26937

A MILLENIUM KÖRNYÉKÉTŐL KEZDVE DALLAMOS, RITMUSOS VAGY SLÁGERES ZENEI AJÁNLATOK

• mflex #13103
    ami érdekes, hogy a dyva albumot leszedték 14-en és csak 2 embernek adtam meg a jelszót, most vagy megfejtették, vagy nem mernek szólni, vagy a szokásos isdmusic.com-ra gondoltak
  • Zephyr Retiring
    afféle kuriózum ez is.
    talán az űrrock kategóriába sorolnám....
    ..ha létezne olyan
    de mint látom, nekem kell bemutatnom ezt is
    pedig nem mai zene már
    de mint azt jól tudjuk,
    egy újszülöttnek minden új
    nem lesz könnyű beszerezni, de ha kicsit belehúzok, s addig nem előz meg senki, ...

...akkor talán holnapra meg is lesz
    na jó éjt.hosszú nap volt, elteszem magam holnapra
  • mflex #13101
    Kösz

a VISITORS-ra...
  • mflex #13100
    a SACD-t természetesen ismerem, de a hangfrekije valahogy nem tartozott a napi életvitelem gyakran előforduló szókincsei közé, de majd a párommmal napi szinten megtárgyalom, kiváncsi leszek mennyire fog bután nézni
  • Zephyr Retiring
    privi ment. és pontosan mire is lettél kíváncsi?
  • Zephyr Retiring
    most szórakoztok velem te is meg dióka is?
    a 2.8224 a "szuperaudiócédé"...
    most pont úgy csináltok, mint aki még életében nem hallott róla
  • mflex #13097
    Wazze vakarom a fejem ezen a 2.8224Mzh-en
  • mflex #13096
    Meghallgatnám a minőséget, ergo piros punci ööö izé pass please :DDD
  • mflex #13095
    Hali Zephyr!

Most pont azt mondom (írom), mint te pár nappal ezelőtt, hogy még mp3-ban sincs a gépemen

Sorry, de kiváncsivá tettél...
  • Zephyr Retiring
    bocs, nem a koto albumra gondoltam, hanem a
    visitors-tól a visitors-ra...
  • Zephyr Retiring
    már itt is levék. botíték....vagyis borító:

számlisték:
    1. Happy Song (5:36)
    2. Challenger (5:19)
    3. Happy Birthday (To My Mammy) (4:06)

töltelék

a jelszót nálam keressék
  • Zephyr Retiring
    don batflex főuraságtól érdeklődnék esdekelve, hogy az egyik régi kedvencem az 1981-es visitors album nem-e valék meg néki losslessben?
    ha megvalék, meg é kaphatnék
    avagy nekem kell beszerezék és a fórumba hozék?
    előre is köszönék válaszodék...

rögvest én is valamit hozék...

hölgyeim uraim: tessék lássék...

egy maxiért a szerverre felugrék, és rögtön itt termék...

..eme remek termék...reméljük, valódi hq valék...
  • Zephyr Retiring
    engem szeretengem mindenki szeret
    ...szinte...
    újra egyetértünk egy dologban...bár nem állítottam, hogy te állítottad, hogy a hangok nem léteznek
    nem keversz össze trendboy-al
    ...nagyon elhallgatott a kolléga...biztos érzékeny pontot találtam
    legközelebb várom a javításodat a mondandómmal kapcsolatba.
    legalább tanulnak újat is egyesek...vagy kettesek..

..esetleg hármasok...
    ..de a négyesek semmiképp...

..hacsak az ötösök nem..
  • Dióka
    először is köszi a sok herz infót, ebből a leglényegesebb az utólsó,mert arról nem sokat hallottam (nem foglalkoztam a kérdéskörrel, gondolom rohadt sokat vesztettem), bár ahogy látom jó eséllyel haladunk a "zene mikrohullámon" témák felé, ami ugye nem is butaság annyira, hisz sokan nap mint nap használják....csak más formában
    a frekiket nyilván nem pontosan írtam meg,legalábbis a kezdő részt nem, mert nem tartottam életbevágónak az 1Hz-es pontosságot, de örülök, hogy figyelnek a műszereid. persze hogy véletlen ott épp kihagytam még egy nullát, de gondolom levetted, hogy nem direkt volt...
    valóban írtál pár "nemúgyvanazám" állítást, de most nem akarlak kijavítani semmiben sem,mert akkor kurva sokat kéne írnom ,amihez most nincs kedvem.
    természetesen nem állítottam, hogy a hangok nem léteznek (már megint nem figyelsz, ejnyebejnye), hisz léteznek, ezért dobtam be a mintát (így megnyugodhatsz, jók a műszerek,hisz ők látták is a zenét), csak azt próbálom felmérni, hogy azok a nehezen vagy kevésbé vagy sehogysem hallható hangok mennyire kellenek nekünk, illetve ezekért a "hangokért" megéri-e agyontúlmintavételezett bazinagyméretben tárolni a zenét (értsd szigorúan 48 kHz felettire gondolok).szóval én úgy gondolom, hogy a HQ hang bőven belefér az audio-CD szabványba, és ha valami ettől magasabb értékű (lásd táblázatod) az még egyáltalán nem jelenti hogy automatikusan HQ,mintahogy az sem, hogy a CD önmagában HQ. sőőőőt....szerintem egy zenében a sávonkénti hangrögzítés körülményei és eszközei és a maszterelés (keverés) minősége határozzák meg majd a végső hangképet és nem a fülünk határait jóval túllépő gigafrekvencián túlmintavételezett tárolásmód. na, szóval érted....pl. hiába visz át egy jobb erősítő akár 100kHz-ig,ha a jobb (bat)hangfal csak 45kHz-ig ,a fülem meg mondjuk 24kHz felett süket, mint az erős napsütés.

