Scifi-sorozattal pusztítja el a TV2 a Barátok köztet?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a pb azért is jó példa, mert igazából a közelében sincs a legnézettebb sorozatoknak - csak idehaza😊
"Egyáltalán nem a forgalmazók/gyártók pénztárcáját tartom elsõdlegesnek, amikor egy sorozat értékét becsülöm meg."
ezzel szerintem nincs ember, aki vitatkozna. így van.
"Kifejezetten hibának tartom némely sorozat leállítását, mert sokkal többet adtak pl. Whedonék a (leállított 14 részes) Firefly-al a világnak, mint teszem azt a még mindig futó Smallville, vagy pl a Barátok közt valaha is fog."
jó, ezt még gondolhatom én is így, mint ahogy gondolom is, de. te (és én) ekkor csak magunkból és abból pár millió rajongóból indulsz ki. nekünk természetes, hogy firefly rulz, BK kuka, de ha ránézünk a magyar és nemzetköti rögvalóságra, akkor látjuk, hogy nem mindenki gondolja így. (még az sg-n is mennyivel több a post a bk-topikban)
azt kell eldönteni, hogy mi egy tévémûsor célja. az értékközvetítés vagy a szórakoztatás. ha egy mûsor sokkal több embert szórakoztat, mint a másik, akkor azt kell mondanom, hogy az a jó mûsor. még akkor is, ha engem nem szórakoztat.
az viszont biztos, hogy tuti van olyan, aki a firefly-ra is elmondja, érvekkel alátámasztva, hogy miért rossz, helyesbítek, miért nem tetszett neki.
"Mindenesetre ahogy elbirkásodik a nép."
ez az, amit nem fogadok viszont el. itt írtam is errõl: http://www.sorozatjunkie.hu/2006/12/28/kover-amerikaiak-csapo-2/
szóval, ha a birka nép (vegyük most amerikát), akkor az lenne a divat, hogy (sorozatoknál maradva) az igényes és intelligens sorozatok mind megbuknak. pedig, nem így van, hiszen rengeteg nagyon jó és nagyon igényes sorozat sikeres lesz. és rengeteg megbukik. olyan nincs, hogy mindegyik siker legyen, mert akkor nem lenne új sorozat. (és minden mûfajban (könyv, lemez, film) lesznek megnemértett próbálkozások, melyek igényesek, de csak szûk rajongótáborral bírnak. az más kérdés, hogy azon tábor rajongásának foka sokkal erõsebb, mint egy sokkal nézettebb sorozat _nézõié_.)
kriegler gábor sorozatokkal kapcsolatban azt írta, hogy ilyenkor az a helyzet, hogy még nem készült rá az ember a sorozatra. ld. az "egy az egyben" x-akták night stalker 1976-ban megbukott. rá 20 évre siker lett a téma. dettó a vészhelyzet orvosi tematikája 94-re érett be, a 80-as években egy hasonló próba bebukott.
Egy sorozat nézettsége nagyban attól is függ, hogy mennyire individuálisak a részek, mert egy szorosan egymásra épülõ részekbõl álló sorozatot nagyobb biztonsággal néznek legközelebb is. (Firefly is erõsíti ezt a szabályt, szerintem.) Márpedig a "sorozatiság" kedvéért nekem nem feltétlenül kell az idegbaj, mint Heroes esetén, hogy mi a kaka lesz már...
A Prison Break ezért baromi jó sorozat, mert ahogy Winnie mester is mondá' ez a sorozat is kommersz. Én meg kiegészíteném ezt még azzal, hogy úgy kommersz, hogy közben mégis egyedi és úgy elégíti ki a "nép" igényét, hogy az még igényesek ízlésének is megfelel.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
\"Intel Core 2 Duo E6550 2.33Ghz;Gigabyte P35C-DS3R;Kingmax 4Gbyte Ddr2;Msi Nx8800Gts 320 Mb OC;Maxtor 320Gb\"
Egyáltalán nem a forgalmazók/gyártók pénztárcáját tartom elsõdlegesnek, amikor egy sorozat értékét becsülöm meg. Kifejezetten hibának tartom némely sorozat leállítását, mert sokkal többet adtak pl. Whedonék a (leállított 14 részes) Firefly-al a világnak, mint teszem azt a még mindig futó Smallville, vagy pl a Barátok közt valaha is fog. Ha folytatták volna, talán romlik a színvonal, de még az is jobb, mint 14 rész és érthetõbb, mint hogy sokba került. Nem élek illúziók közt, sajnos nem abban a világban élünk, ahol a sok pénzûek adnának olyanra, ami nem térül meg pusztán a mûvészi, örömszerzõ stb értékeiért...
