A MILLENIUM KÖRNYÉKÉTŐL KEZDVE DALLAMOS, RITMUSOS VAGY SLÁGERES ZENEI AJÁNLATOK

• mflex #18975
    Off, szerintem ez az év (ál)híre...

Talán emlékeztek rá, hogy vasárnap hoztam egy hírt arról, hogy lassacskán, de biztosan elkezdődnek az Avatar 2 előkészületei.
    Pontosabban Cameron éppítet egy csapat ausztráliai mérnökkel egy olyan tengeralatjárót, mellyel lemerülhet a Mariana-árok legmélyére, ahol leforgathatják az Avatar folytatásának jelentős részét. Mikor ezt a hírt hoztam, még csak pár külföldi oldalon volt olvasható ez a cikk. Azonban mára sok külföldi oldal írt már erről az információról. Több helyen olvastam, hogy úgy gondolják, most Cameron tényleg megőrült. Az Avatar első része is hatalmas kihívás volt, de ehhez képest az semmi! A Mariana-árok kb. 10,9 km mély, és eddig csak egyszer sikerült embereknek lejutni oda, akkor is csak 20 percre. Odalent iszonyatosak a körülmények: a nyomás óriási, 1100x nagyobb mint a felszínen, itt emelkednek ki a kontinenseket alkotó lemezek, számos víz alatti vulkán pezsdíti, melyek 350-400 C° között mozognak, emellett számos mérgező anyagokat is kilövell.
    Bár az élet apró szikrái megtalálhatóak ilyen mélységben is, de tény, hogy Cameron ezúttal nagyon magasra helyezte a mércét. És ilyen környezetben szeretne Cameron forgatni 3D-s kamerákkal... Azt eddigis tudtuk, hogy Cameron szereti a kihívásokat, de ennyire?
    Viszont ha sikerülne Cameronnak lemerülne a Föld óceánjainak legmélyebb pontjára, akkor nemcsak egy sikeres filmet csinálhatna, de számos fölfedezést is tehetne.
    A cikk befejezéseként egy érdekes infó a Mariana-árokról: legmélyebb pontját Challenger-nek nevezték el, és ha bele tudnánk tenni a Mount Everestet, akkor az bőven elmerülne benne. Hajrá Cameron!
    Végül egy kép a Mariana-árokról:

Miért kellene (szerintem nem is lehet), egy olyan technikát építeni, amelyről csak akkor derül ki igazán, hogy bírja-e az óriási nyomást, ráadásul a természeti viszonyok kiszámíthatatlanok odalent, mikor manapság, ha el fingja magát JC, annyi pénzt kap, amivel a szuper pc-k gurui simán megcsinálják valósághűre, amit elképzelt. Az már más kérdés, hogy az egyébként óceán örült rendező, egy nem mindennapi természetfilm forgatásán töri a fejét, amivel dollár milliárdokat zsebelhetne be, ha 3D-ben filmet tudna forgatni az árokról és környékéről, de akkor is hihetetlen számomra.

bullshit or no?