26937

A MILLENIUM KÖRNYÉKÉTŐL KEZDVE DALLAMOS, RITMUSOS VAGY SLÁGERES ZENEI AJÁNLATOK

• Dióka
    szóval a tesztanyag egy gyári 24bit / 96kHz-es mesteranyagból való, aminek eredeti frekvencia menete bőven 30kHz fölötti.

én most persze kifejezetten a CD-WAV minőségre hegyeztem ki a dolgot (tehát a frekvenciák még bőven befogják azt,amit a cédé képes tárolni) és frekvenciaszintenként több példányban készítettem belőle 36 mp-es mintákat.

a teszt célja, hogy felmérjük mennyire van szükség,mennyire kellhet a 96 kHz-es tárolásmód,melynek plussza a 22050Hz feletti részekre összpontosít, de nekem még nem sikerült olyan anygaba botlanom,amely ennek a tárolásmódnak csak legalább a felét képes volna tisztán és zajmentesen hallhatóan kihasználni.

a csomagban benne van az eredeti hangerősségű és annak maximalizált erősségű változata is frekicsoportonként.

minden számadat persze Herz-ben értendő
    1. teszt 16500/ 19000Hz felett
    2. teszt 18000/ 20500Hz felett
    3. teszt 19500/ 22050Hz felett

a számok azt jelentik, hogy a vágási frekvencia az első számadattól gyorsan emelkedik fel a második számig, gyakorlatilag a 2. szám utáni frekvenciáktól magasabbakat teljes egészében megtartva.

a _max nevűekben az eredeti hangerősséget teljes (torzítás mentes) hangerőre maximalizáltam, hogy segítsem a hallást.

érdemes megfigyelni, hogy ki melyikből mit hall és mindezt mekkora hangerővel kell felerősítenie, illetve egyúttal ehhez az erősítéshez mekkora zajszint fog társulni,amit kiköhögnek az erősítők és hangfalak.
    ki az,aki közepes hangerőn képes meghallani mondjuk a 3. tesztcsoport nem felerősített,eredeti változatát.....

hajrá fiúk.

HQ-HF test
  • Dióka
    elkészült a tesztanyag! nemsoká lehet hegyezni a füleket....
  • Zephyr Retiring
    tötikemester kollégának készülök építeni valami hasonlót, mint ez.
    ha trendboy tudná, hogy a zord külső mennyire a legújabb technológiát rejti, a következő megrendelőm ő lenne sajna erre már nem biggyeszthetem oda a hq logót, mert ez inkább high end kategória
    ha valaki tud ettől "végletesebbet mutatni, akkor az hazudik...
    ..vagy csak sikerült megszereznie az új hq sokol rádió titkos fotóját

• Zephyr Retiring
    a max volume közelében, sorra szálltak is el a hangsugárzók
    olyan ari, nem volt szívem kidobni. de ma nosztiból újra behangoltam
    ..hát mit is mondjak olyan ez, mint egy hitachi stereo "breakmagnó" után sokol rádiót hallgatni
    aszzem, megy is vissza a padlásra hamarosan...
    de még egy kicsit döngetem addig...
  • Zephyr Retiring
    a közép is vidi (csak ez spéci széria)
    kondicsere nem kellett, mert kapott egy massive sk-6-os szériát.
    para:
    Revc= 3.6 Ohm
    Fo= 57.328 Hz
    Sd= 13.685m M
    Vas= 14.509m M
    Cms= 545.572u M/N
    Mmd= 13.207m Kg
    Mms= 14.127 g
    BL= 3.707 TM
    Qms= 2.356
    Qes= 1.333
    Qts= 0.852
    Levc= 154.167u H
    No= 0.198 %
    SPLo= 88.1 dB
    RMS Power = 100 W
    Max Power = 220W
    beépítési mélység 42mm!!!! talán a legkisebb ami 165mm-es hangszórók esetében létezett. annó kuriózum volt, épp ezért mondhatjuk nyugodtan rá:

• mflex #13058
    Az egyik kedvencem a HARD MAGIC WAV

http://rapidshare.com/files/235257163/9_Hard_Magic.zip

• mflex #13057
    Mindenesetre az a loudspeaker elég dizájnos volt, bár jól szólhatott, azt látom, hogy a VIDI magassugárzója és mélye van benne, gondolom akkor ez a közepes méret lehetett, a többit sugárzót te varázsoltad bele?
    Kondit is cseréltél?
  • mflex #13056
    Egy kis tesztelni való..320-at most nem kreáltam belőle.

MAGNA CANTA- SANCTA MARIA
    WAV 4:03

RS.COM

• mflex #13055
    jah elsőként egy ericsson GH-198-as volt nekem, akkoriban ez már kicsinek számított, az antennája miatt én csak "orrtúrkálósnak" hívtam

ma pedig a fegyver kategória, agyonütni simán lehet vele valakit
  • mflex #13054
    pultos aiwa 450

még most is megvan, bár a fejegységnek véres a torka, de nagyon szerettem, lehet fel kellene újítanom...

