A MILLENIUM KÖRNYÉKÉTŐL KEZDVE DALLAMOS, RITMUSOS VAGY SLÁGERES ZENEI AJÁNLATOK

• Dióka
    ebben hol a görbe MesterM?
    a minőséggel egyébként semmi gond nincs, bár mindegyik ilyen (vagy jobb) lenne, mint amit tőtikézünk,viszont nem győzöm hangsúlyozni, hogy minek van értelme és minek nincs,amit az alábbi és már "valódi" frekvencia görbével próbálok illusztrálni.
    ebben jól látszódik, hogy ezen számban mit raktak anno bele és milyen minőségben van értelme tárolni, ami jelen esetben is max. a CD.
    a frekvencia görbén egyértelműen látszódik (ami egyébként az általad feltett spektrumképen is jól viszonyítható) , hogy a görbe viszonylag lineárisan halad csökkenőben, aztán a vége felé van egy törés és ezután gyorsan leesik (húztam oda egy függő csíkot). a törés 18kHz!!

közelében van,ami azt jelenti, hogy ezután már nem sok érdemi zene van benne, és innen a digitalizálás beállításai miatt 24 khz-ig zuhan,de itt már igazából csak a mintavétel és szűrők miatt digitális és a felvételi analóg "zaj" van, nem a zene.
    ezt és a fülünk gyengeségeit is jól megmutatja, ha a zenéből (bármelyikből) kivágjuk a 18-20khz alatti részt és meghallgatjuk a maradékot. :) hifitől és fültől függően általában nem sok mindent fogunk hallani!

egyébként ezzel csak azt akartam ismét felidézni, hogy jók vagytok mesterek a digizésben, de higgyétek el, az audio-cd szabvány elég jól ki lett találva, ugye nálunk sokkal okosabbak alkották meg, és hát egyelőre még viszonylag kevés az olyan zene, ami ebből látványosan ki tud törni, főleg a régiek közül, hisz ezek anno mind az akkori szabványok határain belül kerültek rögzítésre.

ne érts félre, egyébként ez most nem rossz kritika akart lenni, csak jó példa, én továbbra is azt mondom, hogy egy tényleg jó minőségű bakelitet (mely akusztikailag is az!) 16-20bit/44,1-48kHz felett gyakorlatilag is csak helypazarlás digitalizálni.

tisztelettel: a tanítványod