• BlackRose
    #122
    Nem. Ugyanis igen beleavatkozott, igenis intervencionalista, kollektivista rendszereket (diktatúrákat) támogatott. IGAZ. Viszont ki ellen volt ez? Kommunisták ellen. Mondom a két szar közül azt a szart támogadta amelyett elfogadhatóbbnak látta. Viszont szerintem egyiket sem kellett volna támogatnia, úgyhogy egyetértünk, nem volt jó az USA intervenciója. Viszont demokráciáról ne beszéljünk. Ugyanakkor Iraq... hát ott sem tudom, hogy mi a fenét keresnek, ebben is egyetértünk, csak két különbségel, ugyanis valamit csinálni kellett, de magam sem tudom mit, viszont nem azt amit csinálnak, és a pénz magától nem érne semmit Iraq-ban ugyanis ott olyan problémák vannak, hogy nem tudni hol elkezdeni a munkát.

    Ugyanakkor demokráciát nem lehet Iraq-ban csinálni, most nem. Az amit demokráciának neveznek az nem elég, szabadság kell, Iraq-ban polgárháború van és ez nem az USA-nak köszönhető, ezt nem az USA csinálta, az USA esetleg csak eltörölt egy akadályt ami ezt a polgárháborút eddig megakadályozta. Igazság, hogy ott több fél harcol a hatalomért és hidd el egyiknek sincs és soha nem is volt semmi demokratikus elképzelése. A demokrácia és a szabadság nagyon igényes dolog, nem elég oda külföldi segély, nem elég oda pénz. Különben mit kezdenének a pénzel amikor semmit sem tudnak, semmijük sincs, még a legalapvetőbb dolgokat is külföldiek megy USA katonák végzik el, mert nincs szakember. Fizikai munkával nem lehet demokráciát építeni. A napokban néztem a Pentagon Channel-en, hogy deszkából barkácsolják az amcsi katonák az iskolapadokat, mert 75% Iraqi gyerek Szadam idejében nem járt iskolában, nincs elég iskola. Kopasz deszkapadok és egy tanár... mint afrikában valami nádfedeles faluban, ez az igazi Iraq. Persze a Pentagon Channel ugye nem hinném, hogy hazudik mert az USA hadseregének mutatja, azok pedig a helyszínen vannak, gondolom tudják mi az igaz.

    Na mindegy, az USA sokat tévedett és téved is, de ugye aki csinál valamit az téved. Passzivan könnyű mindég okos lenni és soha nem tévedni, aktívan viszont nehéz.