a vegetárius táplálkozás előnyei és hátrányai
  • ajem kisa
    #54
    Én Franciaországban vagyok, nekem választanom kellett, hogyha elfogadom a munkát, amit találok először, meglehet a munkavállalási papirom. Elvállaltam! És ami idevág, az az, hogy mint a videoban is volt, én is olyan konténerekbe pakoltam a többiekkel a szárnyasokat, főleg pulykákat. A mi munkánk annyi volt, hogy éjszaka 2-3 óra 2-5 ezer pulykát olyan konténerbe be, és ennyi, aztán a kamion vitte a vágóhidra!
    Fr.ország "fejlődő" ország, az EU-ban elég komoly helyet foglal, de amiket a tenyésztőnél láttam, komolyan mondom, azóta nagyon kevés hust eszem, és inkább ha tehetem, és megkivánom a hust, farmokról veszek tojást, meg hust, olyan állatok "holttestét", akik legalább napot is láttak, mert az olyan hangárakban, mint a videoban, azok az állatok SOHA még csak napot sem ismerik, tápot esznek, meg poshadt vizet isznak! És néha, amik vannak tetemek (mert a szárnyasok is eltapossák egymást), azok is mennek szépen a hidra!!! Na ez nekem ebben a formában elegendő volt, hogy átgondoljam, hogy néhány fűszer csodákra képes?
    Ráadásul vidéken lakom, itt meg vannak biofarmok, ahol zöldségeket, gyümölcsöket termelnek, és vehetsz egyenesen tölük, még ha akarod, magadnak szedheted le, és válogatsz...És ha valaki nem hiszi, hogy műanyagot vesz a boltok 90%-ában, kostolja meg a VALÓDI "bio"-t, és érezni fogod a külömbséget!!!
    Jobb estben nagyinak a kertjéből, annak is teljesen más íze van (gondolok csak pl. a paradicsomra). Ez csak tapasztalat volt, mindenki úgy vonja le a következtetést, ahogy akarja, jó étvágyat! :D