Mindenesetre ahogy elbirkásodik a nép (követve itthon is az USA-ban jól bevált módszert, amivel pusztítják józan eszet), egyre inkább látszik, hogy ami kint fut, az itt is, és fordítva... Sajnos.
A Dark Angel (itthon Sötét Angyal (jé tükörfordítás) címmel) megérte a 2. évadot odakint (tudom, mert most fejeztem be), más kérdés, hogy a 2. évad baromira nem illik az elsõhöz, ill annak vonalához. Mindenesetre nekem tetszett, sajnáltam, hogy vége lett.
Surface: jó kis sorozat volt, talán annyi látszott, hogy menet közben volt koncepció váltás, gondolom akkor, mikor kiderült, hogy csak 15 rész lesz az elsõ évad, és nem lesz második. A befejezés szerintem türhetõ, inkább a közvetlenül a befejezés elõtti események
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
"Jó ez a meggyes lepény ..." - Olyan beleéléssel tudta mondani a Szakácsi a szinkronban, hogy ihaj!
Ami nem feltétlenül egyenlõ azzal a korosztállyal akik a BK-t nézik.
Surface 15 rész vs Barátok Közt több év... nagyon szeretnék pár mondat reakciót hallani attól a bizonyos TV2-es félbemaradttól <#wow3>#wow3>
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Nem szarság... neked nem tetszett a Twin Peaks több tízmillió embernek pedig alapmû.
Nem sokat számít az, hogy cancelled. Az eredeti Star Trek is az.
ilyenrõl szó sincs. nem kell a sok tévénézõt ennyire felbecsülni. nem igazán törõdnek ilyesmivel. ha a BK-nak nem lesz vége, akkor szerinted mindenki anyázni fog?😊
amúgy meg az ember nézi a sorozatot, aztán vége lesz, de nem tudja, hogy nem lesz folytatás. azt hiszik, hogy várni kell, majd jövõre, de úgyis elfelejtik. (az rtl-en már 10 meg 10 lelõtt sorozat ment és attól még vezetnek a tv2 elõtt.)
mert mindenki eredetiben nézi?😊 nyilván egy szappant nem raktároz az ember.
baj? még szerencse, hogy így van. ez természetes. szerintem senkinek sem érdeke olyan soroatot adni, amit nem néznek.
Tud errõl valaki valamit? "
télen lesz majd a tervek szerint. nem tudom ki ígérte be, de még el sem kezdték a sziknkront.
Azt én sem értem, hogy miért vesz meg a TV2 olyan sorozatot, amit be sem fejezett a gyártó. Ha befejezés nélkül ér véget a sorozat, akkor meg csodálkoznak, hogy a nézõk elégedetlenek és a másik csatornához pártolnak. Na mindegy, ha ezt érteném,akkor lehet, hoyg az egyik kereskedelni csatorna program igazgatója lennék. :-)
In a world without walls and fences, we don\'t need windows and gates!
Érdekes különben, hogy míg a BK a "legmenõbb és legtrendibb" sorozat, az egyik legnagyobb magyar torrent tracker letöltési adatai (amelyek számomra mérvadóbbak mint bármiféle eladási vagy nézettségi lista) szerint a prímet a Prison Break (szökés) viszi ~1800 letöltés/epizóddal, második a Született Feleségek (~1500), a bronzérmes pedig a Jóbarátok (~1100-1200) míg a Barátok Közt 1-1 epizódját alig 100 elvetemült tölti le.