0.2 sec alatt fordult meg a fej, bár nem csak ez volt az egyik nagy előnye, de akkor király gép volt!
  • Zephyr Retiring
    ne ítélj külsőre!
    valaha cimbora, a mobiltelefonok is fél téglák voltak
  • Zephyr Retiring
    hali trendboy kolléga
    már megint szőrszálat hasogatsz azért hozakodtam elő a régebbi intel családdal, hogy lásd, még ilyen rendszeren is megy a 24/96 az ettől újabbakon, meg magától értetődik, hogy megy (már belátom, ezt hiba volt nem megemlíteni, hisz rajtad kívül csak mindenki tudja, hogy a fejlődés előre halad, és nem visszafelé)
    továbbá az "sb" és a leírtak közt az a hasonlóság, hogy mindkettő tudja az általad furcsállott 24/96-ot, hisz ha nem tűnt eddig fel, mindvégig ez volt a téma, amivel ráadásul pont te hozakodtál elő, majd szépen elterelgetted mindenfelé a témát...
    ..tegyük hozzá: ügyesen
    én is elterelem immár, hamár visszatértünk a dedóba.
    valaha régen, (mikor még csillag ragyogott az égen)...zephyr bácsi kisgyermek volt, s ezekkel játszadozott...ma már csak szép emlék:

• mflex #13051
    [b]Sparks - When Do I Get To Sing -My Way- (Men Behind Club Mix)
    wav 5:29

rs.com

• mflex #13050
    aha látom, már a vastagságból ítélve is
  • Zephyr Retiring
    hali gyerekek
    eszembe juttattátok a gyerekkoromat...
    a batflex is jól hangzik
    no akkor, batflex: a van den hul egy tökéletes hq kábel, nincs is vele semmi gond, egyedül csak az ára...no az elég borsos, főleg, ha azt vesszük alapul, hogy ez a szintén hq kábel ugyanazt nyújtja akusztikailag, csak tizedannyi áron:

• mflex #13048

wazze remélem nem batflex lesz a nevem
  • Dióka
    várj, még nincs vége

már gyerek korodtól kezdve álmodtál

egy ilyenről

ha ez nem jó, van itt alternatív ütős mély is

• mflex #13046
    Wow!

Kimondottan denevéreknek?
  • Dióka
    találtam neked fülest!

• mflex #13044
    a végén még szét megy a fejed annyit vered a falba
  • mflex #13043
    Bocs bakker, milyen kábelt vegyek akkor?
    Ezzel meg felakasztom magam talán arra jó lesz!

Tudom, hogy vannak high end hifi kábelok, de nekem megfelel
  • Dióka
    amatőr szinten.....
    hát igen, itt jön az audiophilizmus, ahol már nem is az számít, mit hallasz, csak az menniybe kerül.....
    hát végülis ja, lehet kapni 2 millás (2 x 0,5m hosszú) összekötő kábelt is! de nem érdemes 4 milla alatti erősítőhöz használni.igazából akinek meg a teljes hifi cucca nincs is 10 millában az újkori értéken,az mind abszolút Amatőr!
  • Trend Boy #13041
    KIRÁLY!!! europában, és a megfizethetőség szintjén... Amatőr szinten kiváló a cucc...

• Trend Boy #13040
    "HD audio családok: Intel � 955X, 925, 915 és 910 Express chipset és most az Intel � 945 Express chipset."

910-915-925-öst kb. 2 éve nem is forgalmazzák már, 945 és a 955 ill. a 965 totál kifutó széria....

Már X58 felé járunk ember... egyébként ez meg a északi híd függvény processzora... Huha!!! (Persze van déli is, de ne is törődj vele)
    Ha meg ez képzi neked a hangot, akkor a sok dolga között ami egyébként egy pc-ben azért adódik, részvétem... tényleg HQ-HD-BIDÉ!!!

Valahogy az SB , és a leírtak között sem lelem az összefüggést öcsisajt, de összehoznád nekem...

