• loga
    #100
    Remélem megbocsátasz hogy nem fogok sem tőled sem senkitől visszakeresve idézni, tobb mint 100 hozzászólásból nehéz lenne. Meg már fáradt is vagyok.
    1.:
    Ha egy bizonyos cég elkűldi a munkásokat pl 250embert, a probléma ott van hogy azok az emberek tobb mint valoszínű nem mérnökök, hanem átlagmunkások ami max érettségit jelent. A nagy multiceg miatt nem alakul ki a kornyeken annyi kisvallalkozoi uzem. Mert eloszor is elszivja oda az embereket mert elegge nagy az igenye. De mikor elbocsájtás bekövetkezik akkor olyan mikor pl egy ember visz egy 50kilos zsakot és dobok a hátára még egy 20kilót. Hirtelenjében nem tud mit csinalni vele. A felszabadult munkaerovel is igy van.
    Lehet hogy nemetorszagban a munkas fogja a kis csaladjat es elmegy egy masik megyebe mert ott talalt egy masik esetleg jobb allast.
    De a legtobb orszagban ezt nem lehet megtenni. Míg az árak közel Magyarországiak a fizetések közel 2000Eurosak a sima soron dolgozo emberkenek. Nemtudom egy átlagember mikor vesz meg egyhavi fizetéséből egy 260.000Ft-os LCD tévét. Persze mellette kaja meg midnen ugyanúgy.
    Ár/fizetés arány egyáltalán nem ugyanaz mint nálunk.
    Amerika és még jópár állam addig tudja húzni a takarót amíg ki nem fogynak az ásványi anyagokból olaj-földgáz. Mert ugye eléggé sokminden ezektől függ. Ha drágább a benzin akkor sokbakerűl a kiszállítás, aztan ha a földgáz akkor a sütés stb stb.

    2:
    Képzés:
    Nálunk ami képzés volt 1999ig (nemtudom mikor kovetkezett be a 4evrol a 6 evre valo valtas.) Sokkal jobb mint jopar nyugati orszagban es az embeerek is ugy nagy altalanossagban okosabbak mint kulfoldon.
    Mikor ok azt latjak hasznosnak megtanulni egy iskolaban, hogy hogyan keszitsed el a levest meg par alap dolgot ahelyett hogy matekoznanak vagy megtanulnanak egy masik idegen nyelvet.
    Mi altalanos elsoben veszunk olyan dolgot amit pl UK-ban 3.-ikban.
    Akármikor otthagyhatjak a sulit es senki sem var el toluk semmit igazan.
    Nagyon sok be sem fejezi örul ha van egy altalanosa.
    Ja azért mert vannak tanacsi hazak es ilyet kapsz kesobbiekben pedig meg is veheted. Ezzel jobb igen, mert otthon szinte képtelenség saját +banki erőből házat venni mert nemtudod mikor veszted el az allasod es akkor nincs is félretett pénzed Magyarhonban.
    A sok tulkepzettnek meg ott a lehetoseg tessek menni kulfoldre es vallalni munkat ott.


    3:
    A legnagyobb baj az hogy mindenkinek megvan a saját problémája és heti minden napi vagy neadjisten csak 6 napi munka után biztos nem akarja megváltani a világot.
    Senki sem gondolkodik globálisan(johogy eloszor mindenki a sajat es szeretteit teszi eloterbe szeretne biztonsagban tudni oket megha ez "csak" anyagi biztonsag) a problémák vannak es gyulnek de minenki félreteszi, mondván nem(csak) az én problémám amig egyszer csak nemlesz Hová mert pl: ott a sok szemét egyzser elfogy a hely (igen lehet tenni hegyekhez meg eldugott helyekre persze...)
    Minkenki szájal, hogy ez a baj meg az a baj de senki sem tesz semmit az olyanok meg pláne nem akik látják es tudnanak is tenni valamit.
    Mert atlagember szerintem megcsak el sem szokott igazan gondolkozni a dolgokon bekapcs TV kikapcs agy...Monoton sormmunka amugy is lefarasztotta mar mint allat orul hogy leteheti a segget.



    Igen vannak akik nem akarnak dolgozni de tudod ha nincs munkahely a kozelben akkor nincs mi ertelme van elmenni egy masik varosba alberletbe egy munkaert mikor rosszabbul jossz ki mint a masik munkahely volt.

    A haladás egy jo dolog csak azt is tudni kell csinalni es nem csak belecsapni a kozepébe. Ha mindenhol annyi munkast elkuldenek majd a gepek miatt akkor milyen munkajuk lesz azoknak az embereknek? Ne a tervezokkel gyere nekem mert azokat nem rugjak ki a sormunkasokra gondolok mert tudod amig egy cegben a vezetoseg 100 fo, amunkasok meg 1000-10000kozotti fo a kesobbiekben sem az ott dolgozo magasabb beosztasu emberek fognak majd felni az elbocsajtastol...
    Ha meg gyartatnak a robotokkal TV-t meg mindent es nem lesz munkahelye az embereknek akkor ki veszi meg mindazt?