mochee#2356
A metalcore amikor valamilyen metal műfajt kevernek a hardcore-ral. Hardcore-t gondolom azér tudod micsoda.
Pl Darkest hour a trash, és skandináv metalt keveri a hardcore-ral (mesterien) az pl egy metalcore banda. Nekem ez a kedvenc műfajom, ez a kedvenc együttesem.
Metalcore-on belül van ilyen hogy deathcore, amikor a death metal a hardcore mellett nagyon előtérbe kerül. Ezek alapján a trashcore-t nagyon nehéz megfejteni. Ilyenből rengeteg van (gondolom), de ezek egyszóval metalcore és kész.
Emocore, amikor hardcore keveredik az emoval, vagyis ordítás megy ezerrel, de a refrének a (mai értelemben vett) emo stílusban "zajlanak" (lágy, érzelmes, stb). Legjobb példa erre az Alesana. Csak meg kell hallgatni őket, szerintem egyértelműek lesznek a különböző vonások a "sima" metalcore zenéktől.
Aztán van pár dolog amit én se tudtam eddig, wikipedián meg lehet nézni, van mathcore, swecore, de hallottam már fallcore-ról is amiről fogalmam sincs micsoda. (és a wiki se írja)
Grindcore-t se tudom megmagyarázni, de az nem is tetszik.
Szerintem amúgy ezeken kívül jópár core elnevezés van, ki tudja hányat találtak ki még, de nem is lényegesek, nagyja úgyis a metalcore-ba beletartozik.