A MILLENIUM KÖRNYÉKÉTŐL KEZDVE DALLAMOS, RITMUSOS VAGY SLÁGERES ZENEI AJÁNLATOK
-
meghallgattam, extraprémium fülesen és extraprémium hifin is....:)))))
a saját véleményem: én nem tudok ilyet, sajnos még csak hasonlót sem! :))
bármilyen zenét nagyon könnyű kritizálni, ezt sokszor meg is tesszük pro- és kontra is, és nyilván a világ legegyszerűbb dolga bármilyen stílusú kész zenét meghallgatva MEGMONDANI azt, hogy ki, még épp mit változtatna vagy csinálna másképp benne vagy rajta, nyilván a saját ízlése szerint, holott közületek sokan azt szajkózzák (én nem :) ), hogy az eredeti az igazi és úgy jó, ahogy a szerző megálmodta.
tehát ebből a szempontból nekem első nekifutásra teljesen bejött ez a szám, a dallamok, a dinamika, a basszus mind olyan, amit teljesen megirigyilhetne tonnányi cd-re hányt bármilyen más vagy hasonló fizetős hangfelvételt,amit elvileg profi vagy hivatásos zenészek kreálnak. ez tény. pont. tehát gratula a szerzőnek. ezen kívül tényleg egyedi trance-es space-es turmix
az előzményekben előkerülő felvetésekhez
""background" - azaz, a szinti háttér alap akkordokkal. S mondjuk néhol a cin-ütés."
nekem igazából nem hiányzott egyéb háttérdallam,amit imyke felrakott példának,az már beleerőszakolás, de persze belerakni attól még bármit bele lehetne, a végtelenségig variálva, mint mondtam,a kész cucc után már könnyebb okosakat javasolni, bár meg anélkül ülnék egy sötét szobában és a boci-boci-tarkáig jutnék csak háttérdallamban vagy kiegészítőkben (a profik nyilván picit tovább),
extra cinütések nekem nem hiányoztak, de mivel úgymond "megszoktuk",mert trendi, emiatt a meglévő cint picit hangosabbra csináltam volna (mondom , akkor, ha én keverem), de hiánynak a jelenlegi formájában sem tartanám.
"dallamilag természetesen még van mit fejlődni és fejleszteni"
na ez, ami jelen esetben elnagyolt állítás, (egy profi zenésztől nekem meg meglepő is), vagy annyira általános, hogy a világon ugyanez még mintegy 3 millió zeneszámra ráfogható akár kotta akár ízlések és pofonok alapján, egy vagy több bármilyen dallamot nem lehet úgy konstatálni, hogy 'fejlesztésre' szorul, hisz maga a dallam azonosítja a szerzőt, a stílust, hogy azt meg hogyan kutyulja, az nem definiálható le sztenderdekkel, ettől lesz egyedi alkotás, legfeljebb azt lehet mondani a végeredményre, hogy az összességében tetszik vagy nem.
A szám harmóniája nekem megfelel, pontosabban azt jónak tartom, de mint mondtam, ha a harmónia azt jelenti, hogy bárki a 'szája ízéhez' igazítsa,akkor ez a szám egymillió verzóban is elkészülhetne és elképzelhető, lesz akinek egyik sem fog tetszeni. :) viszont erre jók a remixek, úgyhogy hajrá, remixeljetek egy lényegesen jobbat,amit majd kivesézhetünk. :))
A hangminőség nagyon jó, de hogy nehogy elfogultság érjen (nem épp emiatt), mondom a relatív negatívumokat is (mondjuk egy elméleti és számomra tökéletességhez képest):
Fülesen tökéletes, de ez a füles akusztikájának a jellegzetessége, pontosabban annak térbeli leképezési hiánya.
Hangfalon az 53 mp-nél kezdődő és végig jelen lévő basszus ütem enyhén loudness-es hangzású, ezt picit másfelé vittem volna (mondom, ha én keverem), de ez csak akkor jelenik meg, amikor épp nincs rajta más bassline, és nagyon valószínűsítem, hogy csak normálisabb hangrendszeren hallható.
Audiophile szempontból (ami egy ilyen szám esetén ugye ökörség) a zene középtartományát én egy picit kevésnek érzem, de ez nyilván abból adódik, hogy direkt ilyen, hisz alapvetően a szerző basszusbuzi :)) amit megértek, és ebben ezt jól ki is hangsúlyozta.
Ütemváltás témakörben csak úgy fogalmaznék, nem vált volna a hátrányára, ha elsődlegesen az alapütem (ami 53mp-nél kezdődik) néha rövidebb-hosszabb ideig egyszerűen kimarad, de mivel ez már aztán teljesen pofára (kedvre) menő kérdéskör, így nem látom értelmét megmondani, hogy én épp hol hanyagoltam volna.
Összességében semmi különös okom nincs rosszat mondani, a fenti kritika is egy lehetségesen elképzelt megvalósítása lenne ennek a számnak az újragondolásához,amit már úgy hívnék, hogy remix. :))
És van egy olyan érzésem, hogy ha a jelenleg mindannyiunk által ismert és kedvelt bármelyik zeneszámot bedobnánk a közösbe 'elemzésre' (mint egy vers elemzését,amit ugyan mindenki másként értelmezhet, kivéve akkor, ha az okosok szövetsége előre megmondja, hogy márpedig a költő mire gondolt biztosan,mert hát másra biztosan nem, és ezt persze maga a költő postumus sohasem tudta már megcáfolni),akkor szintén hasonlóan bonthatnánk ízeire a szerzőt, az előadót, a stúdióst vagy épp a kiadót.