A MILLENIUM KÖRNYÉKÉTŐL KEZDVE DALLAMOS, RITMUSOS VAGY SLÁGERES ZENEI AJÁNLATOK
-
hali mflex
a "schnussendorph" természetesen egy ősrégi vicc akart lenni, de látom nem ismered..talán egyszer ha érdekel elmesélem majd..
a niagara valóban szép, de inkább monumentálisnak mondanám..
de ha már szóba hoztad, én más véleményen vaok a lenyűgöző dolgokról, mint te, ám ez nem hinném, hogy gond lenne..
kölönböző a gondolkodásmódunk. én a csodákért vaok oda. és az én szememben az számít csodának, amit emberi kéz, és "agy" alkot.
ha lenyűgöző dolgokat akarsz látni, nem kell annyira messze utazni, elég csak ide a szomszédba egy felső ausztriai fővárosba: salzburgba.
ha jártál már ott, tudod miről beszélek. de ha még nem...
egy nap, mindenképp el kell menned oda.
mivel zenei topicban volnánk, így kezdem: mozart szülővárosa egyszerűen lenyűgöző. érdemes a szülőotthonában kezdeni a túrát, az emlékmúzeummal. itt látható többek közt az a bizonyos zongora is, ami mellett a csodák megszülettek. nem túl messze innen, újabb látnivaló: 15 méter magas szökőkút. na az nem semmi! innen érdemes konflissal folytatni az utat. zsebbevágós, de a látvány kárpótol mindenért. be kell nézni a dómba is: nem vaok hívő, de aki saját szemével látja a belsejét, és hallja megszólalni a 120 regiszteres orgonát, az komolyan elgondolkozik az életen. fantasztikus élmény. kicsit odébb, a szent péter apátság, na az durva látvány még! mellette a szent péter temetőben meg a sziklába vájt katakombák kihagyhatatlan látványosság.
mind ember alkotta csodák.
van ott még vár (30 méter magas falakkal), és a külvárosban nem túl messze állítom a világ egyik legszebb parkjával a mirabell kastély..
ez olyan gyönyörű, hogy az ember szinte belülről sír miatta..
nincs rá szó, olyan meseszép.
és akkor még nem is említettem a hellbrunni kastélyt. az ottani vízijáték és több tucat látványosság elfeledteti veled az egész napos sétát és fáradtságot. legszívesebben örökre ott maradnál.
nem bántás képpen, de mindezekhez képest a niagara semmi. a természet alkotta, olyan amilyen lett..
de salzburg..na igen: könnyeig hatódtam attól a rengeteg látványosságtól..
mirabell kastély infó :)
hellbrunn kastéy vizijátékai :)
..és akkor még csak egy országot említettem, bár nem akármilyet