a vegetárius táplálkozás előnyei és hátrányai
-
Kösz a válaszokat, most én is írok véleményt :)
Biológiailag: Bár valóban nem szükséges az emberi szervezetnek hús az életben maradáshoz, ettől függetlenül gyors, könnyedén hasznosítható és természetes fehérjeforrás. Az ember emésztőkészüléke, fogazata és anyagcseréje alapján mindenevő. Ettől függetlenül valóban nem lehet azzal takarózni, hogy elengedhetetlen-de azt sem lehet tagadni, hogy hasznos!
Etikailag: Tényleg embertelen ahogy főleg egyes nagyüzemi gazdaságokban az állatokkal bánnak. Ugyanakkor ez elkerülhető ha más forrásból szerezzük be a napi betevőt. Mi mondjuk szerencsések vagyunk, mert van olyan ismerős akitől be tudunk szerezni normális körülmények között tartott állatokat. Emellett én pl. személy szerint vigyázok arra hogy ha lehet "állatbarát húst" vásároljak.(delfinkímélő módszerrel fogott halat stb.) Legyet, pókot én is kitessékelem a szobából, de a szúnyogot már agyoncsapom. (Ebben a témában Bandew-al értek egyet)
Emiatt nekemj nincs lelkiismeretfurdalásom-a rendes tartási körülmények között tartott csirke vagy disznó nem szenved többet mint egy a szabadban élő vadállat.