Ebédre fél tányér sóska magában, vagy valami fõzelékféle habarva, zöldbab stb., némi sajt néha
- Vacsira gyömölcsök, néha sajt+tej
- Hétvégén reggelire paradicsom, paprika és sajt van, tejjel és kaukázusi kefírrel (az néha hétközben is gyomornyugtatónak)
- Ebédre néha sajt, gomba, vagy kevés krumpli a keményítõ miatt, esetleg karfiol, spárga, a legtöbb dolog tepsiben lesütve, vagy párolva
- Vacsira a hétköznapi vacsi, vagy az sem
Persze mindent csak módjával. Ha mégis nagyritkán "süteményt" sütünk, ahhoz van egy spéci édesítõszer, amit orvos írhat és receptre ad a gyógyszerész kimérve, illetve a "süti" fõleg gyümölcsbõl áll, szinte nulla tésztával.
Ha tényleg ilyen beteges vagy, akkor jobbulást kívánok!
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
„Tökéletesen igazuk van a filozófusoknak, amikor azt mondják, hogy az életet visszafelé kell megérteni. Arról azonban megfeledkeznek, hogy előrefelé kell élni. „ - Kierkegaard, Sören
figyuzz állj tükör elé és vizsgáld meg a fogaidat, szerinted csak zöldségekre lettek tervezve?
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"