A MILLENIUM KÖRNYÉKÉTŐL KEZDVE DALLAMOS, RITMUSOS VAGY SLÁGERES ZENEI AJÁNLATOK
-
szóval a tesztanyag egy gyári 24bit / 96kHz-es mesteranyagból való, aminek eredeti frekvencia menete bőven 30kHz fölötti.
én most persze kifejezetten a CD-WAV minőségre hegyeztem ki a dolgot (tehát a frekvenciák még bőven befogják azt,amit a cédé képes tárolni) és frekvenciaszintenként több példányban készítettem belőle 36 mp-es mintákat.
a teszt célja, hogy felmérjük mennyire van szükség,mennyire kellhet a 96 kHz-es tárolásmód,melynek plussza a 22050Hz feletti részekre összpontosít, de nekem még nem sikerült olyan anygaba botlanom,amely ennek a tárolásmódnak csak legalább a felét képes volna tisztán és zajmentesen hallhatóan kihasználni.
a csomagban benne van az eredeti hangerősségű és annak maximalizált erősségű változata is frekicsoportonként.
minden számadat persze Herz-ben értendő
1. teszt 16500/ 19000Hz felett
2. teszt 18000/ 20500Hz felett
3. teszt 19500/ 22050Hz felett
a számok azt jelentik, hogy a vágási frekvencia az első számadattól gyorsan emelkedik fel a második számig, gyakorlatilag a 2. szám utáni frekvenciáktól magasabbakat teljes egészében megtartva.
a _max nevűekben az eredeti hangerősséget teljes (torzítás mentes) hangerőre maximalizáltam, hogy segítsem a hallást.
érdemes megfigyelni, hogy ki melyikből mit hall és mindezt mekkora hangerővel kell felerősítenie, illetve egyúttal ehhez az erősítéshez mekkora zajszint fog társulni,amit kiköhögnek az erősítők és hangfalak.
ki az,aki közepes hangerőn képes meghallani mondjuk a 3. tesztcsoport nem felerősített,eredeti változatát.....
hajrá fiúk.
HQ-HF test