A MILLENIUM KÖRNYÉKÉTŐL KEZDVE DALLAMOS, RITMUSOS VAGY SLÁGERES ZENEI AJÁNLATOK

• Dióka
    először is köszi a sok herz infót, ebből a leglényegesebb az utólsó,mert arról nem sokat hallottam (nem foglalkoztam a kérdéskörrel, gondolom rohadt sokat vesztettem), bár ahogy látom jó eséllyel haladunk a "zene mikrohullámon" témák felé, ami ugye nem is butaság annyira, hisz sokan nap mint nap használják....csak más formában
    a frekiket nyilván nem pontosan írtam meg,legalábbis a kezdő részt nem, mert nem tartottam életbevágónak az 1Hz-es pontosságot, de örülök, hogy figyelnek a műszereid. persze hogy véletlen ott épp kihagytam még egy nullát, de gondolom levetted, hogy nem direkt volt...
    valóban írtál pár "nemúgyvanazám" állítást, de most nem akarlak kijavítani semmiben sem,mert akkor kurva sokat kéne írnom ,amihez most nincs kedvem.
    természetesen nem állítottam, hogy a hangok nem léteznek (már megint nem figyelsz, ejnyebejnye), hisz léteznek, ezért dobtam be a mintát (így megnyugodhatsz, jók a műszerek,hisz ők látták is a zenét), csak azt próbálom felmérni, hogy azok a nehezen vagy kevésbé vagy sehogysem hallható hangok mennyire kellenek nekünk, illetve ezekért a "hangokért" megéri-e agyontúlmintavételezett bazinagyméretben tárolni a zenét (értsd szigorúan 48 kHz felettire gondolok).szóval én úgy gondolom, hogy a HQ hang bőven belefér az audio-CD szabványba, és ha valami ettől magasabb értékű (lásd táblázatod) az még egyáltalán nem jelenti hogy automatikusan HQ,mintahogy az sem, hogy a CD önmagában HQ. sőőőőt....szerintem egy zenében a sávonkénti hangrögzítés körülményei és eszközei és a maszterelés (keverés) minősége határozzák meg majd a végső hangképet és nem a fülünk határait jóval túllépő gigafrekvencián túlmintavételezett tárolásmód. na, szóval érted....pl. hiába visz át egy jobb erősítő akár 100kHz-ig,ha a jobb (bat)hangfal csak 45kHz-ig ,a fülem meg mondjuk 24kHz felett süket, mint az erős napsütés.

A bálna is süket állat, mert nem hal. Mondjuk szereti a nála nagyobb testű vízi lényeket. A bálna ezért nem szeret senkit.