A MILLENIUM KÖRNYÉKÉTŐL KEZDVE DALLAMOS, RITMUSOS VAGY SLÁGERES ZENEI AJÁNLATOK

• Dióka
    nos én belehallgattam ebbe a Magic Sam's Blues Band - West Side Soul anyagba és pár dolgot tudok mondani. ez a lemez tényleg az audiophile kategória, hangzásilag nagyon nagyon jó az anyag, bár az éneket kihagytam volna,mert azzal sajnos elcsesződött.nagyon bezajosodik tőle, a hangosabb ének részeken torzitásig ordibálja a zenét, valszeg nem volt jó a mikrofon csillapítása, de egyébként iszonyatosan jó a hangzás.minden ott van benne, ahogyan azt más zenénél is kellene.nem igazán volt hiányérzetem. viszont mint sokminden, lásd önmagam korábbi álláspontjait valahol lejjebb, ez is elfért volna még hi-endben is kisebb dobozban. akár cd-ben, legfeljebb 20bit/48kHz-ben, mert igazából feljebb már nem zenei tartalom van,hanem "tehetetlenségi" és mintavételi zaj (főleg ott,ahol a csávó elkezd "üvölteni") és 30khz felett meg úgy á lá semmi sem, csak bazinagy helypazarlás (lásd szintén lejjeb).

persze van ennek a témának létjogosultsága, de nagyon kevés olyan album, zenei stílus és előadás van,amiben ez a minőségi súlytöbblet tényleg ki is jön nem csak elméletben,hanem a gayakorlatban is. még kevesebb meg abból, hogy valaki meg is hallja vagy meglegyen hozzá az a pár millás cucc,ami ebben tudna segíteni, de hát pont ezen alapszik a hi-end lényege. én hallottam már "csak" 44,1/20bites audiophile zenéket hi-end rendszeren cédéről,igazából már az is felülmúlta elképzeléseimet, nem hogy még attól is kétszer jobbnak kellene lennie valaminek.....ez nem olyan egzakt témakör már, mint a több mosópor több ruhát tud kimosni alapok.