-
bgabor #1112 Na végigvittem a játékot. Leírnám a tapasztalataimat, igyekezvén kerülni a spoilerezést.
Nekem összességében nagyon tetszett. Nagyon meglepett, mert a Soldiers/Faces of War/Men of War és az IL2 sorozatot leszámítva az orosz fejlesztők sosem tettek le olyan játékot az asztalra, ami konkurálni tudna a nyugati játékokkal. Nagyon nem jellemző rájuk hogy jó játékkal állnának elő.
Erre itt van ez. Bár számos tipikusan orosz betegséggel küszködik, és a legtöbb ötletet egyérteműen a Hitman sorozatból lopta(az egész játék minden porcikájában a Hitman Blood Moneyra emlékeztet), ennek ellenére ez egy jó játék, ami sok kellemes percet szerzett nekem, és a Hitman rajongóknak kihagyhatatlan.
Sajnos elég rövid a játék, és a kevés pálya közül csak az első négy volt (számomra) igazán élvezetes, az ötödiktől érezhetően romlott a minőség, míg az utolsó már nagyon gyatra volt. Sokszor találkozni egyértelmű hülyeségekkel, hibákkal a pályák során.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Például amikor az egyébként borzasztóan idegesítő hatodik pályán egy holttestet kellett becipelni a vállamon az FBI által őrzött épületbe, az nagyon életszerűtlen volt. A másik vicc a második, tengeralattjárós pálya volt, aholis a parkolóból egy egyszerű faajtó vezet a bázis többi részébe. Nyilván a sima faajtón és a lépcsőházakon keresztül cipelik át a torpedókat és a többtonnás berendezéseket amik a tengeralattjárók üzemeléséhez kellenek. Elég illúzióromboló pályaszerkesztési hibák ezek.
Emellett a riadóztatás rendszere, a "gyanúméter" is sokszor igen hektikusan működik. További probléma hogy a játék nem jutalmazza, motiválja a játékost a jó teljesítményre, mint a Hitman BL a pályák közbeni fegyvervásárlós résszel. Gyakorlatilag nincsenek új fegyverek amit csak a későbbi pályákon lehetne használni(csak kettő, de az is pályaspecifikus). Az irányításon is bőven van mit fejleszteni.
A grafika viszont kifejezetten szép.
Ennek ellenére a játék, legalábbis az első négy pályán, számomra hihetetlenül élvezetes volt, úgyhogy csak ajánlani tudom mindenkinek.
Ha a második részre a készítők kicsit összekapják magukat, sok, hangulatos pályát raknak bele, kicsit továbbfejlesztik az egészet és főleg minden az oroszokkal kapcsolatos dolgot kihagynak belőle(orosz nyelv,szövegek,főhős), akkor a második rész akár már a nyugati játékokkal, köztük a Hitman sorozattal is konkurálhat majd.