• Epikurosz
    A kutyafáját, Blackrose! Szerintem te nem vagy buta, sőt, okos leehtsz, de azt még nem tanultad meg, hogy a mondanivalód összefoglald, rendszerezd? No, mindegy, vannak nálad még rosszabbak.

Részt vettem régen egy pszichológiai teszten. Egyik eredménye az volt, hogy komoly empatikus képességeim vannak, de szociálisan nem vagyok túlérzékeny. Ez egy korrekt megállapítás volt. Én például nem adok a koldusoknak alamizsnát, mert szerintem akik adnak, azok hazudnak ezeknek az embereknek, hogy úgy is lehet élni. Mondjuk, lehet, de minek?
    A szociális szemléletet nem szabad eltúlozni. Sajnos, működik a potyautas elmélet. Vannak, mégpedig sokan, aik azt hiszik, hogy el leeht lenni, mint a befőtt, egyik napról a másikra. Csak pottyantják a gyereket, a neveltetésével nem törődnek, vagy esetleg valami szakmairól igen, de ezek uyge fabatkát sem érnek erkölcs, illem, társadalmi beilleszkedési képességek nélkül. Utána aztán követelőznek, bűnöznek stb. Tessék tudomásul venni: a világ nem fog megállni azért, mert az emberek egy része kényelmes vagy elbambult. Az evolúciót nem lehet megállítani. Ez tudományos érv. A vallások sem tudják elfogadni a totalitárius, egalitarista rendszerek fűnyíró-elvét. Sőt, erkölcsi normák felállításával éppenséggel a szervezett, fejlődő társadalmakat segítették. Az persze más kérdés, hogy ami jó volt 2000 vagy 200 éve, az jó lenne ma is.
    A robotok nélkül nincs fejlődés, tetszik, nem tetszik együtt fogunk velük élni. Nekem speciel tetszik.