Igen, igen egyébként van igazság abban is amit Ben és Fbn mond, meg mabbak is lehet igaza csak, most valahogy nem áll össze, mit akartál mondani :D bocs de már az agyam lemerült ehhez :D.
Igen, Ben tényleg kúrvára tág fogalom az emo, de az, hogy letagadják annak szerintem régen az volt az oka, hogy maga a stílus első jelentős képviselője is letagadta, hogy újfajta muzsikát állított elő. Dehát, erre csak annyit mondanék, hogy Colombus abban a tudatban halt, hogy Indiába jutott el. A másik meg talán az lehet, hogy a most csodálatosan divatossá vált az érfelvágás :S(erről már írtam), szóval szerintem valószínűleg ezért természetesen az emo zenekarokat okolnák. Márpedig gondolom senki se szereti ha olyat kennek rá amihez semmi köze.
Ami még oka lehet a tagadásnak az az, hogy a zene folyamatosan fejlődik és változik. Így van ez az emo-val is, mert hát pld: 1990 után már olyan túl sok Rites of Spring-hez hasonló emo bandát nem hallottál játszani, mert a legtöbb emo banda stílust váltott. A megmaradtak, pedig hangzást: végülis ekkor került elő igazából a melankólikus hangzás, a halálvággyal meg a plato-i szerelemmel kapcsolatos szövegvilág.
Szóval nehéz meghatározni egy olyan műfajt/ stílust amiről azt se tudják létezik-e még :D.