A bálna is süket állat, mert nem hal. Mondjuk szereti a nála nagyobb testű vízi lényeket. A bálna ezért nem szeret senkit.

• Zephyr Retiring
    nos dióka, először is ezt hoztam neked:

másodszor is mflex fülét, csak dícsérni tudom (te tényleg batflex vagy wazze)
    szeretném, ha később kijavítanátok a mondandómat, hisz mindíg direkt rejtek el benne rossz állításokat
    ..hogy gonosz lennék?...á, csak egy kicsit
    na szóval, ott tartottunk, hogy a nevezett frequencia a 22050 hz, amit elektromágneses frekinek is nevezünk, lett felkonvizva 96000 hz-ra
    annyi a lényeg, hogy egy-két sercenésnél többet én sem tudtam kihozni a nagy falakból, de itt álljunk is meg egy pillanatra, mert ez így, ebben a formában nem teljesen fedi a valóságot.

nos, gondolom sokat magyaráznom nem kell, de olyan oszlopfalam van, aminek az egyik felébe be van építve egy spektrum analizátor. (hagy ne reklámozzak most céget) ez a "segítség" 35 hz - 25 khz-ig mér!!!
    minden wavnál jelzett a műszer dobszerű, már már rimusos ütemet, de csodák csodája az égvilágon semmit sem hallottam leszámítva azokat a kis sercenéseket, ám én a 16500 - 1900 (itt hibásan írtad)felett_max.wavnál..
    mivel többé-kevésbé tisztában vagyok a hangfrequenciális képességeimmel ezért bátran állíthatom, hogy egyszerűen csak a fülünk nem képes meghallani azokat a bizonyos felhangokat, amiket teszteltünk. ám azok a hangok attól még igenis léteznek, ezt kár is vitatni...
    mindezek függvényében, azt hiszem dióka tanítványom, hamarosan folytatnunk kell tovább a "mi is a hq valójában" sorozatunkat...
  • Dióka
    a hsz második felét persze nem rád értettem, csak úgy általában véleményeztem
  • mflex #13087
    én idáig sem erőltettem
  • Dióka
    messzemenő következtetést nem vonnék le, de a tapasztalatodból azt le lehet szűrni, hogy a te füled jó, és a hifid alkalmas megszólalni ezen a ferkin is. minthogy a sziszegés és pukkanás már nem igazán igazolja a zenei élmény kategóriát, így én visszakanyarodnék oda, hogy ha kellenek is ezek a magas frekik egy zenei összképhez (mint felharmónikusok), de önnállóan nincs akkora jelentőségük, és nagyon úgy néz ki, hogy ezek tényleg az emberi fül felső határértékei, ergo nem biztos, hogy 25kHz felett (azaz 96kHz-es rögzítéssel) annyival jobbnak hallanánk ugyanazt a zenét, mint amennyivel annak hisszük vagy képzeljük és mint amennyivel nagyobb tárolóhelyet igényelnek.
    szerintem.

• mflex #13085
    Kung Fu Klan (12'' mix) CORONA TAPPS & SHIPRA

wav-ban kellene...

• mflex #13084
    Addig egy HQ zene:

http://rapidshare.com/files/235573929/Gladiator_theme.zip
  • mflex #13083
    Szóval a "mikrobi" féle pattogásokat hallottam és rettentően idegesített az a sziszegő hang, néha pukkant egyet a JBL majd tök süket lett, aztán megint sziszegés, majd egy kis pukkanás 50%-os hangerőn a 19500/ 22050Hz feletti tesztben.

Az erősített változatot nem is bírtam hallgatni, még alacsony hangerőn sem, mint írtam rohadtul érzkeny a fülem az ilyen hangokra.

Akkor most ebből mit lehet leszűrni?

Mindenkinek xar a füle?
  • mflex #13082
    ohh, de marha vagyok, tényleg ezt ilyenkor audioként kell égetni..áhhhh
  • Dióka
    sima adatként írtad fel és úgy nem játszotta le?
    akkor valszeg azért,mert wav-ként nem támogatja, csak a sztenderdet.
    írd ki "dvd-audio"-ban és akkor menni fog.
  • mflex #13080
    Se a hifi, se a kocsiban lévő player nem tudta beolvasni a lemezt, most nincs kedvem lecipelni a gépet a harmanhoz, de nem értem, hogy miért? Illetve beolvasták, csak azt írták, hogy error a file ami rajta van.

