26937

A MILLENIUM KÖRNYÉKÉTŐL KEZDVE DALLAMOS, RITMUSOS VAGY SLÁGERES ZENEI AJÁNLATOK

• pityu0718
    A korlátozást a fat32-vel formázott vinyóra értettem, akkor csak max. 4gb-ot lát a win.
    Akkor azt fogom tenni, hogy megfelezem a vinyót, egyiket a mac használja extended journaled, másikat ntfs-re formázva a win.
    Köszi a választ!!
  • mflex #18595
    Szia!

Mac extended journaled-re formázd le a disk utility-ben, ahol akkora particiót hozol létre, amekkorát csak akarsz, viszont ezt nem fogja látni a Windows, de a leggyorsabb olvasási és írási sebességet kapod cserébe, vagy leformázod mondjuk windows alatt fat32-re két részre, akkor mind a mac, mind a win tudja írni és olvasni is, de lassabban. Most nem jut eszembe, de van egy fizetős program, ami a MEJ-re formázott vinyót is látja win alatt, elég régen használtam, de szerintem könnyű kideríteni. :)

A korlátozás mondatodat, hogy őszinte legyek nem értem, ha lehet akkor másképp kérdezd. :)
  • pityu0718
    Szia Mike!

Neked Mac-ed van ezért elsősorban hozzád fordulnék segítségért de persze bárki véleménye érdekel amennyiben tud segíteni.
    Tehát.

Van egy 1 TB külső vinyóm, ezt 2 részre szeretném partícionálni de úgy hogy az egyiket a mac lássa-kezelje a másikat a win.
    Ha jól tudom a mac-nél vannak olyan korlátok, hogy csak fat32-vel lehet formázni és van valamiféle méret korlátozás is, jól tudom? Max. 4 gb vagy mi..
    Szóval jöhetnek az ötletek.
  • mflex #18593
    Alisia Petterson a csajszi neve, ez lemaradt, de valami nekem itt még nem tiszta...

Most csak hangosan gondolkodtam :D
  • mflex #18592
    kb 8 óra? az fasza wazze :DD, de hát a minőségért mindent
  • mflex #18591
    Nincs itt semmi gond, Marco végre megtalálta a tollát és írt nekem, bár nem tért ki semmiféle botrányra, vagy valami ilyesfélére, elég szűkszavúan válaszolt.
    Nagyjából:

Minden rendben, egyelőre az albumuk lassan, de készülget, a honlapjukon elérhető egy teljes verziós új italodisco stílusú zene is, ahol Daniel unokahúga, aki szintén énekes is szerepet kapott!!!

Ez is toplistás zene, a kurva életbe, ezek nagyon tudnak!
    Player első szám...

Vagy itt, de ez már valami feljavított okádé, gondolom ispolin továris buzeráns által!

• Dióka
    sikerült összevetnem. nagyon jó. igazából egy ponton bazinagy jelentőségű a különbség, hogy az élesség fullon van, ennek kihegyezett jelei 1-2 apró részletben láthatók csak, de összességében ez a videó perfekt. nekem csak annyi gondom van, hogy míg a lágyabb képű videó 2 óra alatt megvan, addig egy ilyen sajnos 3-4x annyi idő alatt készül el, bár az is igaz, csak egyszer kell megcsinálni.
  • mflex #18589
    Szerintem is akkor lesz ez jó, ha nem kell majd "Real3D glasses" :)
  • Dióka
    nem is tudom, de az eddigi tapasztalataim alapján és tudván , mekkora gtr fan vagy, valahogy szinte éreztem, nálad semmilyen hasonló szédüléses probléma nem jelentkezne. nem tudom, nálam mi okozza, de tény, hogy jelentkezik a hatás. szóval egyelőre biztos nem hívnálak ki nem hogy kétórás , de 20 perces futamra sem. nem szve3sen viselném a megalázó vereséget. ellenben amatőr utcai rallyban benne vagyok!
  • kaposi1
    Okés értem én.
    Persze én is elgondolkoztam hogy milyen lenne az ülőgarnitúrán az egész család szemüvegben.
    Van még mit fejleszteni.
    Akkor téma (egyenlőre) jegelve.

csak egy kis szösszenet.

"de engem pl. 10-20 perc autós játék után is szédülés és hányinger kerülget".....