Egyáltalán van még olyan aki el tudja viselni a soha véget nem érõ történeteket?
Nemhiába nézek meg inkább a hbo-n egy 30,-jára ismételt filmet minthogy ilyen rtlklub és tv2 szintû szemétadókat nézzek...
A surface meg legalább véget ért valamilyen szinten (szerintem igen rendes lezárás lett, igaz nyitottak pár új kérdést is, de ha az ember úgy fogja fel, hogy az egy más történet már... 😊, nem úgy mint pár itthon is bemutattott sorozatot az évadközbeni cancelekkel.
Más kérdés, hogy pont a BK ellen indítani? Esélytelen, sajnos. Ha a pilot dupla rész lett volna mondjuk szombaton, akkor esetleg néhány nézõt átcsábíthatott volna. De így pont azok nem nézték, akiknek kellett volna. Hacsak nem a kényszerbõl BK-t nézõkre hajt a TV2, akik látták hogy az Áll az alku eltûnt, egybõl kapcsoltak is a 2-esre, minthogy BK-t nézzenek 😊
One Vision. One Purpose.
3 hétig fog tartani a sorozat? lol.
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
Tud errõl valaki valamit?
Ettõl megy sorozat.
De errõl majd Winnie inkább :-)
Tudtommal a TV2-nek fel kellene zárkóznia, mert az utóbbi idõben az RTL kissé elhúzott. És akkor az a megoldás, hogy lenyomnak egy filmet ami csak a feléig van meg és ráadásul szinte 0% az esély, hogy valaha is folytatják!
"a sorozatok 95%-a idõelõtti cancel"
De ez a sori olyan szinten nincs lezárva, hogy ehhez képest az Invasion utolsó része egy totális epilógus volt!
Valamint, ha te nézõket szeretnél elcsábítani a konkurens csatornától, akkor miért egy olyan sorozattal teszed, ami odakint még egy igazi, teljes évadot sem ért meg?
Miért egy olyannal próbálkoznál amiben a karakterek olyan szinten felejthetõek, hogy az ember kínjában már a "mélytengeri fantomoknak" szurkol?
Mondd meg ezt nekem, mert tényleg nem értem. Ennyire nem lehet hülye a TV2!
Igen, olcsó lehet ez a szar cefetül, de olcsó húsnak híg a leve... az elsõ pár Surface rész amúgy sem egy nagy durranás, még talán azt sem köti le akit érdekel. Mire beindul a történet addigra meg már vége.
http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...
"Ilyet én még az életben nem hallottam... a TV2-nél ki volt az a hétmérföldes ökör aki egy CANCELLED sorozat megvételének ötletére rábólintott?"
a sorozatok 95%-a idõelõtti cancel. ezt nem is értem. mintha ez az elsõ alkalom lenne.
Már a "legendás" filmcím-magyarosításban sem lehet bízni. <#vigyor2>#vigyor2>
Ilyet én még az életben nem hallottam... a TV2-nél ki volt az a hétmérföldes ökör aki egy CANCELLED sorozat megvételének ötletére rábólintott?
Adjátok ide azt a marhát! Hadd rugdosom vissza a médiaszakra!
Hát kész vagyok komolyan...
Történetesen láttam a Surface összes részét.
Ez a sorozat egyébként nem rossz, de kategóriáján belül sehol sincs a Lost-hoz képest. Egy biztos: nem egy sikersztori és a sci-fi jellege miatt idehaza is lekváros bukta várható. Továbbmegyek... nem is a sci-fi jelleg a baj, hanem az, hogy nincs benne igazán szerethetõ karakter, nincs benne egy Dr. House vagy egy Scofield, sõt Jack és Kate sincs akik igazi KARAKTEREK, lehet õket szeretni vagy nem szeretni.
Ebben a sorozataban a kiskölyök felejtõs, a nõ jellegtelen, a csávó meg totálkár.
ÉS a végére az utolsó döfés: A sorozat a legizgalmasabb pillanatban ér véget, TELJESEN lezáratlanul !