26937
A MILLENIUM KÖRNYÉKÉTŐL KEZDVE DALLAMOS, RITMUSOS VAGY SLÁGERES ZENEI AJÁNLATOK
-
#13623 mi mást csinálhatna nyáron
tötikemester is odavan asszem egyiptomba, legalábbis oda indult el
még eddig ő sem jelentkezett be csak telefonon, de ha jól hallottam, mind a kétszer tök részeg volt
hát igen, csak én "húzom itt a gályát"..még 1 hétig...
utánna vakáció nekem is -
#13622 s még az összeset nem is láttad. nagy része a pedláson hewer valamerre...
rengeteg meg az ismerősöknél landolt, oszt ott is maradt
majd ha időm engedi és nem felejtem el, egyszer dobok egy képet a "sima" vhs gyűjteményemről is....
na az még egy impozáns műemlék -
#13621 ne légy vaddisznó sirak kolléga
rengetegen megfordultak nálam annó mindenféle ketyerével. egyszer még egy jvc svhs-sel is jött egy ha jól emléxem canadai srác
igaz, ma már a digitális fényképező a menő, de sokan (mint én is) ragaszkodnak a jó öreg nokiához
azt a képet bárki készíthette aki megfordult nálam. sőt szntem kering még pár kép a neten mindenfelé. ha valamelyik ismerős lesz, majd jelzem
manapság már viszont nem szivárog ki semmi. vhelyen maradtam, de másik lakásban már, s az új lakásomat már kevesebben ismerik. már amelyikben lakom. gondolom említenem sem kell, nem csak ez az egy van, de a mostanit szeretem a legjobban...
szóval "láttam én már karón varjút": azaz a neten bármi megeshet. ráadásul, nem kell hozzá nagy tudomány: bármilyen képet le lehet szedni bármikor, bárhonnan. hogy kinek a fotóját láttad, az rejtély marad tán mindörökre -
#13620 Dió nyaral? -
totál retro érzésem lett a kazikat nézve -
#13618 az aiff és a wav terjedelme ugyanakkora...
mivel mind a kettő 1411kbps, teljesen azonos minőségben...
mac=aiff win=wav ennyi a lényege!
miért nem konvertáltad át? -
#13617 udv tagok, valoban azt reszesitem elonyben ... es maradok is ennel hogy miert?szamomra nem okoz problemat a wav terjedelme...nem veletlenul a legalltalanosabb formatum ... a kulonfele vesztesegmentes anyagok gyartasa milyen modon tortenik, melyik progi jobb vagy kevesbe jo ...tokom tudja... de jelen korunk tarolokapacitasa illetve internetsebessege sem indokolja az elterest a wav-tol.persze reszemrol...
aki gondolja akar minden lemezet tegye mas formatuba, sot a formatumokkal brillirozok akar lemezen belul is tehetik felolem akar milyen losless-be...en tovabbra is maradok amegszokott formatumnal...
leszedtem mike falco-jat kivancsisagbol.falco-tol is inkabb a hoszabb verziokat kedvelem...mivel a lejatszo progik vagy nem inditottak a trackeket vagy mas-mas parametereket irtak ki, igy a lomtarban landolt. -
#13616 gratula, impozans gyujtemeny, meg igy telon nezve is.
mellesleg, az elso kep bal folso sarka ..rvara ismeros, mintha mar belinkelte volna valaki jo regen a 80-as totyikba, de ha vaddiszno legyek, ha tudom ki volt.
az is lehet, hogy csak hasonlit arra a kepre... -
#13615 gond egy szal sem, kezet ra.
de mintha mar irtad volna a honap elejen, hogy menstrualsz!?
vagy csak kamu volt? :) -
#13614 :))))))))
wazze mike, eszembe jutott, amikor anno mod letemre nem kaptam belepot abba a totyikba amit az en keresemre nyitottal...es csak kovalyogtam ott, hogy most mivan, miert nem enged be?
elfog a rohogogorcs ha ragondolok :D -
#13613 koszonom, rendi vagy :worship: -
#13612 jah, mekkes-wav
:D -
#13611 hali Zephyr,
attol felek, ha mindenre reagalnek sohasem lenne vege mint az orosz-nemet konfliktusnak, amit egy cimbi szokott eloadni legalabb 5 sor utan. persze egy hangot sem tud oroszul sem nemetul.
ha jol ertelmeztem, nem vagy mar mai csirke(no offence :)) de garantalom ilyet meg nem lattal, sirva kacagnal es konyorognel, hogy hagyja abba.
szoval tomoren:
a lenyege ugyanaz mint annak amit te is irtal korabban, mondjuk ugy, hogy zsoltford a wav-ot reszesiti elonyben a tobbi windowsos lossless formatummal szemben. hogy ennek mi is az oka, majd tole talan megtudjuk.
