1186
a vegetárius táplálkozás előnyei és hátrányai
-
#702 De kutyát nem eszünk, a disznó meg fincsis. -
#701 megfogtam a disznó farkát és kihúztam a hóhérok elé. Késöbb már magam mártottam a kést a torkában, bár ezt a részét kevésbé szerettem. Utána a felakasztás, perzselés, belezés, vagdosás. Milyen jókat szoktam ilyen alkalmakkor kajálni. Persze hogy a disznóölésről van szó. Azt hiszem akkor törzsgyökeres húsevő vagyok ;)
De nem vagyok állatkínzó vagy vérengző. A faluba egyszerüen gyülöltek, mert mindig összeszedtem a patkány mérgeket, csapdákat, és raktam helyére sajtot meg kolbászt :) Szeretem az állatokat. Amit meg le kell vágni, azt vágják le, hadd egyem meg. Kutyahúst nem ennék szivesen, de ha az jön, akkor az jön.
Hogy a disznó tehén stb állattartás és húsvágás tömeges méretben, hihetetlen szar körülmények között, szinte kínozva történik.. hát fújj, ronda csúnya emberek! Tessék őket megbüntetni, és napfényre kitenni szegénykéket. Ha már eledelként szolgálnak nekünk. De ha nem teszik ezt, akkor is megeszem azt a húst. -
#700 Én jobbat tudok: ha beviszik neked a kislányod fejét, hogy edd meg, különben sohatöbbé nem ehetsz répát, csak ha levágod egy kiskutya (okosabb fajta pl németjuhász) fejét, akkor mit tennél? MIT TENNÉL???
-
#699 #698 -
#698 elmondom mi az értelme: a disznónak, amit levágnak több százat naponta, eladják, "ti" megveszitek (hozzájárultok), magasabb az intelligenciája, mint a szóbanforgó németjuhász kutyának. mi az ok, amiért támogatjátok ezt a folyamatot, ha a kutyát megmentenétek? szebb a szőre? aranyosabban nyüszít? akkor az embert is megölhetjük, mert igencsak jobban hasonlít egy disznóhoz, mint egy aranyos kiskutyához.
ez az értelme. és ne gyertek azzal h a kutyát szeretitek, a disznót meg nem, mert akkor kinyírathatjuk a kutyát is, csak nem kell ismerni, szeretni. -
#697 igazából ha te vágod le az állatod, belezed ki stbstb és utánna meg is eszed és jó izletes a szádban, akkor elmondhatod magadról h egy törzsgyökeres húsevő vagy :) én nem tom h viszunyulnék a hushoz ha nekem kellene levágnom és egy vérfürdőt rendeznék... igazából azt is eltom képzelni h ez az undor (persze ha az lenne vágás után) max 1 hónapig tartana -
#696 egyébbként +fav, szeretem az ilyen kis vitatkozásokat, eszmefuttatásokat :) -
#695 egyébbként lelketlen gonosz dög vagyok. Persze, ha odaráncigálnának és végig kéne néznem mit csinálnak szerencsétlenekkel, rohadtul sajnálnám őket és gyülölném azokat, akik ezt teszik velük, aztán mennék is be egy hambishoz kajálni egyet. Húsevő vagyok, és ezen nem is akarok változtatni. Túl sok minden és mindenki szenved ezen a rohadt világon, és én nem akarok mindenért lelkiismeretfurdalásba lovalni magam. Ezt meghagyom másnak. Mondjuk neked.
Nem fogsz te sem lemondani a kocsiról, vagy a márkásabb cipödről, van a finomabb zöldségfalatért, azért hogy azt a pénzt amit erre költesz, azt az etióp éhezőkhöz küldjék el, mondjuk ételkonzerv formájában. Vagy ha mégis, akkor gondolj szegény Iraki árva gyerekekre, Koreai nyomorban sínylödökre, vagy éppen az Indiai tömegszegénynegyedben élőkre is. És sorolhatnám a végtelenségig. No meg a kivágatott esőerdőkért is lehetne sírni, amik helyére zöldségtermelő farmok, húsüzemek, kocsigyárak és még a jó ég tudja mik kerülnek. Vagy most már én is túlzottan elrúgaszgottam a témától? -
jefferson83 #694 És ha beviszik eléd a kislányod azzal, hogy ezekután csak húst ehetsz, ha nem vágod le a fejét! Mit tennél? A banális és hülye példákat hanyagoljuk légyszi. -
#693 Jól van most már elég lesz. :) -
#692 ennek a szituációnak mi értelme van?
