• fawcet
    #64
    Erről van szó, ebben sincs általános igazság, mindenki másban hisz, mást tapasztal. Ami nekem jó étel, az másnak allergiát okoz. Például én meg tudom inni a tejet, de apám a lebontóenzimek hiánya miatt rosszul lenne.
    C vitaminról: Szent György Albert találta meg és különítette el. Ő kétszeresét szedte naponta mint én, ő 2000mg C vitamint megevett. A 60mg ami hivatalosan kell, az Hitler állapítatta meg katonái számára, hogy az pont elég, hogy tudjanak harcolni, de nem elég az egészséghez. Főleg a beteg ember töbszörösét tudja felhasználni. A felesleget meg kiüríti.
    Multivitamin ásványokkal:
    http://fitnesshop.hu/catalog/product_info.php?cPath=92_63&products_id=506
    Megfelelő arányban tartalmazza a vitaminokat, szóval itt kisebb az esély hogy egyikből túl sokat szedünk, másik hiánya viszont felborítja az egyensúlyt. Ilyen a kalcium például, magnézium nélkül nem ér sokat a jó minőségű csontszilárdság kialakításában. Kettő aránya határozza meg a rugalmasságát.
    Másik: alma nem marja gyomrom, mivel őseink elsősorban gyümölcsevők voltak, utána mindent. Gondolj bele fogazatunk elsősorban erre alkalmas.
    Másik meg mikor kezdtem ezt a gyümölcs étrendes reggelt. Akkor egy hétig émelyegem, nem kellemesen éreztem magam. Ha a szervezetben lerakódik jó ideje sokminden, salakanyag a gyomorban, ami ugyancsak káros, felkavarja azt és elkezdi kiüríteni. Ami nem kell azt minek tárolni? Csakhogy túlterheljük a szervezetünket, nem győzi tisztán tartani a belsőnket. Végén már elfárad, de nem adja fel.
    Ilyen például a fehérje és szénhidrát egyszerre történő bevitele. Fehérjéknek savs kémhatású gyomornedv, míg a szémhidrátnak lúgos kémhatású gyomornedv szükséges. Ha egyszerre összeöntjük a kettőt mi történik? Savas + Lúgos =?
    Ezért lehet ugyanazt enni rosszul és jól is.

    Nem fanatikusává váltam a könyvnek, hanem megbizonyosodtam róla. Vega étrend azért nem jó mert húsra mindenképpen kell az embernek, ami jótékony hatását más forrásból nehéz pótolni.

    Ha jól emlékszem, önmagában fogyasztott érett! alma savasságát tüdő segítségével bomlasztja el. Savanyút meg se eszem. De utánanézek és pontosítok.