A MILLENIUM KÖRNYÉKÉTŐL KEZDVE DALLAMOS, RITMUSOS VAGY SLÁGERES ZENEI AJÁNLATOK
-
na most 3 lehetőség van.
1.
az egyik, hogy az áttöltött mintát a rapid direkt megbuherálta a részünkre.
2.
TB-én kívül mindannyiunk hangkártyája ezt (és csak ezt) a normál átlag wavet képtelen normálisan lejátszani.
3.
TBnek annyira jó a hangkártyája, hogy egy nem túl jó wavból pusztán csak a lejátszással is real-time hi-end minőséget generál.
de jó neki, mondom én......
mivel az első kettő kizárható, én már csak az utóbbi misztikus hardverre tudok gondolni, hisz a videóból is látszik (realtime üzemben), hogy SF alatt az analízis során a "bar" módszerben valóban teljes spektrumúnak látszódik az anyag (a hang a méret miatt persze mp3 a videó alatt), de ha átváltom filled-re,akkor máris jól látszódik a végén egy hirtelen esésű és nagy törés, ami még jobban kivehető, ha "line graph" típusúban jelenítjük meg. a töréshez odavittem az egeret,melyből látszódik, hogy az bizony tényleg 16khz környékén van, és igaz hogy utána is van még valami, de ez pont nem egy valódi wavre jellemző jelenség, mert ott ilyen nincs, amit eddig mindannyiunk tesztje alátámaszott. a legvégén megjelent spektrum is ez erősíti,de mivel ez egyáltalán nem egyezik a TB-féle képekkel, ebből még mindig két dolog következhet:
1. TB a kedvünkért direkt vagy csak figyelmetlenül egy mp3ból felbutított wavet adott be, de az általa berakott képek az eredetiből (létező wavból?) vannak
2. az SF teljesen másként viselkedik és mást jelez ki TB hangkártyájával,mint máséval.
legyen bármelyik is, ez akkor nagyon gáz az SF vagy TB-féle hangkártya használók részére!
de az ennek kvázi ellentmondó slusszpoén
sokáig nem igazán értettem, miért emleget kellő "vasakat" TB, mikor ez a szám minőség mizéria szóba került, de most már tudom, hogy azért,mert sajnos ő sincs tisztában pár dologgal, mint ahogyan most még ZR-nek is újat mondok (kár is tagadni Mesterem, különben már rég szóvá tetted volna,ha tudod
), szóval még egy apró kulisszatitkot elárulok:
az analízishez egyáltalán nincs is szükség hangkártyára!....ez attól és a driverektől teljesen független dolog, hisz a programok nem a hangkártyával generáltatják le a jelet és úgy olvassák ki az adatokat, hanem egyből és direktben magából a PCM jelből veszik ki az analízis során megjelentetett infókat. ez így logikus is ugye, hisz ezzel lehet garantálni, hogy az eredmények bárkinél bármilyen hardveren ugyanazok legyenek.
a konklúziót önmagatok belátására bízom!
több eszmefuttatást nem nagyon ér ez a téma,persze nyugodtan lehet hozzászólni, csak már örülnék valami másnak is....