• BlackRose
    #37
    "Ha az eddigi munkafolyamathoz 300 ember kellett az új masina kezeléséhez/karbantartásához meg elég 20, akkor ez a JELEN körülmények között kinek jó? Az adott cégnek."

    Mindenkinek, ugyanis a produktivitás növekedés az árak csökkenéséhez vezet, nem beszélve, arról, hogy 280 ember felszabadult és most mást csinálhat, több érték egyenlő több tőke, több pénz, magasabb életszinvonal.

    Persze most más kérdés, hogy a szocialista-intervencionalista filozófia annyira elbaszta a világot, hogy ez a 280 ember valakire várni fog, állni, várni, tüntetni, ahelyett, hogy a saját életét élné, hogy saját sorsát a saját kezébe venné és, hogy felelőségel élje életét, mert ugye ha akarja akkor is nehezen teheti, mert az állam és a környezete áthidalhatatlan akadályokat tesz ki elébbe, de ezért nem a fejlődést és nem a technológiát kell hibáztatni.

    Tudod abbol a 100 gyerekből most 17 nem fog iskolába járni, néhány évtizede még 100-ból 60 meghalt... ehhez képest azt hiszem most egy picit azért jobb a helyzet mint valamikor volt, persze kérdés, hogy ez is meddig tartható fenn, mert a segítség nem azét kell, hogy legyen, hogy örőkké segítsen, hanem, hogy lábraállítsa azokat akiknek segítségre van szükségük. Minden sejéjszervezetnek a fő feladata az kell, hogy legyen, hogy megszüntese a segítségre szorulást és ezáltal saját magát szügségtelenné tegye. Nem hinném, hogy a birokratáknak amelyek ezeket a segéjszervezeteket működtetik és ebből élnek ez lenne a céljuk, pont ezért van itt is egy teljes disztorzió.