Úgy érzem nálam ilyen gond nincs.
    Aktív koromban két éve, amikor komolyan versenyeztem online a logómba szereplő szimulációs game-ben.
    Versenynaptár szerinti futamokon vettem részt.
    Ugye nem kell ecsetelnem hogy a Le Mans futam esetében ez mit jelentett.
    Ami az életben két órás futam az bizony ebben a "game"-ben is annyi nonstop.
    Nincs ám közben wc-re menés meg pihenés.
    Szóval elhiheted az FPS lenne a legkisebb problémám.
  • Dióka
    meglesem.bő 2 óra,míg lecsorog
  • Dióka
    tudom, hogy tiszteletben tartod, nem is az a gond, hanem megint arra nem figylesz,amit a "részletekben" mondtam.
    ....HA SZEMÜVEG NÉLKÜL!EZEN VAN A HANGSÚLY!

NEM AZON, HOGY UFÓS SZEMÜVEGBEN ROHANGÁLVA AZ EGÉSZ CSALÁD TÉLEN-NYÁRON KIFRÖCCSENŐ VÍZFOLYAMOKAT LÁTHAT ÉREZHET VÍZIONÁLHAT....
    ebből az egészből így hiányzik nekem a komfortosság. arról nem is beszélve,amit Májki is említett, hogy a szem és az agy jóval hamarabb elfárad ebbe a "nézésbe", mert ezerrel dolgoztatja az agyat a virtuális kép, így a pihentető 3D tévézés még eléggé a jövő zenéje. FPS bajnokoknak gondolom nem probléma, de engem pl. 10-20 perc autós játék után is szédülés és hányinger kerülget, ellenben tévézni napokat is tudnék anélkül, hogy elfáradna a szemem vagy az agyam. 1-1 film erejéig persze sokan élveznék, de a tévézést ugye általában nem néhány órára tervezi senki sem.
    (egyelőre) megtehetném (szerencsére), hogy veszek 1-2 ilyen tévét, meg egy raklapnyi szemüveget, hogy mindenkinek jusson....de ha meg nem jut az egyik beeső havernak,akkor aki anélkül van, az meg nem lát semmi értelmeset, csak egy maszlagot a képből és jókat kuncog, hogy a sötét szobában mindenki napszemüvegben ül mereven a tévé előtt.....ezen már elfilozófálgattam eleget, nekem nem gyere be. ettől függetlenül mindenki azt és úgy nézi,ahogyan jólesik, ez evidens, én csak azt az oldalt említettem, ahol ez a dolog még több sebből elvérzik.
    persze közben már várjuk a 10 éve fejlesztgetett 3D hologrammos tévét is...
  • mflex #18584
    Remélem, hogy Te is eljutsz majd olyan helyekre, ahova szeretnél. :))
  • IMYke2.0.0.0
    Ja, mondtam már, hogy irigy vagyok? Rohadtul.
  • IMYke2.0.0.0
    Hát, például nekünk nincs is pincénk... nagy bajban is lennénk... wazzeg.
  • mflex #18581
    Egyébként meg, ha teszem azt pl itt Baranyában megjelenne egy ilyen monstrum, vagy szupercella, vagy mi a neve, hát szerintem sok ember a farkát behúzva menekülne a pincébe! :D
  • mflex #18580
    Én bezzeg csak "szomorkás" esőket láttam, az meg itthon is van, igaz San Francisco és NYC nem tartozik a viharos látványosságok közé. :)
  • IMYke2.0.0.0
    Ilyenkor mindig gondolkodóba esem: ha Isten Keze megérintene, és felajánlaná, hogy bárhol lakhatok ezen a világon, akkor vajon Amerikát, Japánt nyögném-e ki meglepetten, vagy valami európai országot választanék... :)
  • mflex #18578
    Na, ez lehetett egy látvány... 6-án volt.