SB

• mflex #13039
    Szinte vártam a képet, bár én valami batman logóra gondoltam

kiváncsian várom...
  • Dióka
    ez jó hír,bár konkrét adatok nélkül nem nevezhető általános tendenciának sem, a nem kifejezetten zenei hallású emberek szerintem egy fülesben a 18-19 khzet sem hallanák meg.....de neked ezentúl ez legyen a védjegyed:

estefelé dobok 2-3 denevérhang mintát és meglátjuk mit hallunk, persze fel fogom erősíteni, hisz az emberi hallástesztben sem -60db-en nézik, hanem kb. -20 és 0 db közelében.
  • mflex #13037
    Kiváncsi vagyok rá , de komolyan!
  • Zephyr Retiring
    gyerekek
    hirtelen annyi lett a téma, azt sem tudom mire reagáljak
    mennem kell melózni, de hamarosan visszatérek, és elmagyarázom, mit is tudtok rosszul
  • mflex #13035
    Régebben egyszer azt vettem észre, hogy zúgnak a füleim, mint később kiderült pár gyógyszer okozta, de én elrohantam a fülészetre, ahol a vizsgálatok után be kellett ülnöm egy üvegfal mögé, afféle süketszobába és ott a fejemre tettek egy pioneer elég profi fülhallgatót.

Akkor az orvos azt mondta hangokat fogok hallani jobbról illetve balról és amint meghallom emeljem fel azt a kezemet, akkor máris kapom az új és nehezebb hangokat, kb 15 percig tartott, amikor 5 perc után azt vettem észre, hogy a jobb-bal kézemelgetéseim közepette furcsán néz már a dr..gondoltam is, hogy biztos valami gond van a füleimmel.

Amikor kijöttem, csak annyit kérdezett, hogy valóban hallottam a hangokat, vagy csak emelgettem a kezeimet és még ráadásul szerencsém is volt, hogy mindíg azt emeltem fel, amelyik oldalról jött a hang...

Apró kis éles hosszú néha csak épp egy pillantásnyi hang volt, de volt közte nagyon mély is, na mindegy erre azt mondta, hogy ilyen eredményt még senki nem produkált nála.. a fülem akár a denevéré..ez volt kb 10 éve, lehet, hogy azóta romlott, bár én nem vettem észre, de egyet nem tudtam meg, mert nem kérdeztem meg, hogy mit is jelentett tulajdonképpen az az eredmény és miért halottam én azokat a hangokat is, amit egyébként az ő elmondása szerint más nem, vagy csak elvétve...

De egyet tudok a magas hangokat nagyon hamar meghallom és többször előfordul már itthon is, hogy kérdeztem a többiektől, hogy mi ez az idegesítő fütyülő vagy sziszegő hang, ami pl egyszer a hütő csinált, de a családom nem hallotta, én meg majd megörültem tőle, azt is tudom, ha elmegy mellettem egy mentő szírénázva be ekll fognom a füleim, mert egyszerűen szétmegy a fejem tőle annyira "síkít" nekem belül, még persze más nyugodtan elviseli...

Ezen sokszor elgondolkoztam már...
  • mflex #13034
    Igen erről a SANDRA számról írtam a múltkor, hogy oltári szarul szól

A1 Sandra - (I'll Never Be) Maria Magdalena 7:09 4608 kbps 96,000 kHz 235,8 MB

• mflex #13033
    Jah ok, már töltöm lefelé...sorry figyelmetlen voltam...
  • mflex #13032
    Ez most tulajdonképen mi is?

• mflex #13031
    Igen ezt használom és azt vettem észre rögtön, hogy "színnesebb" -ek lettek a hangok, több élethű tiszta dinamikával.

Harman Kardon erősítőm van (+ egy CD lejátszó meg egy DVD) JBL hangfalakkal és valószínű életem végéig elkisér, nem fogok már cserélni, mert egyrészt nekem megfelel, másrészt nem szeretném ha a párom szétmorzsolná a mogyoróimat

Végülis ez a te döntésed, én csak a véleményemet írtam le róla, egy biztos, egy szar kábel hazavághatja még a legjobb rendszereket is, mármint hangzásban, mint amit valójában tudna.

A denon is egy "óraműszerkenytű" és a dán Jamo hangfalak is megérdemlik a jó kábelezést.

Üdv

• Dióka
    erőltetni semmit sem érdemes.
    én már unalomig írtam csak az elmúlt pár hétben is erről a témáról, ha valaki elolvasta vagy végigkövette itt és a hqsound rovatban,akkor tudja a véleményem.
    amit talán még így ebben a formában nem írtam le, most megteszem közérthető formában (kétsoros összefoglaló), remélem a laikusoknak és szakiknak is segítségére lesz:
    viszonytíási alap a CD-WAV,azaz 16 bit/44,1kHz
    a CD-WAV-nél nagyobb bitmélység (felbontás) a halkabb hangok dinamikatartományát segíti megőrizni, tehát olyan zenében,amiben kevés vagy nincs is sok túl halk rész,nem oszthat, nem szorozhat, mondjuk egy populáris vagy diszkózenén, amiben lehetne érzékeltetni az a jazz és hasonló klaszikus zenei műfajok
    a frekvenciatartomány (mintavételezés) emelése pedig az átvihető frekvencia nagyságát növeli,aminek addig van értelme,amíg azt lehet hallani, egy mezei halandó (tehát nem denevér vagy tengerimalac) ember átlag már a 20kHz-et sem hallja meg, de fogjuk rá, hogy 22kHzet is meghallja, akkor még mindig elég a CD-Wav szabvány, ha jóval efelett is hall (dobhatok hangmintát 22 kHz felett az érdeklődőknek, de 24 khz felett ember szerintem nincs a világegyetemben),akkor lehet értelme a sokkal magasabb mintavételezésnek, HA:

