A MILLENIUM KÖRNYÉKÉTŐL KEZDVE DALLAMOS, RITMUSOS VAGY SLÁGERES ZENEI AJÁNLATOK

• mflex #25343
    Az ED-ról nagyvonalakban.
    Tavaly már volt full HD kép, most meg már 5.1-es Dolby Digital keverés is, nem is akármilyen. Nagyon jó minőségű hang, így már élvezet volt nézni és hallgatni a számokat.
    Illetve, helyesbítenék...
    Csak az a 8-10, ami nekem tetszett, mert a többi kritikán aluli, nevetséges, óvódás szintű kotyvalék, fos volt. A legtöbb produksön még az idióta megaszar előválogatáson is elbukott volna.
    Rájöhetnének végre, hogy az ED nem a lassú számok előadóhelye, az ilyeneket rakják album mellé "tölteléknek" , de itt hanyagolják.

A, Compact Disco az elején nagyon hamis volt, aztán meg úgy tekergette éneklés közben a mikrofont, mint ha motoron ült volna és éppen sebességet váltott. Gondoltam is, hogy már itt bukott az egész, de aztán összeszedte magát Csaba. Bár még ekkor sem fogadtam volna rájuk, hogy tovább jutnak, mert az előadás közben a nézőközönség olyan bután bámult, mint akiket a pszichiátrián telenyomtak egy valag nyugtatóval.

A Svédek mindig dallamos zenét hoznak az ED-ra, bár a refrén elmegy kategória volt, de egyébként nem tetszett, ráadásul a mezítlábas csaj, pont úgy nézett ki, mint akit a Hair című filmből rúgtak volna (ki) ide. A Belarus csapat kiejtése, számomra érthetetlen, mert az a szám tök jó volt és akkor inkább bejut egy semmitmondó Szlovén pics@ az unalmas számával. O_o
    Az Ír "ökrök" előadása, mint a dedó, össze-vissza mozognak (ugrálnak), de a szám az tök jó, igazi dallamos, buli zene, Ha nyakamhoz szorítanák a kés, hogy szavazzak erre az egész fostengerre, akkor ők lennének, de csak a zenére, mert egyébként kész kabaré, olyan, mintha teljesen felkészületlenül álltak volna ki a színpadra.

Minden összevetve és a bekerültek által figyelembe véve, szinte minden zene kabaré kategória, ezért a CD zenéje, akár még első is lehet(ne), de gondolom a politikai hovatartozás és magyarok elleni utálat miatt talán még pontot sem kapnak. Úgy vélem, hogy a 20-dik hely előtti végzésük már mindenképpen meglepés lenne. Lang Györgyi kijelentése, miszerint mindenhonnan összelopkodott előadást halhattunk a CD részéről, felháborító!
    Kicsit nézzen magába, hogy a legtöbb számukat mind lehetett valmihez kötni, vagy hasonlítani. Vagy éppen a többi ED előadás, a legtöbbre mind illik, hogy valahonnét koppintottak. Olyan a zene is mostanában, mint a filmek nagyjából, nagyon nehéz újat mutatni. Csak azért nem írom ide, hogy elmehet a kurva anyjába, mert béna, beteg emberre nem szoktam ilyet mondani.

Más:

A Retronic Voice albumát hamarosan letesztelem, de azt hiszem, hogy mióta meghalgattam, azóta az a véleményem, hogy a saját kategóriájában MR és DP verhetetlen lesz, vegyen róluk mindenki példát és hanyagolják a Laserdance majmolását, mind dallamban és mind hangok kikeverésében. Ugyanis, bárminemű hang, dallam, ismétlés, ami csak egy kicsit is hasonlít a Laserdance-re, az nálam máris elbukott. Ha nincs ötlet, akkor ne fogjon bele semmibe és főleg ne hangoztassa, hogy spacesynth terén valamit is alkotott. Szóval a Retronic Voice lemeze, nem italodisco! Az az album spacesynth elsősorban, amihez hozzájön még DP zseniális vokálja, majd a leginkább, Twins féle dallamvilág is össze van keverve, de ezt egyedüli és mesteri módon komponálta meg Marco Rochowski, hogy ezáltal mégsem lehet rámondani, hogy valamire is hasonlít. Egyedi, nagyon dallamos, élvezet hallgatni hangokat, melyek dinamikusan és lágyan szólalnak meg.

Mint írtam, a saját kategóriájában ez bizony - masterpiece!