A MILLENIUM KÖRNYÉKÉTŐL KEZDVE DALLAMOS, RITMUSOS VAGY SLÁGERES ZENEI AJÁNLATOK
-
ez egy jó téma, de nem lehet néhány sorban ítéletet mondani, hogy mi és miért jó vagy jobb.
jelenleg annyi biztos, hogy a H264-es nevet viselő kód és különböző profiljai vagy bármilyen átirata (x264) a korábbi mpeg4-es kódolóknál és korábbi H261,262,263-asoknál sokkal hatékonyabb, mondjuk úgy kétszer. ehhez kellett jónéhány év.
nem keverném bele az anime coder-eket a témába, hisz nem csak ők, de szinte MINDENKI ezt használja a multimédia szinte minden területén, ha picit akar jó minőségben. ez erre lett kitalálva.
van egy érték,amivel reálisan lehet összehasonlítani a különböző kódolókkal készült anyagokat, ez pedig a bppx, és nem a bitráta.
szoktam ilyet csinálni és hát persze, hogy van különbség a 2-4-8-15 gigás képanyagok között, de a legtöbb különbséget mozgóképnél az emberi szem nem (igazán) veszi észre,csak ha kikockázod és képkockánként hasonlítod össze,akkor látni, hogy mi a különbség egy nagyon tömör és és kevésbé között.
a tömörítés minősége erősen függ a forrásanyag minőségétől, ergo egy bd-nél nagyon jó hatásfok érhető el látványos minőségromlás nélkül, ha alapjaiban gyenge a kép,akkor hamarabb észrevenni az agyontömörítés hibáit.
tucatnyi program létezik erre (amiket próbáltam is), a halandó által kezelhetetlentől a hülyegyerekesig....ez utóbbihoz a legjobb a dvdfab.ezt ajánlom.
szóval nem arra törekszem, hogy egygigás fullhd filmem legyen,hanem arra, hogy minél kisebb lehessen, úgy, hogy ne menjen a képminőség rovására. ehhez kell egy minőségi arányszám, ami alá nem megy az ember. azért láttam már elég hányás bdripet is.
imyke!
ha bárki mp3-ba nyom egy fullHD anyag mellé egy eredeti ac3 vagy dts hangot,akkor annak nincs ki mind a 4 kereke.
bár anime-nél tökmindegy.
már xvid-nél sem nagyon, de 264-nél meg főleg nem igazán van értelmi vagy érdemi előnye a sokmenetes tömörítésnek. csak idő és energia pocsékolás. ezek a kódolók már annyira fejlettek, hogy egyből is jót csinálnak, ezt is teszteltem nemegyszer.
azt az 1,7 gigás ditricet átdobhatnád,ha van időd. megnézném a nagyobb változathoz képesti különbségeket (ha van).