-
p79 #697 "manowar pont azert szeretik az emberek amilyen"
Tökéletes megfogalmazás. Valóban vannak olyanok, akik szeretik (nem is kevesen), de én nem is ezt vontam kétségbe...
"nem tudom mit szolsz a kkor a tobbi hasonlo zenekarhoz, ha a nagy uttorokot igy lehuzod (vagy inkabb a Rainbowot vegyuk nagy uttoronek?)"
Nagy úttörők? Ezt viszont kifejthetnéd bővebben. Én a Manowart a heavy metál bandák közé sorolom. Azon belül a maguk kissé sajátos stílusában (kardos-lovagos-legyőzzük a világot zagyvalék) lehet hogy "nagy" úttörők voltak, de egyébként... A többi klasszikus heavy metal banda (Iron Maiden stb; a Judas Priestről nem is beszélve) már jóval előbb létezett, mint a Manowar. Bár egyébként nem igazán értem, hogy mire akarsz kilyukadni...engem soha nem érdekelt, hogy ki volt az adott zenei műfaj megteremtője, viszont annál inkább, hogy munkássága során mit tett le az asztalra.
"Szereintem mindenki azt halgat amit akar, ami tecik neki."
Igaz. Ezért nem szóltam én sem még a szomszédomnak, hogy felejtse már el a Fall Out Boyt meg a többi rágógumi zenét. :-) Ellenben ha megkérdez, szívesen elmondom neki a véleményemet. Bár hozzáteszem: zavar, hogy olyat hallgat, amiről azt hiszi, hogy emo. Mint ahogy az is, hogy Magustól még mindig nem kaptam rá magyarázatot, miért punk a Green Day...
"Akelat meg sose halgattam, de ugy latszik meghalgatok egyket albumot, csak hogy tudjam mirol beszel."
Egy "élmény" lesz, majd meglátod! :-)
"Pokolgepet halgatok, bar a regi dolgok jok voltak a mostaniak mar kezdenek eldurvulni. Es ahogy mar elottem mondtak - abban az idoben az volt a csucstermek, mert mas nem volt. Aki rakapott az maig halgatja. Ha a 79 a nevedben a szuletesi evedet jelenti,akkor nem tudhatod mirol beszelek"
A hasonló fórumokon állandóan azt olvasom, hogy mindenki rébuszokban fogalmaz: "ez nagyon jó zene", "igényes zene" stb. De hogy bármiféle magyarázattal szolgálnának...szóval ez mindig elmarad. A Pokolgéppel kapcsolatban, ami bennem megmaradt...hát, nem vet túl jó fényt az együttesre. :-) Tizenévesen még én is skandáltam a Pokoli színjáték albumról (szintén egy nevetséges borítóval ellátott "mestermű") a 666 című számot.
Csak hogy újra felidézzem az emlékeket:
Pokolgép : 666
Hat-hat-hatvanhat-hatszázhatvanhat, hat villámcsapás.
Hat-hat-hatvanhat-hatszázhatvanhat, hatnapos világ.
Hat-hat-hatvanhat-hatszázhatvanhat, hatfejű sárkány.
Hat-hat-hatvanhat-hatszázhatvanhat, hathúros gitár.
REFRÉN:
Nincs mese, én kínálok neked egy másik világot.
Nincs mese, a valóság ellen kapsz egy sorszámot.
Hatszázhatvanhat.
Hat-hat-hatvanhat-hatszázhatvanhat, hatfejű sárkány.
Hat-hat-hatvanhat-hatszázhatvanhat, hathúros gitár.
REFRÉN
Mivel fejből nem ment (nem szántam rá anno 2 percet, hogy kívülről megtanuljam), a szöveget a zeneszöveg.hu-ról másoltam be, és idézném ugyaninnen ezzel a számmal kapcsolatos véleményeket is:
"Hello! Ez a kedvenc számom!"
"Ez volt az egyik szám a Pokolgéptõl, ami segitett 1-2 dolog atvészelésében!!!!Nagyon jo szm..szerintem...."
"ezt a sza`mot hallottam eloszor a Pokolge`ptol e`s nagyon jo emlekeim f`u`znek hozza..." "SZERETEM EZT AZ 1UTTEST nagyon PROFIK..... a`mulatba ejto..."
"amióta elõször hallottam a Pokolgépet azóta vagyok a Metál zene szerelmese és annak már kb 5 éve"
Erre szokták mondani csak úgy sablonosan hogy: no comment. De idézhetném akár a Gép-indulót is, tök mindegy, röhöghetnékem van az egészen. 1979 a születési évem, igen. És igazad van, lehet hogy a kor teszi, de valóban nem tudom, hogy miről beszélsz.
"Es ahogy mar elottem mondtak - abban az idoben az volt a csucstermek, mert mas nem volt. Aki rakapott az maig halgatja."
Nekem is voltak Pokolgépes, Ossiános élményeim, de ma már nosztalgiából sem hallgatnék ilyesmit. Abban pedig nem lennék olyan biztos, hogy akkoriban más nem volt. 85-86 körül ismerősök útján, BÁV üzeltekből :-) a bátyám csóringer rocker haverjai tele voltak másolt Voivod, Megadeth, Exciter, Iron stb. kazikkal. Az más kérdés, hogy kinek mire volt igénye...