Dél Dakota viharfelhő
    video
  • IMYke2.0.0.0
    Chäos;Head anime majdhogy-nem ezt az élményt dolgozza fel - a szem/agy vakfoltjára vetített képekkel.
  • kaposi1
    De persze tiszteletbe tartom a véleményed.
    Csak én mást gondolok erről.
  • kaposi1
    "Majd ha kezet tudok fogni a tévéből kinyúló kézzel,akkor érdemes újra átgondolni ennek a jövőjét."
    Most komolyan kérdem láttál már egy ilyen demo lemezt ezeken a tv-ken amiről beszéltem?
    Mert ha igen akkor furcsállom ezt a kijelentésedet!
    Nincsenek kompromisszumok hogy olyan mintha...
    Mert AZ!!!!!
    Én sem akartam elhinni de amikor egy vadvízi evezés filmnél loccsan a víz szembe és a 3D-s szemüvegeden folyik végig na az döbbenet volt,
    holott több méterre ültem a Tv-töl.
    Én sem ülök fel a mindenféle reklámoknak de amit a saját szememmel
    láttam attól lehidaltam.
    Azt hittem lesz egy kis mélységérzete a képnek,tárgyaknak.
    Hát lószart, tökéletes volt minden.
    Nyilván hogy egy ilyen blu-ray 3D lejátszóra tervezett műsor arra szolgál hogy a lehető legtöbbet megmutassa ami ebben a technológiában rejlik.
    Hát ez nekem sikerült elérniük .
    Köpni nyelni nem tudtam a vége után,és napokig csak azon gondolkoztam hogy jézusám már itt tartunk?
    Lassan megvalósul ami a Total Recall ill a Hatodik napon jeleneteiben láttunk!
  • Dióka
    Hát ez a 3D-TV médiafogás meg tényleg egy kalap szar. Minden újra nyitott vagyok, de ekkora műszaki blődséget már rég akartak lenyomni a gyártók a vásárlók torkán. Ehhez képest még a tévék frissítési Herz-háborúja is elviselhetőbb néphülyítés.
    Majd akkor lesz értelme, ha mindenfajta szemüveg nélkül,minden szögből és távból bárki kényelmesen élvezheti, nem pedig csak egy sztereó-kép generáló képet ide-oda rázogatósdi próbálkozás hülyegyerekenek.
    Majd ha kezet tudok fogni a tévéből kinyúló kézzel,akkor érdemes újra átgondolni ennek a jövőjét.

Addig tényleg csak pénzkidobás.

• IMYke2.0.0.0
    Én a 3D-t nem erőltetném.
    Szemüveges vagyok, van egy nagyon minimális (bal?)szemtengely-ferdüléseim is [a tér- és színlátásom rendben van].
    Nekem nem hiányzik a 3D.
    Ha egy sztori nem fog meg [előzetesen], akkor felőlem öltánccal is népszerűsíthetik, tojok rá. Így voltam/vagyok az Avatarral is.
    Elfogadom, hogy sok millióan [milliárdan?] imádják, engem nem izgat.

Ha már 3D, akkor szívesen néznék megy real 3D-t a Taxisofőrből [eleve lehetetlen ugye], a Casablanca-ból, a Keresztapákból, vagy az Alien tetralógiából...
    A mai csili-vili szírszarok nem izgatnak fel.
    Otthon meg aztán végképp nem lenne időm 3D-zni.

Remélem, lesz egyszer, és akkor talán a gyerkőc fog háromdé-világban filmezni, szórakozni. Én már öreg vagyok hülyének.
  • mflex #18571
    Nem tudom milyen, de nem hinném, hogy jobbat adnak, mint az IMAX-ben.
    Kék piros?!
    Wazze ne idegelj már, az talán a 80-as években volt menő.
    Tulajdonképpen egy nagy csalás az egész.

Sima LCD tv bekapcs----avatar 1080 hd elindít----egyik szemed becsuk----a másikkal olyan közel hajolsz, hogy a látótérben csak a képernyőt "fogja" a szemed----HOPPÁ!
  • kaposi1
    Én mondtam neked már régebben is hogy még korai sajna!
    Nincs hozzá tartalom.
    Tisztába vagyok a paramétereivel és a várható dolgaival is.
    Szerintem a 3D-s szemüveggel nem lesz gond mert azért ez már nem a piros kék kategória.
    Pl: a Panához kettőt adnak ami további db megvásárása esetén DB30ezer.
    Amúgy rohadt kényelmes és dizájnos darab.
    Volt rajtam órákig semmi irritálót nem tapasztaltam annak ellenére hogy lézerrel kezelték a szemem.
    Az nem igazán mérvadó nálam mennyit eszik.
    Hidd el a mostaninál nem fog többet !

De még minimum egy vagy két év mire megveszem.
    Pedig szivem szerint már holnap rohannék érte.

Viszont amíg boltba is csak egy demó lemezt tudnak mutatni hozzá ami ráadásul nem is eladó hát......
  • mflex #18569
    Úgy tudom Mike már beruházott egy Samu 3D TV-re

Azt is tegyük hozzá, hogy szinte félárban vettem, és hogy kihasználatlan, meg sokat zabál, meg ontja a meleget, mint a picsa.

Egyelőre semmi értelme ezeknek, főleg úgy, hogy szemüveggel működik a dolog, amitől egy idő után fájni fognak a szemeid, majd a fejed is, aki meg eleve kontaktlencsés, vagy műtéttel javítottak a szemén, hogy faszán lásson, annak igazi kín lesz, mint pl nekem is.

