• winnie
    korrekt, szerintem hasonlóképpen gondolkodunk, de.

"Egyáltalán nem a forgalmazók/gyártók pénztárcáját tartom elsődlegesnek, amikor egy sorozat értékét becsülöm meg."

ezzel szerintem nincs ember, aki vitatkozna. így van.

"Kifejezetten hibának tartom némely sorozat leállítását, mert sokkal többet adtak pl. Whedonék a (leállított 14 részes) Firefly-al a világnak, mint teszem azt a még mindig futó Smallville, vagy pl a Barátok közt valaha is fog."

jó, ezt még gondolhatom én is így, mint ahogy gondolom is, de. te (és én) ekkor csak magunkból és abból pár millió rajongóból indulsz ki. nekünk természetes, hogy firefly rulz, BK kuka, de ha ránézünk a magyar és nemzetköti rögvalóságra, akkor látjuk, hogy nem mindenki gondolja így. (még az sg-n is mennyivel több a post a bk-topikban)

azt kell eldönteni, hogy mi egy tévéműsor célja. az értékközvetítés vagy a szórakoztatás. ha egy műsor sokkal több embert szórakoztat, mint a másik, akkor azt kell mondanom, hogy az a jó műsor. még akkor is, ha engem nem szórakoztat.

az viszont biztos, hogy tuti van olyan, aki a firefly-ra is elmondja, érvekkel alátámasztva, hogy miért rossz, helyesbítek, miért nem tetszett neki.

"Mindenesetre ahogy elbirkásodik a nép."

ez az, amit nem fogadok viszont el. itt írtam is erről: http://www.sorozatjunkie.hu/2006/12/28/kover-amerikaiak-csapo-2/

szóval, ha a birka nép (vegyük most amerikát), akkor az lenne a divat, hogy (sorozatoknál maradva) az igényes és intelligens sorozatok mind megbuknak. pedig, nem így van, hiszen rengeteg nagyon jó és nagyon igényes sorozat sikeres lesz. és rengeteg megbukik. olyan nincs, hogy mindegyik siker legyen, mert akkor nem lenne új sorozat. (és minden műfajban (könyv, lemez, film) lesznek megnemértett próbálkozások, melyek igényesek, de csak szűk rajongótáborral bírnak. az más kérdés, hogy azon tábor rajongásának foka sokkal erősebb, mint egy sokkal nézettebb sorozat _nézőié_.)

kriegler gábor sorozatokkal kapcsolatban azt írta, hogy ilyenkor az a helyzet, hogy még nem készült rá az ember a sorozatra. ld. az "egy az egyben" x-akták night stalker 1976-ban megbukott. rá 20 évre siker lett a téma. dettó a vészhelyzet orvosi tematikája 94-re érett be, a 80-as években egy hasonló próba bebukott.