Szerintem vegyünk egy szituációt. Bevisznek eléd egy kiskutyát, valami okosabb fajtát (németjuhász pl). Azt mondják neked, hogy vágd le a fejét egy késsel, vagy nem ehetsz többé zöldséget, csak húst. Levágnád? -
#691 nah, azért ne rugaszkodjunk el a témátol, probáljuk meg észérvekkel előrukkolni. ezt nem csesztetésként mondom csak tényleg legyünk kicsit rálisabbak :) -
jefferson83 #690 Az én módszerem idővel megvalósulhat, de a tiéd soha :P -
#689 egyértelmű hogy nem. németjuhász kutyám van :)
de neked le kellett vágni a kutyád fejét, azért lettél vega? ez nem volt jó példa! kérek másikat! -
#688 Engem inkább ezzel a kérdéssel lehetne zavarba hozni:
Mit választanál? Vagy soha többé nem ehetsz húst, de akkor ehetsz hagymát, vagy fordítva? -
#687 vegyünk egy szituációt: bevisznek eléd egy kiskutyát... valami okosabb fajtát (németjuhászt pl). azt mondják neked, h vágd le a fejét egy késsel, vagy nem ehetsz többé húst. levágnád? -
#686 "hatásos módszernek így hirtelen a kemény szabályozást, bűntetést és a folyamatos ellenőrzést látom --> persze ehhez nem kis mennyiségű pénzre lenne szükség" - ergó, marad az én módszerem :-)
álomvilágban élek, ez tény. soha nem lesz olyan a világ, amilyen szeretném hogy legyen. de minél jobban közelít hozzá, annál többet értem el. -
#685 a macskát rühellem, mert egy alattomos gonosz állat :)
vágóhíd? de tudom mik mennek ott, de úgy gondolom hogy hiába veri bele a pék a faszát a kenyérbe, mire elém kerül már finom és szeretem. és nem gondolok bele, hogy ez hogy is készült. én a húsban nem az állatot látom, amit leöltek. nem is bírnák ki egy disznóvágást. igen, sajnálnám a röfit, de ettől nem érzem magam gonosznak, hogy szeretem a husit. -
jefferson83 #684 Szerintem álomvilágban élsz, ha arra vársz megtérjenek az emberek és mondjanak le a húsról. Ennél még az is hatásosabb, ha hetente kiláncolod magad a vágóhíd bejárati ajtajához (á la greenpeace). Én a hatásos módszernek így hirtelen a kemény szabályozást, bűntetést és a folyamatos ellenőrzést látom --> persze ehhez nem kis mennyiségű pénzre lenne szükség. Egyszóval az ilyen vállalatokat egyszerűen el kell lehetetleníteni és megfelelő alternatívát mutatni a piacnak.
UI: Na, inkább tanulok tovább jó éjt mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!! -
#683 Kösz a válaszokat, most én is írok véleményt :)
Biológiailag: Bár valóban nem szükséges az emberi szervezetnek hús az életben maradáshoz, ettől függetlenül gyors, könnyedén hasznosítható és természetes fehérjeforrás. Az ember emésztőkészüléke, fogazata és anyagcseréje alapján mindenevő. Ettől függetlenül valóban nem lehet azzal takarózni, hogy elengedhetetlen-de azt sem lehet tagadni, hogy hasznos!
Etikailag: Tényleg embertelen ahogy főleg egyes nagyüzemi gazdaságokban az állatokkal bánnak. Ugyanakkor ez elkerülhető ha más forrásból szerezzük be a napi betevőt. Mi mondjuk szerencsések vagyunk, mert van olyan ismerős akitől be tudunk szerezni normális körülmények között tartott állatokat. Emellett én pl. személy szerint vigyázok arra hogy ha lehet "állatbarát húst" vásároljak.(delfinkímélő módszerrel fogott halat stb.) Legyet, pókot én is kitessékelem a szobából, de a szúnyogot már agyoncsapom. (Ebben a témában Bandew-al értek egyet)
Emiatt nekemj nincs lelkiismeretfurdalásom-a rendes tartási körülmények között tartott csirke vagy disznó nem szenved többet mint egy a szabadban élő vadállat. -
#682 dehogy is. húst is csak azért eszel, mert még nem láttad a saját szemeddel, h az az állat aki a vágóhídon szenved, úgyan úgy néz rád, mint a kutya, vagy a macska, amit szeretsz. -
#681 szerinted az hogy én eszem húst kizárja hogy nem ölöm meg a pókokat, nem köpöm le a madarakat, és nem utálom a kutyákat?!
attól még szerethetjük az állatokat h húst eszünk. -
#680 szerinted milyen módszerek lennének hatékonyabbak? -
jefferson83 #679 Azt elfelejtettem mondani, hogy én nem ellened beszélek és nem is az ellen, mert te vegetáriánus vagy, ezért semmi indíttatást nem érzek arra, hogy megcáfoljalak ezügyben.
