• Morden23
    #45
    "Egy állat sem gyúrja szét magát hogy ne hizzon el, viszont mivel keveset tud enni ez nem is következik be."

    Ez ebben a formában nem igaz. Az állatok is annyit esznek, amennyire lehetőségük van (a ragadozók többnyire azért nem "híznak el", mert a préda vadászata éppen elég jó "sport" nekik, a táplálkozási lánc alacsonyabb rangú tagjai meg azért nem, mert futnak a ragadozó elől: ha a ragadozó dagadt, akkor lassú lesz, és nem kapja el a prédát, ergo meghal - ha a növényevő dagadt, akkor nem tud elfutni a ragadozó elől, ergo meghal). De ha megnézed azt a tömegnyi elhájadt háziállatot (a közepes kutya méretű, 8-9-10 kilós házimacskák és haverjaik), akkor pontosan lehet látni, hogy mi a baj az emberrel.

    "ez az étkezéses dolog nagyon szép meg jó, csak majd nézzd meg az árát..."

    Nagyon jó duma ez az "apuanyu pénze" beszólás (gyakran igaz is), de azért egy valamit jelentsünk már ki: amikor az egészségedről, saját testedről van szó, nem azon kell zsidózni. Pont nem a kaján, pián, tisztálkodószeren stb. fogok spórolni, mert ezeket magamba nyomom/magamra kenem, szóval mégis fontosabbak, mint a farmerom márkája, vagy egy új plazmatévé.

    "Akkor ha sokat eszek miért nem ürül ki a felesleg? Ráadásul ha már egyszer nem ürül ki, akkor meg miért leszek éhes? Hisz ott van tartalékban egy csomó..."

    Mert a természet alapban a túlélésre készít fel, azaz zabálj amennyit csak bírsz, sosem lesz "felesleged". A probléma azzal van, hogy a "két pofára zabálok, nem mozgok" az nem túlélés alapú energiafelhalmozás, hanem egyszerű életmódbeli hiba, és aki mást mond, az hazudik.

    "És végül: az átlag magyar körülbelül napi 8-10 órát dolgozik heti 5-6 nap. A maradék idejében még főz-mos-takarit-gyereket nevel-stb."

    Ennek egyetlen része sem indokolja a "zabálok de nem mozgok" dolgot. Az érthető, hogy nincsen időd edzeni, de akkor nem kell a nap minden órájában bezabálgatni valami jópofát. Ha tudod, hogy nincsen időd mozogni (természetesen van ilyen is), akkor ne zabálj. Ha meg nem mozogsz, és zabálsz, akkor ne az evolúciót okold a hízásért. Vagy légy dagadt (elégedett vagy szomorú), vagy tegyél ellene (akár megelőzéssel, akár edzéssel).

    Szóval Tetsuo-nak abszolút igaza van valamiben: az életmód a döntő dolog.