A MILLENIUM KÖRNYÉKÉTŐL KEZDVE DALLAMOS, RITMUSOS VAGY SLÁGERES ZENEI AJÁNLATOK

• Dióka
    erőltetni semmit sem érdemes.
    én már unalomig írtam csak az elmúlt pár hétben is erről a témáról, ha valaki elolvasta vagy végigkövette itt és a hqsound rovatban,akkor tudja a véleményem.
    amit talán még így ebben a formában nem írtam le, most megteszem közérthető formában (kétsoros összefoglaló), remélem a laikusoknak és szakiknak is segítségére lesz:
    viszonytíási alap a CD-WAV,azaz 16 bit/44,1kHz
    a CD-WAV-nél nagyobb bitmélység (felbontás) a halkabb hangok dinamikatartományát segíti megőrizni, tehát olyan zenében,amiben kevés vagy nincs is sok túl halk rész,nem oszthat, nem szorozhat, mondjuk egy populáris vagy diszkózenén, amiben lehetne érzékeltetni az a jazz és hasonló klaszikus zenei műfajok
    a frekvenciatartomány (mintavételezés) emelése pedig az átvihető frekvencia nagyságát növeli,aminek addig van értelme,amíg azt lehet hallani, egy mezei halandó (tehát nem denevér vagy tengerimalac) ember átlag már a 20kHz-et sem hallja meg, de fogjuk rá, hogy 22kHzet is meghallja, akkor még mindig elég a CD-Wav szabvány, ha jóval efelett is hall (dobhatok hangmintát 22 kHz felett az érdeklődőknek, de 24 khz felett ember szerintem nincs a világegyetemben),akkor lehet értelme a sokkal magasabb mintavételezésnek, HA:

-a hangrendszer minden eleme képes ezt visszadani,amiben mondjuk a sok összetevő mellett pl. hangfalak a leggyengébb láncszemek, ugyanis a legtöbb átlag hangfal magassugárzója legfeljebb 20-22Khz et tud átvinni,nem többet....és ja ez mind elméletben. persze tudok én is mondani olyat,amire rá van írva, hogy 40khz, de az már tömegpusztító fegyver.
    -valaki megmondja a számot,amiből kiszedem a 20 kHz feletti részt,akkor azt mondom, neki szüksége lehet talán a 24/96ra.

ha nem,akkor hallgasson igazán jó minőségű HQ CD-WAVeket (akár innen is) és előbb utóbb megnyugszik.