A MILLENIUM KÖRNYÉKÉTŐL KEZDVE DALLAMOS, RITMUSOS VAGY SLÁGERES ZENEI AJÁNLATOK

• Zephyr Retiring
    itt is valák..
    ezt úgy is mondhatnám, hogy az évszázad átverése
    mellesleg amúgy is sejtettem, hogy nem véletlenül toltad fel ezt a zenét csekkoltatni
    bár korábban kéne felkelned ahhoz, hogy engem megvezess..de azért szép próbálkozás volt

egy kicsit hülyén fog hangzani, amit írok, de ez van..
    először is, minden látszat ellenére, ez a felvétel nem mp3-ból készült (mégha mpeg-nek látja is a checker..)
    két elméletem is van, majd elmondom én mire saccolok, dióka pedig vagy megerősíti ezt, vagy újabb vita veszi kezdetét
    első elmélet: ez egy alacsonyabb bitrátájú mp4 (m4a)-ból visszafejtett wavocska, ami megmagyarázná a "wavos" szép spektrumképet és az mpeg valószínűsítést is..
    második elmélet: ami már nekem is szimpatikusabb magyarázat, hogy egy hajszállal a 20 khz előtt, egy eq-val, vagy valami egyéb hangszínszabályzóval "megtörted" a magas frekvenciát (amit én már teszt nélkül is meghallottam) és emiatt a törés miatt minden csekker progi mpeg-es visszafejtést jelez, tévesen, hiszen minden egyéb hang tökéletesen hq minőségű, kivéve azt a 19 khz feletti tartományt.
    ez a vágás, az alábbi képen kitűnően látható:

a második képen egy "tiszta" cdda-s wavból készített zene látképe látható: (ezt behúztam második számnak, hogy a különbség jól érzékelhető legyen)

ennyit előljáróban..mivel ebben a témában dióka tanítványom szinte már mesteri szinten jár, innentől már átadom neki a szót
    remélem, lesz bátorsága zephyr mestert kijavítani, ha "véletlenül" valamit félre diagnosztizált..