• Christo
    #3285
    Gyakran előfordul, hogy még egy emo sem tudja megmondani, hogy mi az az emo. Ez az a stílus, amihez talán a legtöbb kétely fűződik.
    Tényleg nehéz megmondani mi az hogy emo, mitől emo valaki. Ez a stílus elég nagy szabadságot ad az egyénnek, így tehát lehet az is emo, aki fiú létére festi a körmét vagy nőies ruhákba jár, de lehet az is emo aki épp az egyik egyetem könyvtárában készít szakdolgozatot arról, hogy hogyan lehetne élhetőbb egy város.
    De akkor mégis, mi az az emo és mi az amitől valaki emo?
    Nem kell tagadni, hogy az emo-t a liberalizmusra alapuló ideológiák korszaka hozta létre. Tehát a mai kor, a globalizáció, a nagy pénzek és korrupt rendszerek kora, ahol nem a polgárok életének minősége és alakulása az elsődleges, hanem hogy felépüljön a villa és meglegyen a luxuslimuzin. Pontosan ennek a rendszernek a gyenge pontjaira szeretné felhívni a figyelmet az emo, mint irányzat. Az ember társadalmakban él, az élet úgy hozta, hogy nem tudunk egymás nélkül sokra menni, épp ezért olyanná kell tenni ezt az együttlétet, hogy az a lehető legtöbb embernek kedvező legyen. Az emo legfőbb eleme az érzelmek, innen a rövidítés. Ez persze nem azt jelenti, hogy aki emo az sokkal érzelmesebb mint a többi ember, aki meg nem, annak pedig nincsenek érzelmei. Az emo is csak egy stílus a sok közül, amit lehet követni ha valakinek tetszik. És úgy kapcsolódnak ide az érzelmek, hogy nyilván több fantáziát lát benne az aki érzelmes. Persze nem szabad megfeledkezni arról, hogy szinte bárki mondhatja magáról, hogy emo, mivel az emo stílus külső jegyeit bárki le tudja utánozni, és aki ezt csak azért teszi mert tetszik neki az emo stílusú haj és az öltözködés akkor arra lehet mondani, hogy ő csak divatból emo. Ezt szokták pózernek hívni. Nem beszélve arról, hogy van még jópár stílus amik összekeverhetők az emo-val.
    Természetesen nem kell, hogy az emo mindenkinek tetsszen de mivel demokráciában élünk, el kell fogadnunk azt is ami nekünk nem tetszik, ha az nem okoz semmiféle kárt.
    Az emo stílus egyénenként leginkább abban nyilvánul meg, amivel az egyes egyének feltöltik. Szóval ha a buszon nem adod át a helyet az idősebbeknek, vagy otthagyod magad után a szotyit és emo vagy, akkor miattad fog egyesekben negatív kép kialakulni az emoról.
    Viszont ahhoz, hogy belülről is igazán emo legyél, kell hogy legyen valamiféle aggodalom benned a világ jelenlegi helyzetével kapcsolatban. Ez nagyon nem egyenlő azzal, hogy legyen világfájdalmad, legyél depressziós…stb. A lényeg, hogy kell, hogy érdekeljen téged a világ és a többi ember sorsa. És tudomásul kéne venned, hogy ahhoz, hogy etéren valamiféle változás legyen, nem úgy lehet eljutni, hogy elkezdesz szomorkodni meg elkezded sajnáltatni magad, mert azzal csak a környezetedben élők nemtetszését éred el.