a vegetárius táplálkozás előnyei és hátrányai
  • Cuchulainn
    #1015
    Ne haragudj de ezek mind innen-onnan összekapart logikátlan féligazságok.
    1.: Mint írtam egy búzakalász vagy egy nyers krumpli láttán sem tölt el olthatatlan evési vágy. Akkor azt sem kéne megenni? A sülő húsnak pedig igenis finom étvágygerjesztő illata van.
    2.: A legtöbb ragadozó (és nem dögevő) állat sem eszi meg a szagos húst csak ha tényleg nincs más választása. Ha megeszi akkor ugyanúgy megbetegedhet tőle mint az ember. (Persze valószínűleg az immunrendszere jobban fel van rá készülve mert egyébként sem a legtisztább körülmények között étkezik) Sok ragadozó madár inkább éhenhal, mint hogy megegye az olyan húst ami nem friss.
    3.: A csimpánzok ugyanúgy nem rendelkeznek éles karmokkal vagy hatalmas szemfogakkal mégis vadásznak és esznek húst is. Az embernek voltak/vannak bőven szerszámai amikkel ezeket helyettesítheti. Mellesleg a vaddisznó sem evésre használja az éles agyarait hanem ásásra meg a hímek viaskodnak vele. Akkor ő is vegetáriánus? Amivel az ember is meg a vaddisznó is meg a borz is rendelkezik az a teljes fogazat, gumós zápfogak, középhosszú tápcsatorna és a hús lebontására szükséges enzimek és emésztőnedvek.
    4.: Ha egy kis ragadozót úgy nevelnek föl, hogy nincs alkalma prédaállatokkal találkozni/nem látja őket egészben akkor bizony ő sem fog semmiféle ingert érezni, hogy rávesse magát és szétmarcangolja. Elég sok ilyen történet van (ha érdekel keress rá a neten is biztos találsz) pl. állatkerti oroszlánokról, akikhez betettek egy kisborjút, hogy na most majd természetesen étkeznek erre az összes halálra rémült tőle. De elég ha csak aranyos képeket keresel a neten, tele vannak olyanokkal, hogy macska alszik együtt kisegérrel meg hasonlók. Persze vadászösztön az marad majd benne, de az emberben is van valamennyi(nem kevesen járnak vadászni, horgászni, paintballozni stb.)
    5.: Szerinted a növényi élelmekben nincsen tartósítószer? Dehogynem. Ez nem a hússal hanem a modern életmóddal kapcsolatos. 200éve híre sem volt a tartósítószereknek mégis ettek húst az emberek.