sgbo#97
Azért pár dolgot ki kell emelni :
Bárhogy csűrik csavarják, nem lopás. És kárt sem okozok vele. Ugyanis ha nem tölthetném le, akkor sem venném meg. Akkor ezzel kinek okoznák kárt ?
SŐT:
A kipróbálás nagyon lényeges. Azt ki lehet jelenteni, hogy a demo-k semmit sem érnek. Azután az ember vegyen meg 10000 ft-os programot kiprobálás nélkül ? Ennyire gazdagok nem vagyunk. (És igen, azt a néhány játékot, amivel játszom huzamosabb ideig mert megtetszettek meg szokom venni (már ami a szegényes keretből telik )- de ha előtte nem próbálhatnám ki akkor nem is vettem volna meg ez biztos - szóval az illegális letöltés itt haszot hoz a kiadónak.
Jó példa a NFS-ek újabb része : leszedtem, megnéztem milyen, először jónak tűnt, de hamar rájöttem hogy hosszabb távon unalmas, úgyhogy hamarjában le is töröltem. Egy demo alapján dobtam volna ki érte annyi pénzt az ablakon?
További probléma a bugos programok kérdése : Sokszor elrontják az egész élményt, annira idegesítőek hogy az ember abbahagyja a játékot (ill. ide tartozik a gépigény kérdése is : megvan az optimális konfig, de a játék beszaggat, mert vmi nem tetszik neki. Ilyenkor hol a GARANCIA. egy cipőt visszavihetsz, hogy 1 hét után jön szét a varrás, de egy programot nem, hogy játszhatatlan a bugoktol, vagy nem tetszik neki az alaplap...
A zenék letöltése meg tényleg legális (ha nem osztod tovább - bár ez torrent esetében nem lehetséges ugye)