Mythic#95
Én csupán egy személyes példával szeretnék hozzájárulni a témához.Egy kis városban élek, viszont él itt egy egyén akihez kb országos szinten fordulnak emberek, ha valamilyen kulonleges szoftver, film, játék beszerzésére adnák fejuket. Az illeto durván 8 éve foglalkozik az ilyen irányú tevékenységgel, kiterjedt kapcsolat Bécsben, Budapesten, Pozsonyban. Vásároltam tole tobbszor is, jelen voltam a rendeléseknél stb így tudom honnan szokta megszerezni a dolgokat. Mikor egyszer behívott a házába szekrényekben álltak a másolt lemezek, és csak flegmán annyit válaszolt hogy 1000-ekben méri a lemezek számát. Na és most itt jon a csavar. Az illeto nyíl egyenest a rendorség foépuletével lakik szemben. Nem érdekes? Persze a haverom, aki nem pénzért árul hanem saját tudásánek kipróbálása érdekében belefog egy kis programozásba, 3D modellezésbe, o hozzá kiszállnak illegális programok használata végett. Az lop és menjen bortonbe aki fiatal, nem rendelkezik megfelelo tokével és nincsenek kiterjedt kapcsolatai, ne adj isten valóban rászorul a jovojét figyelembe véve illegális másolatok használatára. Viszont aki nagyban csinálja ott már nincs probléma, mivel meglesz a pénz a korrupcióhoz meg az ismeretség is.