Mind a kettő homlokán ott virít a 24/96, de akkor mi a gondja ezzel a vévvel nekik?

hogy írjam ki, hogy lejátszák, mert így simán valami nem kóser...

• mflex #13079
    most írom ki utána mondom mit hallottam...
  • Dióka
    egy próbát megér szerintem.
  • Dióka
    örülök, hogy páran veszítek a fáradságot és ha másért nem,akkor kiváncsiságból fül és hifi teszteltek.
    az első kettő minta igazából csak az átlagfülnek szól, a 3. az a lényegesebb, hisz az súrolja a CD felső tartományát, azaz ami abban a frekvenciamezőben "lehet"....
    egy lépcsőt kifelejtettem a tesztből, igaz már nem a hagyományos CD minőség, de ez pedig a 23-24kHz környéke, ami még ugye kompatibilis a 48kHz-es mintavételezéssel, szóval igazából a 96kHz-es rögzítésnek akkor van értelme, ha valaki 24kHz-nél is "HALL" valami érdemlegeset, ami mondjuk nem csak egy apró, egyezredmásopercig tartó ciccenés!

részemről a 3. tesztben is hallani néha csak "fehérzajt" néha meg apró szisszenéseket,neszeket, ciccenést, de csak a "felerősített" (_max fájlban) verzióban és azt is csak bazira erősített hangerőnél (kb.-10decibel felett), nálam jókora sugárzó zaj kíséretével (amit már az erősítő és tápellátás stb. is belerakhat), de az is lehet, hogy amit hallok, az még mindig csak a 20kHz környéki neszek....

ezzel az apró teszttel csak azt próbálom prezentálni, hogy mi az a "ZENE",ami ezekben a tartományokban van.
    természetesen ez valóban zenerészlet,tehát rendelkezik a hang reprodukciójában meglévő analóg "zajjal" és az alsóbb frekvenciák felharmónikusaival is, illetve sok efeletti frekvenciával is, bár még mindig úgy vélem, ez már feszegeti az zenei élménynek nevezhető érzés határait.

lehet generálni egy tiszta mondjuk digitális 20-21-22-23-24 stb. kHz-es jelet (1Hz-es szélességben) is,aztán ha ott valaki hibátlanul meghallja úgy hogy az erősítője és hangfala is tisztán kiadja és nem alapzajt sugároz,akkor azt mondom digitalizáljunk nagyobb felbontásban.
  • mflex #13076
    ez már HQ, de valszeg a változat nem lesz a kedvencem, ez nekem már "csípős"

• mflex #13075
    "ha modern hangkártyával nem mikrobi féle koppanásokat hallotok, érdemes beszerezni egy hagyományosat"

most ezzel azt akarod mondani, hogy egy fos kártyán normálisan hallani?
  • mflex #13074
    azért még ne add fel!!!
  • Italo4ever
    azt hiszem en megkaptam a valaszt a kerdesemre semmi ertelme eroltetni a 24/96-ot

menten galyara szep napot mindenkinek
  • Italo4ever
    semmit nem hallani csak halk zajt
  • Italo4ever
    koszonom nagyon jol szol az extend valtozat nincs meg veletlenul?
  • Italo4ever
    en is leszedtem a test anyagot de az egvilagon semmit nem hallottam meg kopanasokat se
  • Italo4ever
    jo reggelt!

koszonom a valaszokat kabel ugyben!
  • mflex #13068
    tegnap este én sem hallottam többet mint apró sziszegések, vagy koppanások, bár még nem küldtem rá a hifire.

talán jobb megoldás, ha lemezre égetem és úgy hallgatom
  • mflex #13067
    hi
  • Zephyr Retiring
    még egy kávéra maradtam
    bocs fiúk, de ezt nem hagyhattam ki :

katt ide, és meglátod, hogy az egyszeri ember egyszerű számítógépén a 96/24 hogy szól a jetaudióval :)
    ha modern hangkártyával nem mikrobi féle koppanásokat hallotok, érdemes beszerezni egy hagyományosat

...jaj, beütöttem a seggem a padlóba
    majd elfelejtettem:
    dióka, a laptop gigaszuperhyper hybrid megawatt hangszóróin az égvilágon semmi sem hallattszik egyiknél sem, de este beizzítom a technimet, és csekkolom a referenciafalakon is. rohanok, sziasztok
  • Zephyr Retiring
    hali fiúk
    kevés időm maradt, és miközben ezeket a sorokat írom jön lefelé a rapidról dióka tesztanyaga is (és mellette három másik videós link is) de tesztelni csak késő estefelé érek majd rá.
    wescone fórumába már megírtam mi volt a gond, úgyhogy csak dobom a linket és köszi, hogy jelezted a "malőrt"

egyenlőre érd be ezzel, majd itt is az lesz később, mint wesconenál... de addigis akad más dolgom is
    ha lesz rá időd, csekkold ezt is. nálam ez már egy fokkal jobban szól
  • mflex #13064
    na erre kiváncsi vagyok...