:)
-
#13610 no persze ez még a felújítás előtti időkből van.
azóta kicsivel több műszerem, vinylem és cd-m akad...
...és akkor még a dat szalagokat, meg a minidisceket nem is említettem
kár, hogy azokról egy képet nem tudok készíteni
tuti, hogy nem férne mind rá -
#13609 előkerült pár régebbi fotó is.
a múltkorában említettem diókának, ha visszatér a nyaralásból, majd véleményezi, ha akarja
az a baj, képek terén kicsit trehány vagyok. volt olyan, ami az egyik divx filmgyűjtemény dvd közül került elő..
no akkor lessük (a teljesség igénye nélkül):
-
#13608 az majd kiderül -
#13607 Shirakbá nem az a sértődös fajta :-) -
#13606 nem sértésnek szántam, hanem ez amolyan költői fordulat volt.
olyasmi, mint a "van felesleges 1 millám. odaadjam?"
sirak kollégától természetesen elnézést kérek. sajna épp menstruálok -
#13605 "vagy csak feleannyi eszed legalább"
Shirak Kollegát nem sértegetni -
#13604 az "aiff más tészta"
100%, hogy jó értelemben írta:DDD, vagyis tudja, hogy lossless
kmplayer-t használok kb 1 éve, az is sokat fejlődött... -
#13603 halika mflex kolléga
én ezzel már az első pillanatban tisztában voltam, ezért is használom sokmindenre...
egyszer fél füllel súgtam már a videoplayeres motyóhoz is, de biztos nem figyeltél: kmplayer.
az eddigi legtutibb freeware-s winfosos lejátszó, ha csekkolod, meglátod miért mondom...
itt jegyezném meg, hogy ennek már az mp4-es infója is tökéletesített.
have a nice day cimbora -
#13602 halihó sirak kolléga
most akkor megértetted (amit zsoltford nem), hogy az aiff, a wav, a flac, az ape...stb... mind egy és ugyanaz: lossless, vagy nem értetted meg
nem igazán értem, mire is reagáltál, bár lehet nem figyeltél oda, mikor elmagyaráztam már, hogy nincs olyan: alapból wav
minden felvételkor/rögzítéskor a virtuális memóriában tárolódik a rec és mentéskor döntöd el, milyen formátum legyen.
a neróm "alapból" mp4 (m4a)-be rögzít, mert legtöbbször ezt használom..
az aimp2-es cd grebberem "alapból" flac-be rögzít, mert nekem ez a szimpatikus tárolási formátum.
ha csak feleannyi losslessed lenne, mint nekem (vagy csak feleannyi eszed legalább) akkor te is ezt használnád, mert:
1.minőségre teljesen megegyezik a sokak kedvencének titulált wavval,
2.terjedelemre viszont kisebb, így nagy (több terrányi) adatmennyiségnél jóval szembetűnőbb a különbség.
3.ha gondoljátok, azonnal átállítok minden progimat wav-os rögzítésűre, és minden mac-es ismerősömnek is megtiltom mondjuk az aiff használatát. a többieknek pedig az ape-t
4.és meghozom ama döntésemet is, hogy aki mától nem wavba rögzít, azt kitiltatom az internetről ip címestől miegyebestől
de előbb én azért reagálnék a hsz-edre, ha nem haragszol:
"az aiff más tészta"
kurvára nem más tészta öcsém:
ennél érthetőbben a tkm sem tudja nektek elmagyarázni kiscicáim. ha most sem értitek, akkor soha nem is fogjátok.. -
#13601 bocsi, szia -
#13600 igazabol, csak Zephyr megjegyzesere reagaltam.
azt akartam mondani, hogy sokan vannak akik hogyismondjamcsak, wavhozkotottek es a tobbi mas, windowsos vesztesegmentes formatummal szemben eloiteleteik vannak(flac, ape).
nem azt mondom, hogy nem jok, csak ... tuggya a fax...
foleg, hogy utobbi idoben, furcsa modon egyre tobb ritka, vagy kevesbe ritka zene kerul elo ilyen olyan lossless formatumban.
en szemely szerint ha berippelek egy zenet, azt mar nem konvertalgatom ebbe vagy abba, max 320-ba, hogy kiirjam az autoba.
az aiff mas teszta.