Jah és 3D műsorforrás meg szinte alig létezik... Már 2 hónapja árulom.
  • IMYke2.0.0.0
    Én is sokat filóztam egy max 150-180.000 Ft-os TV-n [technológia mindegy lett volna] - de lebeszéltem magam róla:
    - túl drága ahhoz, hogy este hét körül hazaesve bekapcsoljam a géppel, és megnézzek rajta 1 filmet, vagy pötyögjek vele este 11-12-ig.

Maradt hát a monitor kategória.
    Ott viszont úgy döntöttem, vakuljon meg a nagyanyám, de akkor se fogok irodai monitor méretben gondolkodni!
    Így döntöttem a 27-es HD mellett.
    E mellé, odakerül a blu-ray író és nekem karácsonyig kuss - jó esetben, a környékén tudok üzletelni mflexi bácsival... ha nem, az azért lesz, mert túl sok BD-lemezt vettem :))))
  • kaposi1
    Nálam egy hónapja eldöntött tény hogy a következő lejátszó csak blu-ray 3D lehet!A megjelenítő pedig valószínűleg egy ilyesmi vagy ennél már újabb lesz.
    Ugyanis volt alkalmam végignézni egy bemutatót a 3D világából.
    Hát megmondom őszintén azóta is az államat keresgélem.
    Kb akkora hatással volt rám mint amikor anno sok sok évvel ezelőtt láttam a az első 107cm es 3 millába kerülő Thomson Plazmát.
    Hát igen a technológia megvan már hozzá már csak a tartalom hiányzik de nagyon.
    Úgy tudom Mike már beruházott egy Samu 3D TV-re.
    Hát én is azonnal ezt fogom tenni amit elkezdenek hozzá tartalmat is gyártani!

• IMYke2.0.0.0
    Épp most tértem vissza a finom ebédről... kellett nekem rákattintani...
  • mflex #18565
    Jó étvágyat! :D
  • kaposi1
    Na ez szép volt így ebéd előtt.
  • mflex #18563
    Na baszd meg!

• IMYke2.0.0.0
    Hát igen - az anime releasek érdekesek. Akad köztük minőségi darab [Tears to Tiara stb.], mely esetében a jobb hatásfokú és minőséget produkáló codec-eket [értsd: veszteségmentes 5.1] favorizálják hang terén is.
  • mflex #18561
    Na itt van minden infó róla, bár a függőleges pixelben van 30 px mínusz a km player szerint.

9es.korzet.2009.HUN.720p.BRRip.x264-racis.mkv
    Format : Matroska
    File size : 1.75 GiB
    Duration : 1h 52mn
    Overall bit rate : 2 228 Kbps
    Encoded date : UTC 2010-07-04 18:53:28
    Writing application : mkvmerge v4.0.0 ('The Stars were mine') built on Jun 6 2010 16:18:42
    Writing library : libebml v1.0.0 + libmatroska v1.0.0
    Video #1
    ID : 1
    Format : AVC
    Format/Info : Advanced Video Codec
    Format profile : [email protected]
    Format settings, CABAC : Yes
    Format settings, ReFrames : 3 frames
    Muxing mode : Container [email protected]
    Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
    Bit rate : 1 735 Kbps
    Nominal bit rate : 1 780 Kbps
    Width : 1 280 pixels
    Height : 690 pixels
    Display aspect ratio : 1.855
    Frame rate : 23.976 fps
    Resolution : 24 bits
    Colorimetry : 4:2:0
    Scan type : Progressive
    Bits/(Pixel*Frame) : 0.082
    Stream size : 1.36 GiB (78%)
    Writing library : x264 core 79 r1342_DANGEROUS
    Encoding settings : cabac=1 / ref=4 / deblock=1:-1:-1 / analyse=0x3:0x113 / me=umh / subme=9 / psy=1 / psy_rd=1.0:1.0 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=2 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / chroma_qp_offset=-4 / threads=3 / slices=4 / nr=0 / decimate=1 / mbaff=0 / constrained_intra=0 / fgo=0 / bframes=3 / b_pyramid=1 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=1 / wpredb=1 / wpredp=0 / keyint=300 / keyint_min=1 / scenecut=54 / rc=2pass / mbtree=0 / bitrate=1780 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / ip_ratio=1.40 / pb_ratio=1.30 / aq=1 / aq-metric=0 / aq-strength=1.00 / aq-sensitivity=10.00 / aq-ifactor=1.00 / aq-pfactor=1.00 / aq-bfactor=1.00 / aq2=0
    Audio #2
    ID : 2
    Format : AC-3
    Format/Info : Audio Coding 3
    Codec ID : A_AC3
    Bit rate mode : Constant
    Bit rate : 448 Kbps
    Channel(s) : 6 channels
    Channel positions : Front: L C R, Surround: L R, LFE
    Sampling rate : 48.0 KHz
    Video delay : 21s 0ms
    Stream size : 360 MiB (20%)
    Title : Hungarian AC3 5.1 448kbps
    Language : Hungarian
    Text #3
    ID : 3
    Format : UTF-8
    Codec ID : S_TEXT/UTF8
    Codec ID/Info : UTF-8 Plain Text
    Title : Hungarian subtitle
    Text #4
    ID : 4
    Format : UTF-8
    Codec ID : S_TEXT/UTF8
    Codec ID/Info : UTF-8 Plain Text
    Title : Hungarian forced subtitle
  • mflex #18560
    innen van...

