A MILLENIUM KÖRNYÉKÉTŐL KEZDVE DALLAMOS, RITMUSOS VAGY SLÁGERES ZENEI AJÁNLATOK

• Zephyr Retiring
    halihó sirak kolléga
    most akkor megértetted (amit zsoltford nem), hogy az aiff, a wav, a flac, az ape...stb... mind egy és ugyanaz: lossless, vagy nem értetted meg

nem igazán értem, mire is reagáltál, bár lehet nem figyeltél oda, mikor elmagyaráztam már, hogy nincs olyan: alapból wav

minden felvételkor/rögzítéskor a virtuális memóriában tárolódik a rec és mentéskor döntöd el, milyen formátum legyen.
    a neróm "alapból" mp4 (m4a)-be rögzít, mert legtöbbször ezt használom..
    az aimp2-es cd grebberem "alapból" flac-be rögzít, mert nekem ez a szimpatikus tárolási formátum.
    ha csak feleannyi losslessed lenne, mint nekem (vagy csak feleannyi eszed legalább) akkor te is ezt használnád, mert:

1.minőségre teljesen megegyezik a sokak kedvencének titulált wavval,
    2.terjedelemre viszont kisebb, így nagy (több terrányi) adatmennyiségnél jóval szembetűnőbb a különbség.
    3.ha gondoljátok, azonnal átállítok minden progimat wav-os rögzítésűre, és minden mac-es ismerősömnek is megtiltom mondjuk az aiff használatát. a többieknek pedig az ape-t
    4.és meghozom ama döntésemet is, hogy aki mától nem wavba rögzít, azt kitiltatom az internetről ip címestől miegyebestől

de előbb én azért reagálnék a hsz-edre, ha nem haragszol:
    "az aiff más tészta"
    kurvára nem más tészta öcsém:
    ugyanúgy az is lossless, mint a többi

ennél érthetőbben a tkm sem tudja nektek elmagyarázni kiscicáim. ha most sem értitek, akkor soha nem is fogjátok..