A MILLENIUM KÖRNYÉKÉTŐL KEZDVE DALLAMOS, RITMUSOS VAGY SLÁGERES ZENEI AJÁNLATOK
-

tutyikázás (normál esetben manipulálás, elő vagy utómasztering, stb. hívhatjuk még sokféleképpen) létezik, sőt bizonyosan szükséges is, az nem mindegy, hogy ki, mit, miből, milyen mértékben és milyen eszközökkel teszi ezt. egy stúdióban vagy pl. egy rádióban is folyamatosan "tutyikáznak". lásd pl. ugyanazon szám ahány kiadó, annyiféleképpen szóló hangzása stb......mondjuk az igaz, alap esetben ez nem egy mp3ból konvertáljunk wav műveletet jelent úgy, hogy az csak nevében legyen az, tartalmában meg köze sincs hozzá.
én általában ez utóbbit nem tudom értékelni, viszont ha sikerül tényleg pozitívan befolyásolni egy matt,fátyolos, keszekusza vagy élettelen hangzást a hallgatható és élvezhető tartomány felé, akkor már lehet értelme egy tutyikázásnak. Ezt lehetne sok konkrét és jó példával illusztrálni, valószínű te is bólogatnál, függetlenül attól, hogy gyári vagy nem gyári.
Mindezzel persze messzemenően nem azt akartam sugallni, hogy most mindenki (vagy HQMESTER Zephyrünk) kezdjen el összevissza pancsolgatni, lesz ami lesz alapon.
Bár tudom, a sok kemény kritika után, ha nem is vallja be, de nagyon hajt arra, hogy végre kapjon tőlem egy csillagos 5-öst!