Ernesto Rafael Che Guevara de la Serna
  • Dodo55
    Tudom, hogy a kommunizmus elméletileg jobb is lehetne mint gyakorlatilag, de én akkor sem szeretném, mert az alapelvei ellent mondanak az én alapelveimmel.

100% pontosan nem ismerem a kommunizmus elveit, de a lényegét tudom.
    Nekem az az alapelvem, hogy a legfontosabb a világon az egyén, és az lenne a legjobb szerintem, ha mindenkire egyéni törvények vonatkoznának, aszerint, hogy az az egyén milyen.
    Ez így lehet, hogy nem teljesen érthető, de mondok egy példát, ami szeritem kitűnő példa:
    Most tilos petárdázni. Ez nem jó így. Azok, akik elég megbízhatóak, felelősségteljesek, és ezáltal biztonságosan petárdáznának, nem petárdáznak, mert nem akarják, hogy megbüntessék őket. Azonban azok, akik miatt a petárdát betiltották, mert nem figyelnek oda, nem mérik fel a petárdázással járó veszélyt, össze-vissza dobálják mindenhova, na azok a törvény ellenére is petárdázni fognak, mert olyanok.

Tehát ez így nem jó. És itt jönnének az egyéni törvények: aki olyan, az petárdázhatna, aki nem, az meg nem petárdázhatna. Persze ettől még azok, akik nem petárdázhatnának talán mégis petárdáznának, de mondjuk a legális petárdaárus³tó nem szolgálná ki őket, így ugyanott lennének, mintha be lenne tiltva mint most, azonban akik petárdázhatnának, azoknak jobb lenne, mert nem kéne félniük, hogy megbüntetik őket, és persze könnyebben be is tudnák szerezni, mert a boltos őket kiszolgálná.
    És ez így lenne jó az összes törvénnyel: aki jól vezet, az mehetne 150-el az autópályán, aki szarul az csak 100-al. Aki nem húzna hasznot az illegális neten letöltött dolgokból, annak nem számítana illegálisnak a letöltés, aki viszont hasznot húzna, annak viszont illegálisnak számítana. És így tovább az összes törvénnyel...

Persze világosan tudom, hogy ez nem megvalósítható, de akkor is így lenne jó. Persze nem csak a törvényekkel vagyok így, sok más dologgal is, ami még jobban ellenkezik a kommunizmussal.