A MILLENIUM KÖRNYÉKÉTŐL KEZDVE DALLAMOS, RITMUSOS VAGY SLÁGERES ZENEI AJÁNLATOK

• Sanyix
    "Sokat próbálgattam a monkey-t és a flac-et is és azt mondtam ez tök faxa, amíg nem vettem meg és hallgattam meg egy csúcskategóriás high end-en...

Biztosan állítom, hogy amit ide leírtál az 100%-ig igaz és helytálló elméletben, gyakorlatban szart sem ér..."

Valami különleges flac, vagy akármi dekódered van ami 01-et 10-nak dekódol vagy mi? Bizony meg lehet nézni md5-el a flacba konvertált majd wavba visszakonvertált hang fájlt, 1:1 ugyanaz lesz(ami azt jelenti, hogy az eltárolt hang is pontosan ugyanaz lesz). Az md5 nem téved(a 32 hexa szám akármilyen hihetetlen, de ha egyetlen bit is különbözik, meg fog látszani) .
    Lossless úgy konvertál mint mondjuk egy rar, csak hangra optimalizálva (a rar szövegre, és bináris futtható állományra van optimalizálva), szal ha azt mondod hogy egy losslessben tömörített zene kicsomagolva nem ugyanaz mint az eredeti wav, akkor olyan mintha aztmondanád, hogy rar kicsomizás után nem kapod vissza pontosan az eredeti futtatható fájlt. Ez azt jelentené, hogy el sem indulna, és mondjuk egy fájlcserélőn elterjedt program soha nem működne már a végfelhasználónál, mert annyira elváltozott a sok ömörítgetéstől. jól is néznénk ki.
    A oka hogy különbséget hallasz egy lossless tömörítésű, és egy wav között, hogy valami sufni dekódert használsz, vagy valamit elállítottál a dekódolás utáni lépésnél, vagy egy másik dimenzióbal élsz, ahol a matematika nem úgy működik mint itt abban a világegyetemben ahol a Föld van :)