• kirol
    #9
    A House of Tales fejlesztőcég a két évvel ezelőtti Moment of Silence után visszatér és egy pszicho-thrillerrel tart minket rettegésben.

    Sokan vannak, akik úgy gondolják, hogy a Runaway sorozat is nagyon jó, de hiányzik belőle az, amit ők keresnek, azaz a félelem. Bár a Moment of Silence sem sikerült rosszul, de a játék irányítása terén elkövetett bakik sokszor élvezhetetlenné tették a programot. Most két év után ismét jelentkeznek és egy nem akármilyen történetet nyújtanak át nekünk.

    A játékban David McNamara és öt általa kezelt páciens bőrébe bújhatunk. Az Overclocked azért egyedi a piacon, mert párhuzamosan két történetet mesél el. Egyrészt a katonai pszichiáter bőrébe bújhatunk, másrészt az erőszakos cselekmények áldozatává válhatunk, illetve annak elkövetése miatt kezelt diákok kalandjait élhetjük át.

    McNamara nem kispályás pszichiáter, a szakma minden zugát ismeri. Már mindent látott, tapasztalt praxisa során - legalábbis ő így gondolja. Aztán betoppan az életébe öt diák, akik rádöbbentik, hogy eddig egy kényelmes és szelíd világban élt. Hirtelen összekuszálódnak a dolgok. Hét napon át próbál rájönni az események közötti összefüggésekre, közben a rendőrséggel is összeakaszkodik és magánélete is válságba kerül. A másik oldalon végigtekinthetünk az öt páciens életén, akik nem hagyják, hogy az agyturkász az emlékeikben kutasson.

    A két történet egy idő után majd összekapcsolódik, de addig mind a két oldalról megvilágítódnak majd az események. Olyan formában zajlanak a történések, mint a "24" amerikai sorozatban, azaz megosztott képernyőn. Az Overclocked a "point & click" műfaj jeles tagja lehet. A két évvel ezelőtti játék sem volt rossz, de a fejlesztők most az utolsó percig megfeszített izgalmakkal kecsegtetnek. Furmányos rejtélyek, nehezen emészthető, drámai történet és félelmetes hangulat költözik a szobánkba április környékén. SG.hu