Én azzal nem értek egyet amire ezt az egészet ki szeretnéd hegyezni, ez a te problémádra nem lehet megoldás, ha ésszel gondolkodunk. A nagyüzemi állattartás megváltoztatására teljesen más módszerek kellenek --> Ez tuti biztos.
-
#678 tetszik a hozzáálásod... mármint h nem ölsz feleslegesen rovarokat. -
#677 mond el miért -
#676 meséld el az elméletedet. tényleg kíváncsi vagyok rá. -
#675 köszi a kultúrált kérdéseket, nem vagyok hozzászokva :-P
szóval... nem szoktam agyonütni semmilyen rovart. ha erdőben császkálok akkor szukut használok, ha a szobába téved be szúnyog, azt elkapom és kidobom az ablakon.
már sok éve úgy érzem h nincs szüksége a szervezetemnek húsra. eleinte ha megéreztem a sülthús szagát, akkor vágyakoztam, de most már teljesen közömbös, sőt még néha rosszul is esik ha megérzem. tehát nem ennék mesterségesen előállított húst sem, mert nem érzem hiányát. -
#674 Ezek szerint nem olvastad el jól a topikot, mert az összes észérve elle felszóltak már (szerintem logikusan).
Amúgy tudom, hogy neki szegezted a kérdést, de én pl nem szoktam soha semmilyen élőlényt megölni, csakis akkor, ha éhes vagyok, fenyegetést jelent számomra, lakhelyemre, közeli hozzátartozómra. Ide akár a hangyákat is besorolhatju. A lakásunkban viszonylag sok van, de ha épp elslisszolnak az asztalomon, nem bántom őket, mert úgy érzem nincs jogom elvenni az életüket. Viszont ha pl azt látom, hogy már kezdenek veszélyessé válni (pl megszállják a kaját), akkor ott már a természet törvényeinél fogva jogom van megölni őket, hisz fenyegetést jelentettek az élelmem számára és a vicc az, hogy ők (ha tehetnék) ugyanúgy megölnének engem a kajáért. -
jefferson83 #673 Lesz időm megnézem, hirtelen nem tudom átfutni. -
jefferson83 #672 Ez a komment a józan ész hiányát tükrözte most. -
#671 Beleolvasgattam a topikba és egyrészt le a kalappal bens előtt, mert tényleg észérvekkel kultúráltan és mégis öntudatosan védi a saját álláspontját de lenne pár kérdésem. (Ha már voltak régebben akkor sry, nem olvastam el a teljes topikot)
-Más állatokat sem bántasz? Pl. szúnyogot is elzavarod és nem ütöd agyon, legyet, pókot is kikergeted a lakásból?
-Ha lenne más módja a húsevésnek (pl. tartályban "növesztve" előállított hús) akkor ennél?
(Félreértés ne essék, ezeket érdeklődésből kérdezem, minden gúnyolódási szándék nélkül)
-
jefferson83 #670 Én már rég észrevettem, hogy tökéletesen elbeszélünk egymás mellett. Te teljesen mást próbálsz rámtukmálni, mint amit én mondtam. Jelen esetben világméretben gondolkodtam és ehez képest még India egész területe is jócskán elmarad. -
#669 Kár, hogy ezzel a kijelentéssel MINDEN élőlényt gonosznak minősítesz. -
#668 olvasd el, és cáfold meg. én nyitott vagyok mindenre. -
#667 ha ez egy vegetáriánus oldal, akkor nem éppen jó referenciának.
pl. egy zsidó oldalon soha nem fogják azt mondani h mekkora szar amit csinálnak. (megint csak példa)
-
#666 nem kockáztatok... -
#665 nem -
#664 ismerős az érzés. én fél év után éreztem először h nem hiányzik a hús. én nem szeretm a szója ízét, így nem is eszek. nem kell nagyon figyelni a táplálkozásra akkor sem ha valaki vega. kell néha tejterméket meg hüvelyes zöldséget (bab, borsó) enni, és megvan a fehérjeutánpótlás. -
#663 ne féj azt eheti nyugodtan minden vega,néha nincs sok közük a húshoz