26937

A MILLENIUM KÖRNYÉKÉTŐL KEZDVE DALLAMOS, RITMUSOS VAGY SLÁGERES ZENEI AJÁNLATOK

• Zephyr Retiring
    itt is valák..
    ezt úgy is mondhatnám, hogy az évszázad átverése
    mellesleg amúgy is sejtettem, hogy nem véletlenül toltad fel ezt a zenét csekkoltatni
    bár korábban kéne felkelned ahhoz, hogy engem megvezess..de azért szép próbálkozás volt

egy kicsit hülyén fog hangzani, amit írok, de ez van..
    először is, minden látszat ellenére, ez a felvétel nem mp3-ból készült (mégha mpeg-nek látja is a checker..)
    két elméletem is van, majd elmondom én mire saccolok, dióka pedig vagy megerősíti ezt, vagy újabb vita veszi kezdetét
    első elmélet: ez egy alacsonyabb bitrátájú mp4 (m4a)-ból visszafejtett wavocska, ami megmagyarázná a "wavos" szép spektrumképet és az mpeg valószínűsítést is..
    második elmélet: ami már nekem is szimpatikusabb magyarázat, hogy egy hajszállal a 20 khz előtt, egy eq-val, vagy valami egyéb hangszínszabályzóval "megtörted" a magas frekvenciát (amit én már teszt nélkül is meghallottam) és emiatt a törés miatt minden csekker progi mpeg-es visszafejtést jelez, tévesen, hiszen minden egyéb hang tökéletesen hq minőségű, kivéve azt a 19 khz feletti tartományt.
    ez a vágás, az alábbi képen kitűnően látható:

a második képen egy "tiszta" cdda-s wavból készített zene látképe látható: (ezt behúztam második számnak, hogy a különbség jól érzékelhető legyen)

ennyit előljáróban..mivel ebben a témában dióka tanítványom szinte már mesteri szinten jár, innentől már átadom neki a szót
    remélem, lesz bátorsága zephyr mestert kijavítani, ha "véletlenül" valamit félre diagnosztizált..
  • Zephyr Retiring
    első benyomás fülre: valami gáz van ezzel, de még nem tudom pontosan, hogy mi
    ugye nem trendboytól származik
    majd csekkolom, oszt jelentkezek még...
  • mflex #14306
    ok
  • mflex #14305
    érdemes elolvasni az egészet:)
  • Dióka
    a nero kódoló tökéletes, nem több, de jelenleg elegendő az általad használt jelenlegi 11.342-es változat, bár az 2007 május-augusztusi, rá egy évre kijött a 1330-as,amiben néhány apró hibát javítottak,többek között amit ecseteltem, a CBR bitráta meghatározást.
    és igen, az m4a mp4 aac sokkal jobb az mp3-nál,hisz azért is hozták létre, én "hivatalosan" 2006. áprilisa óta tértem át erre, azóta saját részre csak ebben tárolom a veszteséges audióra ítélt anyagaimat. aki még nem tette,annak még most sem késő átállni mp3ról, de javasolt a 3-4-500as bitráta, itt már tényleg beszélhetünk CD minőségről.
    tulajdonképpen fingom sincs, hogy veszteségesben a mai napig miért mp3ban rakják még mindig fel a cuccok 98%-át, hisz a kompatibilitás és elérhetőség már rég nem lehet ellenindok.

az ég a relatív fényintenzitás és annak hullámhossza arányában azért kék, mert a tiszta, légkörbe szűrődő és ott szétszóródó (kialakuló) színek keverékeként világoskék szín alakul ki.
    a fű meg azért zöld,mert a legtöbb növény zöld. a fű növény,tehát a zöld nem áll neki rosszul, és mi meg szeretjük, ha valami züld, főleg ha az fű. anno az első bootolás során így lett felprogramozva bolygónk főprogramja a Ghaia. ebbe még beleraktak némi fotoszintézist meg ilyeneket, de végülis a zöld nyugtató szín,meg szabad dolgokat is sugall (pl. jelzőlámpa),mivel a fű többnyire a szabadban van, így ergo zöldnek kell lennie,de néha barna vagy fehér. de az már nem igazán fű.

és a végére:
    "hogy helyes-é az a megállapításom, miszerint a nero mp4 (m4a) hq, mint az állat"
    ez így nem helyes, de ha kiegészted, hogy 220, nem inkább 230, de legyen inkább 300 kbps feletti bitrátán hq,akkor már helyes.

