-
Slinky Cyle #3525 isis..
imádom az emókat, és mindazt amit képvisel ez a kultura.
Az emo nem egy divatirányzat, mint ahogy azt egyesek hiszik, hanem egy kulturális szatelit közösség. egy internetes kapcsolati hálózat..
persze ez ma már a 3. hulláma ennek a dolognak.. és nem voltam jelen az első kettőnél, de akkor még nem is volt világjelenség
szóval amiért úgy beleszerettem az emoba, az a szenvedély amit sugároz, a közösségi összetartozás, a szeretet egymás iránt (nemtől függetlenül), az alaptermészet az hogy barátságosak az emók, meg az a különleges érzés hogy emo vagy ♥..
Nagyon tetszik, hogy megjelenésben végre lehet egy fiú is feminin jelenség.
Van is olyan emo barátom aki olyan szinten lányos, hogy amíg nem szólal meg nem is lehet tudni róla hogy nem lány.
Néha van hogy rendesen megnézik őt is a pasik =).. meg piszkálják meg haverkodni akarnak vele.. aztán nézni ahogy beégnek..
na szóval ez nagyon bejön, hogy mi fiúk végre eltaszíthatjuk ezt a hülye szockulturális agymosást, hogy nekünk fiúknak, erősnek, agresszívnak, meg nagy faszoknak, meg érzéketlennek kell lennünk.. az egészet a szüleink meg a társadalom verik belénk.. ez az egész csak egy kép, aminek meg akarnak feleltetni. Ugyan innen ered az hogy egymással állandóan versengünk, hogy állandóan kritizáljuk a másikat, mindenkit lenézünk, mi vagyunk a királyok hatalmas egóval élünk, szeretet kapcsolatok nélkül éljük kurvára elbaszott kis életünket..
Van egy nagyon fontos dolog, amire az évek alatt saját magam is rájöttem, és sokan mások is..főleg emok.
Amikor kicsi voltam, minden arról szólt, hogy van családom, és van egy csomó ismerősöm, barátom, oszt társak.. és ezek a kapcsoaltok miről szoltak??
Egymással törődtünk, nagyon sokat voltam a barátaimmal, a suliban együtt voltunk, a suli után együtt voltunk..sokszor együtt aludtunk, buliztunk, vigasztaltuk egymást... SZERETTÜK egymást, és akkor még nyugodtan elmondhattam azt, hogy ők miattam vannak velem, engem látnak, engem szeretnek, és semmi más oka nincs ennek. Ez egy igazi szeretet közösség volt. Gyerek voltam.
Most hogy idősebb vagyok, persze még fiatal vagyok.. de már most látom, hogy hogy megy ez a felnőttkorban.
Gyakorlatilag minden emberi kapcsolatunk elüzletiesedik, minden emberi kapcsolatunk az érdekeinkről szól.. mindenkit ki akarunk használni.. még a régi igaz barátainkat is..
Én mikor kisgyerek voltam, sosem értettem, hogy az öreg bácsik meg nénik, miért mindig olyan magányosak.. mert arra gondoltam, hogy ha most gyerek koromban ennyi sok barátom van, és még alig éltem ezen a földön.. mennyi sok barátot lehet szerezni egy egész hosszú élet alatt..
az én világ felfogásom szerint az öregeknek több sok száz barátjuk kellene, hogy legyen.
Szóval emo...
emberek vagyunk, millió évekig szeretet közösségekben éltünk.. igaz, hogy nem volt drága autónk, drága telefonunk, meg minden féle kütyüjeink,
de most meg... pont az nincs meg ami a legfontosabb lenne
nem szeretjük egymást igazából =(
Szerintem ebből lett elege az emóknak.. fiatal gyerekek látva milyen rossz irányba halad a felnőtt társadalom, egymás karjaiba menekültek a társadalom elől, és létrehozták maguknak ezt a kultúrát.
és szerintem pont ez az oka, hogy anyian utálják az emót, mert annyira szembemegy a társadalom konvencióival.. fiúk lányos, feminin megjelenéssel és viselkedéssel, a hiányolt szeretet és az emberi érzelmek hangsúlyozása..
egy szeretet nélküli, befásult társadalomban..
ebben a korban nem könnyű emónak lenni.. az egész társadalommal kell szembeszállni.
Ha egyedül vagy.. és lázadsz a világ ellen, mert érzed hogy valami nagyon nincs rendjén, velünk emberekkel.. majd a szemedbe fésülöd a hajad
attól még nem vagy emo..
viszont ha csatlakozol, vagy létrehozol egy ilyen emo közösséget..
akkor megérted miez..
szerintem az emo, a szeretet kapcsolatokról szól, hogy nem kell félned..
nem akarunk érzéketlen világban élni, nem akarunk belefásulni az életbe
az emo egy menedék a világ elől
nekem ezt jelenti, ezért ilyen fontos