Egy kis community kialakítása a topik célja, szeretném összehozni a deszkásokat, itt lehet beszélgetni pályákról, helyekről, kalandokról, felszerelésről, mindenről ami a snowboardhoz kapcsolódik.
  • Möci
    #75




    Feltétlenül érdemes mindent vinni, ha már olyan messzire mész!!

    Pár éve a fiammal MÉRIBEL-ben voltunk a "les 3 Vallées" néven ismert helyen. Pár helyen síeltem már, de ehhez foghatót még nem tapasztaltam.
    Ez maga volt a csoda!
    Igaz, reggel 5-kor indúltam, este fél 10-re értem oda, az 1650 km-en 3-szor álltam meg akkor is csak tankolni.
    Német országon keresztül mentem és az olaszok felé jöttünk, merthogy azt mondták: "arra rövidebb". Nos igen, kereken 81 km-rel, időben mérve másfél órával, viszont több, mint 40ezer Ft-nyi autópályadíjat fizettem. Volt, hogy az olaszok (szerencsére egy, csak kb.: 15-km-es szakaszon) pótos kamion díjjal húztak le.
    Érdekes volt, amikor jöttünk hazafelé, hogy reggel elindultunk erős havazásban (február közepén) és olaszországban virágoztak a gyümölcsfák.
    "Les 3 Vallées"-ről:
    Amit a prospektusok írnak az igaz! Valóban 150 körüli felvonó üzemel és sok száz kilóméternyi a KIJELÖLT!!! pálya. Ezt azért hangsúlyozom, mert sok helyen ezen kívűl is lehet síelni. Ugyan úgy karbantartják a pályán kívüli részeket is, maximum nem ágyúzzák. Ahol tényleg nem szabad síelni az nagyon jelölve van és egyértelmüen le van zárva. Ahogy láttam ezeket a lezárásokat tiszteletben is tartják.
    Itt érdemes a föld alatti parkolót igénybe venni, ahonnan azonnal a központi felvonókba lehet szállni.
    A bérlethez kell vinni 4x4 cm-es igazolványképet, amit nem kizárt, hogy elhagy az ember, ezért érdemes egy "Swatch-Snowpass" órát venni, mely bérletként funkcionál (csak odatartod az érzékelőhöz és nyílik a kapu).
    (((Nagyon mellesleg jegyzem meg, hogy állítólag ezt az órát lehet hackelni)))
    FONTOS!!!:
    A menő cuccokra nagyon kell vigyázni, mert ki hinné, de ott is lopnak, de nagyon! Ha béreled a szerkót ((mármint ott a helyszínen (összegében nem drága)), akkor a díjban benne van a biztosítás.

    Jó utat!