• Dióka
    én már leteszteltem, a közzététellelt holnapra halasztom.
  • mflex #14302
    na akkor itt egy tesztelni való:

[b]BAD BOYS BLUE-Never Never [X-Tended Version]
    WAV HQ

kell: isdmusic.com

DOWNLOAD
  • Papferi66
    Köszönöm a Fancy-t.
  • Zephyr Retiring
    kösz az infókat, nagyjából erre számítottam
    bár kitérhettél volna olyasmire is, hogy vajh több, mint elegendő-é a nero kódolóm, vagy érdemesebb lenne-é egy 2 évesnél fiatalabbra cserélni
    meg hogy a többiek is tanuljanak újat, az általam használt mp4 szabvány valóban nagyságrendekkel jobb-é mint a sokak által istenített 320-as (stereo!) empéjhármas kódolás
    meg hogy az ég miért kék
    meg hogy mitől zöld a fű..
    és ami a legfontosabb, hogy helyes-é az a megállapításom, miszerint a nero mp4 (m4a) hq, mint az állat..
  • Dióka
    utcsó mondatban mínusz 1 "csak"
  • Dióka
    most kicsit meg vagyok döbbenve! mi az, hogy te nem tudsz mindent?! egy Mester tudjon minderől mindent, azért Mester!

Örülök, hogy a lényeg megmaradt benned, valóban egy a két formátum (audióban és aac-ben tekintve), de mint az mp3-nál is többfajta kódek létezik (némileg más kódolási algoritmusokkal és értelmezéssel), így van ez AAC-vel is, így mivel nem könnyítetted meg a dolgom, hogy milyen programmal végezted a két fájl átkódolását, azaz egy adott programon belül is változhat fájl kiterjesztéstől és kódoló tpustól függően a legmagasabb minőség értelmezése, így csak a prezentált tényekre tudok hagyatkozni és az pedig azt mutatja, hogy

a kétféle fájl két különböző kódolóval készült (esetleg két külön programmal,vagy egy programon belül különböző kódolóval -függvénytárral-), és ez már elég is lehet ahhoz, hogy mi a HQ az egyiknél, és mi a másiknál, még akkor is, ha mondjuk mindkettőnél azonos bitrátát állítasz be vagy csak azonos minőségi csúszkát mozgatsz. ugyanis a régebbi kódolókra (értsd min. 1-2 évesekre) jellemző, hogy kicsit hanyagul kezelték a bitráta beállításokat, így előfordul, ha valamit pl. 500-ra állítasz, dafke csak ~400ast csinálnak, mondjuk ehhez intelligensen elemzik a forrásfájl kezdeti frekijét és ha úgy ítéli meg a kódoló, hogy a forrás minőségéhez képest felesleges a nagyobb bitráta,akkor felülbírálja a beállítást és kisebb bitrátán kódol.

ezeket a "hibákat" és jelennségeket persze már javították (pl. a nero codec-ben is), így normál esetben a beállított bitrátát tartja a kódoló, mely esetben nem lenne különbség csak a méretben, bitrátában csak a kiterjesztés miatt.

• Zephyr Retiring
    halika fórumgazdi

ezekkel a flashplayerekkel mindíg is voltak ellenszenves gondolataim, de belátom, minőség terén ezek is fejlődnek szép lassan..

mostanra elérték a "hallgatható" szintet
  • Zephyr Retiring
    örülök, ha tudtam segíteni
  • Zephyr Retiring
    elvileg igen, de gyakorlatban egy virtuális cd-vel is műxik..
  • Italo4ever
    ezt is koszi
  • Italo4ever
    a TAU csak CD ellenorzesere alkalmas?
  • Italo4ever
    koszi
  • eMCe
    Na ide is rakok valamit
    Egyik legkedvencebb verzióm a 2005-ös maxi cd-ről.

Blank & Jones - Mind Of The Wonderful (Acoustic Version) 3:55 wav
  • Zephyr Retiring
    nézd dióka (el madre de dio)(ezt nem hagyhattam ki, sorry)

szóval, hiszed, vagy nem mindent én sem tudhatok..
    mellesleg eddig ez fel sem tűnt..mármint a két fájl közti különbség, nem az, hogy nem tudok mindent