Nálam egész jól lejött free-ben is, átlag 300kb/s volt.
  • Dióka
    ez egy jó téma, de nem lehet néhány sorban ítéletet mondani, hogy mi és miért jó vagy jobb.
    jelenleg annyi biztos, hogy a H264-es nevet viselő kód és különböző profiljai vagy bármilyen átirata (x264) a korábbi mpeg4-es kódolóknál és korábbi H261,262,263-asoknál sokkal hatékonyabb, mondjuk úgy kétszer. ehhez kellett jónéhány év.
    nem keverném bele az anime coder-eket a témába, hisz nem csak ők, de szinte MINDENKI ezt használja a multimédia szinte minden területén, ha picit akar jó minőségben. ez erre lett kitalálva.
    van egy érték,amivel reálisan lehet összehasonlítani a különböző kódolókkal készült anyagokat, ez pedig a bppx, és nem a bitráta.
    szoktam ilyet csinálni és hát persze, hogy van különbség a 2-4-8-15 gigás képanyagok között, de a legtöbb különbséget mozgóképnél az emberi szem nem (igazán) veszi észre,csak ha kikockázod és képkockánként hasonlítod össze,akkor látni, hogy mi a különbség egy nagyon tömör és és kevésbé között.
    a tömörítés minősége erősen függ a forrásanyag minőségétől, ergo egy bd-nél nagyon jó hatásfok érhető el látványos minőségromlás nélkül, ha alapjaiban gyenge a kép,akkor hamarabb észrevenni az agyontömörítés hibáit.

tucatnyi program létezik erre (amiket próbáltam is), a halandó által kezelhetetlentől a hülyegyerekesig....ez utóbbihoz a legjobb a dvdfab.ezt ajánlom.

szóval nem arra törekszem, hogy egygigás fullhd filmem legyen,hanem arra, hogy minél kisebb lehessen, úgy, hogy ne menjen a képminőség rovására. ehhez kell egy minőségi arányszám, ami alá nem megy az ember. azért láttam már elég hányás bdripet is.

imyke!
    ha bárki mp3-ba nyom egy fullHD anyag mellé egy eredeti ac3 vagy dts hangot,akkor annak nincs ki mind a 4 kereke.
    bár anime-nél tökmindegy.

már xvid-nél sem nagyon, de 264-nél meg főleg nem igazán van értelmi vagy érdemi előnye a sokmenetes tömörítésnek. csak idő és energia pocsékolás. ezek a kódolók már annyira fejlettek, hogy egyből is jót csinálnak, ezt is teszteltem nemegyszer.

azt az 1,7 gigás ditricet átdobhatnád,ha van időd. megnézném a nagyobb változathoz képesti különbségeket (ha van).
  • IMYke2.0.0.0
    Hát igen. Mostanság csak animét nézek, ha filmről van szó.
    Egy Tears to Tiara 1920*1080/29,970-es (hang 640 kbit/s FLAC-ben) sorozat-anyag mellé beszereztem a sorozat "DVD"-ripjét is.
    Sírni való kedve van az embernek ha összeveti őket.
    Pedig, otthon CRT 17, másik munkahelyemen csak 1680*1050-ben tudtam rájuk nézni...

Érthető, ha a minőségi szórakozás kedvéért az ember sokat áldoz a kütyükre - visszafelé is igaz: sokat kell áldozni, hogy minőségi szórakozásban legyen része az embernek.
    De megéri.

Kár, hogy a Blu-Ray lemezek itthoni kínálata olyan szegényes, amilyen.
    Sorozatokat például zokszó nélkül vennék - havonta 1-2 lemez árát gond nélkül kinyögnék.
  • mflex #18557
    Azok a BDrip-eknek nagyobb a felbontása, mint a dvd-nek, de nem 1280X720, ezért szebb a képe, amiről én beszélek az HD minőség, pixelben értve.
  • mflex #18556
    Az más, amiről Te beszélsz, az nem HD minőség.