• Penge4
    #10
    Ez nem igaz ebben az értelemben! A Linux az csak az alapja.
    Ez olyan mint:
    Linux = Üres betonépítmény ólommal megerősítve
    OSX = az fent említett építmény berendezve bútorokkal, plazmaTV, házimozi...stb
    Windows = a felt leírt berendezés, csak az építmény egy rohadó fakunyhó.

    Amúgy a Linux fanoknak annyit, akár hiszitek, akár nem a felhasználók 80%-a (a lámáktól kezdve a rendszergazdákig) használni akarja a gépét és nem Linuxxal szórakozni. Nem terminálban telepítgetni, meg drivereket keresni, mert napokat eltölteni a neten, hogy találjon lejátszókat, kódekeket, hogy legalább az alap videókat, hangformátumokat lejátssza. Itt egy példa, hogy felhasználói szinten magasról lefossák a Linuxot, mert csak programozó beállítottságú emberek, néhány rendszergazda és Linux hype-os userek (akik reszketnek a biztonsági résektől és a windows hibaüzenetektől) használják.
    Mielőtt megkövezne bárki is, semmi bajom a Linuxxal, mert nagyon jó szerveroprendszer és programozni tökéletes, de egyáltalán nem felhasználóbarát.
    Az Apple betonbiztos UNIX alapra épített egy fullos multimédiás minden igényt kielégítő rendszert. De már a kernel sem ugyanaz. A "saját hardver"-ről meg annyit, hogy jó volt, mert nem volt ilyen kínai, kóreai...stb mint a PC-nél és nem volt hardverütközés, az OSX szépen összedolgozott a hardverrel. Most átálltak Intelre, de a többi "saját hardver" maradt, mert nem nagyon látsz a RAM-on, winyón Made in China, Made in Korea felirtokat.