az igazság az, hogy régebben közölted, hogy a két formátum, az lényegében egy..ezt könyveltem el magamban..és mivel mindkettő az aac kódolást használja, különösebb jelentősége nincs is, csak érdekességképpen kérdeztem, mert két dolgot tudok:
    1. csak ritkán szólsz hozzá bármihez is, de akkor aztán van mit olvasni
    2. tudom, hogy az átlagon felüli intelligenciád miatt, néha fárasztó az átlagemberek hülyeségeit hallgatni, de most vegyél erőt magadon, s folytassuk a "mi is a hq valójában"-t
    halljuk azt a lényegi különbséget
  • Zephyr Retiring
    nincs mit.
  • Zephyr Retiring
    mivel eleve neked szántam, így: "not at all"..máskor is.
  • Dióka
    most azért kérded,mert engem tesztelsz már megint vagy csak szimplán nem tudod erre az egyszerű kérdésre a még egyszerűbb választ?!
  • Musachy
    Kösz, öresz!
  • mflex #14285
    cinema city-ben néztem neg, engem az IMAX érdekel csak, de most miről van szó, mit nézzek meg?
  • mflex #14284
    köszi
  • Trend Boy #14283
    Akkor talán lesd itt, mert kb 1-2 héten belül szerintem, mind minden ilyen filmet, ezt is leadják ebben a teremben, de szerintem, korlátozott mennyiségben... Hiába ez itt HUNGARY!!!

"CINEMA CITY Aréna IMAX 3D"

Budapest Aréna Pláza...

• Zephyr Retiring
    na már fel is ért fogadd szeretettel

hq mint az állat :)
    zephyrtheking

have a nice day kolléga
  • Zephyr Retiring
    még tegnap este elindítottam az uploadot egy 88-as maxi cd-vel, de már nincs hátra, csak bő 20 perc, és felér
  • Zephyr Retiring
    120 megás net
    ne szórakozz már velem...
    mi a baj a jó öreg fél megással

ismerek pár kollégát, akinek még most is csak ennyi van
    sosem panaszkodnak..

egyszer megkérdeztem az egyiküket: "miért nem kell gyorsabb..."
    ez úgy fél éve volt..ma ért ide a válasz: "elég ez. akkor szombaton discó?"
    válaszoltam is még azon melegébe: "ott találkozunk..de hol is? és nem bontották még le azt a club-ot?"

majd néz, hogy én meg mi a faxról beszélek..
  • Zephyr Retiring
    nehogy kivedd
    még nem hallgattam rongyosra
  • mflex #14278
    Én is szintén kivánom nekik, de a HD videófilmeket, főleg, hogy 2 hónapon belül lesz már itt 120megás net, lekapom pár perc alatt.
  • mflex #14277
    Gondoltam egy magyar nem árt bele, de szerintem nem rossz a szám, bár ha nem jó kiveszem ám :D
  • mflex #14276
    Szinkronos volt sajnos:( Eredetiben jobban szeretem attól függetlenül, hogy magyar szinkronok tényleg világviszonylatban is nagyon jók szoktak lenni.
  • mflex #14275
    itt pedig a szövegen kivül a videó a lényeg.

A spoilert csak akkor olvasd el, ha megnézted a videót és nem tudod miről van szó...

[spoiler] a csaj nem igazi :DDD
  • mflex #14274
    Egyelőre nagyon nagy titokban készül, amit olvastam róla, hogy Cameron azt mondta nagyobb durranás lesz, mint anno amikor LUCAS star wars mozija hanyatt vágott mindenkit a látványvilágával.

A titok valami új metrics féle computer eljárás, mármit ami a látványt illeti.

pár info itt
  • Zephyr Retiring
    diókához lenne egy egyszerű kérdésem:

készítettem egy m4a-t, és egy mp4-et ugyanabból a nyersanyagból..
    mindkettőt a maximális minőségre állítottam..
    az mp4-nek mégis magasabb lett a bitrátája, mint az m4a-nak..

szeretnék egy egyértelmű magyarázatot kapni. miért is.. (képek :)

• eMCe
    A Transformers 2-t szinkronosan láttad vagy felirattal? A jövő hétre terveztem, remélem sikerül angolul elcsípnem, már csak a nyelvgyakorlás miatt is

Épp most rúgták a 2-ik gólt a braziloknak az amcsik, nem semmi. Persze még simán lehet bármi ebből, de azért mégiscsak meglepő
  • eMCe
    Amikor haver hozta ezt a zenét '99-ben, még csak a tőszavakat értettük, mint bics, madöfákör és tsai. De mikor tegnap belefutottam újra, ahogy régebbi cd-k között mazsolázgattam és meghallgattam, hát éreztem, hogy kincsre akadtam
    Feltételezem, hogy magából vagy a környezetében előforduló személyekből merített ihletet a karakterhez, amit a 3 és fél perc adta szűk keretek között is sikerült szépen kibontania
  • Musachy
    Na meghógattam én is, pfff... hát nem túl szép képet festett egy valamikori fekete elnökről... nem egy Obama, az tuti.
  • eMCe
    Még semmi mozgóképes anyagot nem tártak a pórnép elé. Nagyon titkolóznak
    Egyébként én is várom már, kiváncsi vagyok mibe ölte ez az ember az idejét és nergiáját az elmúlt 10 évben. Hogy ütni fog az tuti, a kérdés csak az mekkorát