-
#13599 aiff, wav ugyanaz... -
#13598 szewa Shirak, most vagy én vagyok nehéz felfogású, de nem értem mit akartál mondani... -
#13597 "mflex: kár erőltetned a dolgot zsoltford kollégának
neki csak a wav az isten...winfoson ez a nyerő"
pedig egyszeru: zsoltford(és még sokan mások) bedigizi a cuccot es maris kesz a legjobb formatum, a pőre wav.
ha olyat látok, hogy megvan flac-ben, megvan ape-ben, nem tom miért, de rögtön ilyet látok -
#13596 Jah értem :) Autóba az más.
Egyelőre még nincs meg sajna... -
#13595 Mert nem voltam biztos benne hogy a kocsiban is letudom játszani kiírás után.
De azért az eredetit is meghagytam ám.
Neked sincs meg??
Hatalmas zene szerintem.
Andy Romano - Every time feel allright 7:40 -
#13594 de miért? az AAC (mp4) sokkal jobb minőség mint a fos mp3... -
#13593 "A 2-ik Riccardo Campa szám Diókától van, csak átkonvertáltam mp3-ba..."
Én is ezt tettem vele -
#13592 hát jah!
Djs project-től kicsit furcsa is lenne, ha nem igazi italo stílusban nyomnák...
A 2-ik Riccardo Campa szám Diókától van, csak átkonvertáltam mp3-ba, mivel ez lejátszó csak mp3 tud lejátszani, de 320 (valós) alatt nem kerül bele zene az biztos -
#13591 Hatalmas zene ez a Player-ben kétség se férhet hozzá.
Nagyon örülök hogy nem Tock-tock zenét csináltak belőle. -
#13590 hali cimbi!
itt válaszolok a 80-as topikban, az aimp "témára", tudtam, hogy fel fogod hozni, nem is te lennél.
mivel írtam, hogy szinte midegyik player fent van windows alatt, folyamatosan tesztelem a progikat.
nos az aimp-ről 2 hónapja még igen csak xar véleménnyel voltam, de beismerem ez az orosz gyerek egy zseni és ha nem xarik bele, akkor akár mindent letaszíthat arról a bizonyos trónról és ez jó.
én szeretem a bonyolult programkat is, mert azért egy adobe flash cs4-el el lehet "játszani" és szeretem is, de az aimp, pont az egyszerű könnyen kezelhetőségével fog nyerni és a témái néha nagyon komolyak.
Ha az olyan "gyerekbetegségeket", mint pl a lenti példa, hogy néha 44,1 helyett mást ír, kijavítják, netán még egy mindentudó videoplayert is bele írnak, programoznak (lásd:jetaudio), akkor semmi kétség, ez lesz a legjobb player, illetve már most is faxán alakul!
mac-re is átírhatnák, bár az iTunes mércéje elég magasan van.
-
#13589 Szerintem ezzel a zenével (azon kivül, hogy egy xar az egész), túl sokáig tartanak a váltások, ezáltal rohadtul unalomba fülled az egész.
A készítője helyében én nem lennék büszke rá... -
#13588 -
#13587 Az nem ábra, hanem egy "jutub" videó... -
imre07 #13586 Ez valóban elég egyszerű progi, az én épemen semmi nem jelenik meg az ábrából! -
#13585 belátom vannak sokkal profibb programok is erre a célra, de épp fent volt a laptopon, mert a gyerek szeret "komponálgatni" rajta...
ha te vagy én, vagy bárki, aki profibban akarna ilyesmivel foglalkozni, akkor inkább a cubase sx3 lenne a megfelelőbb erre a célra. asszem mac-en is fut. és akkor a többi profi progit ne is említsem
de mivel amúgy is csak ákos cimborámnak akartam "segíteni" így a zeneszerzést meghagyom másoknak...
például trendboynak van némi tehetsége ilyen téren...
..vagy most a dj-skedés zenésznek számít egyáltalán?
az én szememben semmiképp, hisz bármikor csinálok én is "remixet" már létező zenékből, mégha nem is trendboy kolléga szintjén, de mindenképp a sarkában kullogva valahol -
#13584 nem rossz, az egyszerűsége miatt...