• kukacos
    Nem vagyok gyógyszerész, csak azért említettem ezt a kettőt, mert ezek neve általában mond valamit az embereknek meg speciel ezek sztoriját ismerem. Gondolom, te gyógyszerészéként kapásból meg tudnál nevezni ezer olyan szert, aminek mai napig növényi kivonatból nyert hatóanyaga van. A heroin a wiki szerint bizonyos országokban diamorfin néven gyógyszerként fut, de a mákot valóban nem elsősorban erre használják. Az ötliteres kokainos üveg meg párom elmondása szerint nagy kincs volt a kórházi patikában, mert minden gyógyszerész haza akarta vinni poénnak, de már szerinte is valóban csak igen ritkán lesz belőle gyógyszer.

Mindenesetre én #70-et azért írtam, mert itt a nagy többség azt hiszi, hogy a modern gyógyszeripar azonosan egyenlő szintetikus droggyártás, és hogy a gyógynövények valamilyen értelemben "szemben állnak" a modern gyógyászattal. (Köszönhető mindez a polcokat elárasztó bio-homeo-izébigyók áradatának, amely úgy akarja magát eladni, hogy ősi misztikus tudást sugároz a címkéjéről, ami valódi alternatívája minden hivatalosnak.) Azt hiszem, azzal egyetérthetsz, hogy ez csacsiság.