-a hangrendszer minden eleme képes ezt visszadani,amiben mondjuk a sok összetevő mellett pl. hangfalak a leggyengébb láncszemek, ugyanis a legtöbb átlag hangfal magassugárzója legfeljebb 20-22Khz et tud átvinni,nem többet....és ja ez mind elméletben. persze tudok én is mondani olyat,amire rá van írva, hogy 40khz, de az már tömegpusztító fegyver.
    -valaki megmondja a számot,amiből kiszedem a 20 kHz feletti részt,akkor azt mondom, neki szüksége lehet talán a 24/96ra.

ha nem,akkor hallgasson igazán jó minőségű HQ CD-WAVeket (akár innen is) és előbb utóbb megnyugszik.

• Dióka
    akkor erről ennyit.....
    (ez a szám miről való egyébként?)

• Zephyr Retiring
    ehhez a sandra számhoz, csak ennyit fűznék hozzá: (a többi tudnivalót dióka tanítványom úgyis elmagyarázza majd)

• Zephyr Retiring
    ennek függvényében, a mai kínálatom:

24 bit 96 khz (katt ide)

ami ugyanúgy szólna 16 biten és 44.1 khz-n (majd ide katt)

neked ehhez a szinthez: ilyesmit ajánlanák :)
    ..mivel az én hangkártyámmal (egyenlőre) még semmi gond nincs
  • Zephyr Retiring
    üdv kollégák
    itt az ideje, hogy folytassuk a "mi is a hq valójában" sorozatunkat
    A jövő hangzása: HD Audio Experience

Integrált audio ma és holnap.
    Az Intel egy új szabványt dolgozott ki az integrált audio területén. A szabvány elnevezése: Intel Ÿ High Definition Audio (Intel Ÿ HD Audio)
    Ez a szabvány attól különleges, hogy akár egyszerre több csatornán is képes a "high-end" hangzás leképzésére. Ezen kívül, az Intel High Definition Audio technológia támogatja a legújabb és legjobb audió
    tartalmakat azáltal, hogy a magasabb használati mintákat elérhetővé teszi az Intel Ÿ Express lapkakészletek számára.

Míg AC'97 technológia küszködött, hogy lépést tartson a jövővel, addig az Intel a High Definition Audio kifejlesztésével és a magas színvonalú, több-csatornás hangkártyájával, a kódolás / dekódolás alatt fellelhető algoritmusokat is elérhetővé tette.

Mostantól bárki élvezheti a digitális zenét vagy filmeket az egész házban "state-of-the-art",ezzel a több-csatornás audio-rendszerrel, high-end hangrendszert csatlakoztatva a számítógépéhez.

Az Intel HD Audio jelentős javulást nyújt az előző generációs integrált hangkártyákhoz képest.
    Képes támogatni,a legfeljebb nyolc csatornán a 192 kHz/32-bit-es hangszintet, míg a AC'97 előírás csak 48 kHz/20-bit.

Ezen kívül, ez az archietúra megakadályozza az esetleges "glitches"-t.
    A klasszikus, pop, rock és egyéb extrém akusztikai kuriózumokat is célzottan a rendszer sávszélességéhez igazítja.
    Érdemes kipróbálni az Intel HD Audio-t, hisz a Dolby minőségű térhangzás már itt is teret kapott. A nemrégiben bejelentett PC Logo program a maximumot hozza ki hangkártyánkból. A fenti technológia alkalmazása fontos mérföldkövet jelent a minőségi digitális audió híveinek.
    A legújabb funkció a Dolby Pro Logic IIx *, amely lehetővé teszi, hogy a régebbi sztereó felvételeket 7,1 csatornás surround hangzásban hallgathassuk meg.

Fontos jellemzői a multi-streaming, Jack retasking és UAA támogatása.
    HD audio családok: Intel Ÿ 955X, 925, 915 és 910 Express chipset és most az Intel Ÿ 945 Express chipset.
    Olyan számítógépes rendszerre van szükség, aminek a lapkakészlete, biosa és operációs rendszere támogatja az Intel Ÿ Hyper-Threading technológiát (Intel Ÿ HT Technology).
    A teljesítmény függvényében változik az adott hardver és a szoftver használata.
    Bővebb infó:
    hivatalos hd audio infók itt!!!
  • Italo4ever
    akkor erdemes eroltetni ezt a 24/96-ot vagy felesleges?
  • Italo4ever
    koszonom!