A MILLENIUM KÖRNYÉKÉTŐL KEZDVE DALLAMOS, RITMUSOS VAGY SLÁGERES ZENEI AJÁNLATOK

• Dióka
    szewa Májki!

A jazz valóban nem egy tipikus populáris műfaj,amit mi többnyire szeretünk és hallgatunk is.
    A TM által hozott anyagba belehallgattam és ámbár elég andalító,mint általában a hasonló lassúbb jazzfélék, de legalább most épp ennek végre kifogástalan a minősége. A HQ igazából az ilyen zenéken érzékeltethető igazán (és nem is kellett felmenni sem 100 bitre, sem 200 khz-re ), hisz ha ezután átváltasz egy hagyományos zenére,akkor mind a hangtér,mind a minőség is beszűkül (kivéve,mint a watergate-féle sony kiadásnál), a hifibuzik kedvenc stílusa a jazz,ez alap náluk, no mindezt nem azért írtam,met ezt nem tudnád, csak hasonlókkal lehet érzékeltetni a minőséget.

a 80ason láttam, hogy bedobtál egy JMJ wav vs 320-as tesztett, amit meghallgattam és hát wazze, nekem se nem rossz a fülem, se nem 20ezer forintos a rendszerem, de ez a kis teszt lehetősége élő iskolapéldája lehet mindenkinél annak, hogy mit,miért és hogyan hallunk vagy éppen nem.
    felváltva hallgattam ugyanazon részeket és hát elöször nem is hallottam semmi különbséget, vagy 10szer kellett végig mennem a részeken mire felfogta az agyam és fülem, hogy mire ügyeljek és hol van a "különbség". hhez már kellő hangerő is kellett (hangfalakon)

persze hogy van, főleg a zene tisztaságában hallottam, de a te 320ad legalább tényleg egy fasza minőségű valós 320as volt. úgy gondolom, hogy ha ezt a példát valaki egy occsóbb hifi rendszeren hangfalakon vagy occsóbb fejhallgatón és félbotfüllel hallgatná egy sztenderd cd lejátszóval vagy egy átlagos minőségű hangkártyával,akkor az égvilágon nem sok különbséget tudna felfedezni közte, főleg halk hangerőn. ez egy jó kis teszt és ha teljesen vakon csináltam volna,akkor lehet előbb-utóbb én is összevissza kevertem volna, hogy melyik az igazi. bár sok gond adódhat abból is, ha valakinek a playere külön hangszín beállítással kezeli az mp3at és a wavet.a teszthez a legbiztosabb, ha az mp3at felkonvertáljuk wavre és a két wavet hallgatjuk felváltva. na egy ilyen tesztnél szívesen ott lennék és jegyzetelném az eredményeket másoknál is.
    avagy ahhoz, hogy jól szeparálható legyen a különbség egy átlagember átlagfüle számára, tényleg kellő akusztikus helység és HQ hangrendszer is kell.