a vegetárius táplálkozás előnyei és hátrányai
  • jefferson83
    #955
    Szerinted nem lenne szükséges a mezőgazdasági területek bővítése akkor ha csak ez lenne az alapvető élelmiszerek között? Szerinted a jelenlegi mezőgazdasági területek meg tudnának bírkózni a problémával? Én szerintem nem. Ugyan úgy egy-két erdő bizony a kárát látná. Vagy maradjunk csak itthon. Itt is nehézkes lenne megoldani pedig mi azért termőföldileg szerencsésen el vagyunk eresztve.

    Tejet meg tojást ha viszont szeretnénk még fogyasztani akkor a felvetett problémák 99%-a ugyan úgy megmarad.

    Bens én elhiszem, hogy élsportoló vagy, mint vegetáriánus, de lehet nem itt tartanál, ha csecsemő korod óta nem ettél volna húst és nem használtál volna táplálékkiegészítőket.

    "A legnagyobb környezetszennyezést pedig - bármilyen hihetetlen is - az állattenyésztésből származó káros gázok okozzák a földön. Nem az autók, nem a gyárak, hanem az állatok által kilélegzett széndioxid."

    No igen a metán. Nézzük csak meg indiát. Ott bizony nem eszik meg a tehenet és ott bizony rengeteg metán is keletkezik.
    Ez, hogy mikor áll vissza a természetes egyensúly érdekes kérdés. A természet kegyetlen és csak úgy állhatna helyre, ha hagyjuk, hogy háziállataink kínhalált haljanak. Kicsit túldramatizálva a passzív szemlélés során mondhatnánk, hogy mi ártatlanok vagyunk? Nem vitatom így könnyebb megbarátkozni a lelkiismeretünkkkel.

    Nagyon sok mindent csinálnak állatokból, ennek csak a csúcsa a bőrcipő, meg a bőrkabát. Most akkor, aki tényleg lelkiismeretes szeretne lenni az ne vegyen állati eredetű készítményeket (persze csak olyat amihez az állat halála szükséges). Nem lehetetlen, de nagyon oda kell figyelni.