waterman#50
nem olvastam végig a hozzászólásokat, de a stargate után feladtam, hogy találjak rendes sorozatot.
"vagy a mind közül a legnagyobb kritikai elismerést elértre, a Csillagközi rombolóra." - ehhez annyit had tegyek hozzá, hogy az általam látott legvackabb sorozat. 2200 környékén a legnagyobb tehnológia egy űr-anyahajón a kurblis telefon, mostanság nagyobb technológia van egy nimitz tipusú 30 éves anyahajón. a második évfolyam végén olyan szinten felhúztam magam, hogy az kész. ha én egy félőrült doktor vagyok akkor bármikor elvihetek egy atombombát, bármikor megválasztanak elnöknek és egy Gyöngyös méretű város népességének megfelelő mennyiségű emberrel letelepedek egy bolygón, ahol előre láthatólag semmi optimális életfeltétel nincs, ellentétben az anyahajókkal, ahol legalább fürdeni tudnak. ennél a legutolsó senkiházi is jobban vezet egy közösséget. ja és a 35ezer főből minden második újságíró. haha. ja meg a ciklonok vagy mi az izék, kis drótokkal rángatják az úrhajójukban a >kormányszerveket< - egy gép ami ülésben ülve vezeti a gépet. grat. villogó szemű kenyérpirítók mászkálnak fel alá és mindenki fél. egy jack o'neil hadnagy kellett volna bele és legalább lett volna benne egy karakter akit bírtam volna benne. lejjebb írták, hogy ebben az új sorozatban nincs szerethető karakter. ebben volt?? mindegyik olyan defektes volt, mint egy amerikai ámokfutó kocsija határ és süni átlépés után.. LOST-ban? idegbeteg apáskodó doktor, elmebeteg önjelölt apuka, faláskényszeres pufók, krisztusi gyógyuláson átesett újkori robinson etc, egy Half Life vagy Far Cry stílusú valóságot felvonultató környezetben. haha igen. azért bírtam a csillagkaput, mert ott "csak" annyi volt, hogy találtak egy valamit ami így műxik és oké. nem tudják, hogyan meg miből de valahogy megy. ezért bírtam a Star Trek Voyagert (mondjuk az kicsit uncsi lenne mégegyszerre) de az is legalább 24. század, szépen elfejlődgettünk odáig, replikálgatunk pulcsit meg kaját, transzportálgatunk aztán egyszercsak hazaérünk. de nem volt tele BSG stílusú döntésképtelen karakterekkel. a jó scifi olyan dolgokra épül, amik ma még csak elméletek, gondolok itt a Stargate-es féregjáratokra vagy a Voyageres fénynél gyorsabb utazásra. BSG: a 22.században még bazinagy fecskendőkbe vesznek vért. LOL. a gattaca-ban még mindig a mostanság is használt módon szálltak fel az űrhajók, de lagalább egy csepp vérből megmondták ki vagy. huh. elnézést kifakadtam.
most lehet engem nem szeretni, én csak azt akartam kihozni ebből a sokból, hogy ha egy olyan sorozatot tűz főműsoridőre a tv2, aminek előre láthatóan nincs befejezése, akkor még az első részt sem fogom megnézni.