a vegetárius táplálkozás előnyei és hátrányai
  • bens
    #1014
    "Vegyük a ragadozó, vagy a mindenevő állatokat. A macska már egy kis darab nyers hús szagától is olthatatlan
    vágyat érez annak megszerzésére, azonban egy gyümölcs láttán ez egyáltalán nem mondható el. A mindenevő borz,
    vagy a kenguru esetében szintén feléled ez az ösztön, ha prédaállattal találkozik a természetben. Ha egy
    embernek örömet okoz egy madár elejtése, még élő végtagjainak foggal való szétmarcangolása, vagy meleg vérének
    kiszívása, akkor mondhatjuk azt, hogy húsevő ösztönök lakoznak benne. Ugyanakkor egy fürt édes szőlőtől összefut
    a nyál a szájában, és függetlenül attól hogy éhes-e vagy sem, jóízűen elfogyasztja. Hogy van akkor ez az
    ösztönökkel? Ha az ember valóban mindenevő, miért nem rendelkezik erős karmokkal mint a borz, vagy éles
    szemfogakkal, mint a vaddisznó? Akár hogy is nézzük, az ember biológiailag nem alkalmas a hús megszerzésére,
    a dögevéstől pedig súlyosan megbetegszik. Ezek a problémák nem állnak fenn a vegetárius táplálkozás során.
    A boltokban kapható húsban lévő tartósítószer akadályozza meg, hogy a hústól ne kapjunk súlyos betegségeket,
    mérgezést. Ezek nélkül az adalékok nélkül az ember képtelen lenne elfogyasztani azt a húst, amit megvesz.
    Sokan nem tudják, hogy a romló hús barnás, visszataszító színét úgy tüntetik el, hogy mesterséges színezéket
    adnak a húskészítményekhez és a nyers húshoz."